Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Če avg 25, 2005 6:44 pm

yurchek je napisal/-a:
Jan_87 je napisal/-a:
yurchek je napisal/-a:jp 1.6 ma res porabo od 8.5 do 10 l....tud čez 10 se ga sprav, 1.4 16v je bol varčen kar se tega tiče....Diesel je pa občutljiv na nafto in ma nekvalitetne turbine, beri rade crkujejo in to pri vseh renaultih.

hja...ne vem od kje tebi te izkušnje...to SE JE dogajalo pri Lagunah 01. Sicer pa lahko iz prve roke povem da so dCi motorji bomba.
Mel smo cliota dizla (80 KM), zdej pa megana 1.5 (100 KM), pa zaenkrat ni šla še nobena turbina, kljub temu, da se avto ne "špara". :?
Poraba Cliota dizla pa je 4,5 v povprečju...čeprav se ga na dolge relacije na avtocesti spravi na 3,9. Moj glas gre dizlu, ker 1.4 16v ne gre nikamor proti 1.5 dCi (80 KM). ;)

Od kje men to? V službi mamo kr neki cliotov....in dciju je šla turbina, prav tako kangooju, pa zaribu je en zarad nafte.....tko da mam izkušnje verjem....+ da sem z dvema clio-ma naredu skor 200000km in ni en delal tko k je treba...sicer sta oba od mami ampak je prvi žrl enormne količine olja, konstantno ga je zajebavala elektrika, pri drugem pa je bilo menjano vse živo, sem že v enem postu naštel, tko da lahk poiščeš če te zanima. v glavnem avto smo plačali z gotovino vsak mesec mamo pa tok stroškov kot če bi vzel kredit. In ja 4x smo menjal ploščice po 40000km, nazadnje pa še diske. Če diesel poje bencinarja ne bom govoru....na 400m ga pomoje ne....navor se pač pozna...itak mi je vseen....lahko zagovarjate ta francosko-slovenska j***a....jst nimam o naših 2 ene lepe besede povedat, razn da sta dobr šla dokler sta šla....jst se renaultov ognem na daleč, pa čeprav so mi lepi in dobri za vozt.....dokler peljejo

Eh, ne moreš primerjat službenih avtomobilov in njihovo zanesljivost turbin, vsi vemo kako se službeni avti vozjo,tak da o tem raj ne. Glede novejših motorjev 16V, ne me basat, kako vi vozte,da imate skos ene probleme z avtom,jest ne poznam nobenga ki ima probleme z Cliom in 16V motorjem. Mislm,res ne vem, mal se okol ozrite kako folk vozi avtomobile pa boste videli zakaj jamrajo in grajajo avto ;) Prvo naj se naučijo lepo vozit :!:
Slika

Uporabniški avatar
TOCA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOCA Če avg 25, 2005 8:06 pm

killah bee je napisal/-a:
yurchek je napisal/-a:
Jan_87 je napisal/-a:
yurchek je napisal/-a:jp 1.6 ma res porabo od 8.5 do 10 l....tud čez 10 se ga sprav, 1.4 16v je bol varčen kar se tega tiče....Diesel je pa občutljiv na nafto in ma nekvalitetne turbine, beri rade crkujejo in to pri vseh renaultih.

hja...ne vem od kje tebi te izkušnje...to SE JE dogajalo pri Lagunah 01. Sicer pa lahko iz prve roke povem da so dCi motorji bomba.
Mel smo cliota dizla (80 KM), zdej pa megana 1.5 (100 KM), pa zaenkrat ni šla še nobena turbina, kljub temu, da se avto ne "špara". :?
Poraba Cliota dizla pa je 4,5 v povprečju...čeprav se ga na dolge relacije na avtocesti spravi na 3,9. Moj glas gre dizlu, ker 1.4 16v ne gre nikamor proti 1.5 dCi (80 KM). ;)

Od kje men to? V službi mamo kr neki cliotov....in dciju je šla turbina, prav tako kangooju, pa zaribu je en zarad nafte.....tko da mam izkušnje verjem....+ da sem z dvema clio-ma naredu skor 200000km in ni en delal tko k je treba...sicer sta oba od mami ampak je prvi žrl enormne količine olja, konstantno ga je zajebavala elektrika, pri drugem pa je bilo menjano vse živo, sem že v enem postu naštel, tko da lahk poiščeš če te zanima. v glavnem avto smo plačali z gotovino vsak mesec mamo pa tok stroškov kot če bi vzel kredit. In ja 4x smo menjal ploščice po 40000km, nazadnje pa še diske. Če diesel poje bencinarja ne bom govoru....na 400m ga pomoje ne....navor se pač pozna...itak mi je vseen....lahko zagovarjate ta francosko-slovenska j***a....jst nimam o naših 2 ene lepe besede povedat, razn da sta dobr šla dokler sta šla....jst se renaultov ognem na daleč, pa čeprav so mi lepi in dobri za vozt.....dokler peljejo

Eh, ne moreš primerjat službenih avtomobilov in njihovo zanesljivost turbin, vsi vemo kako se službeni avti vozjo,tak da o tem raj ne. Glede novejših motorjev 16V, ne me basat, kako vi vozte,da imate skos ene probleme z avtom,jest ne poznam nobenga ki ima probleme z Cliom in 16V motorjem. Mislm,res ne vem, mal se okol ozrite kako folk vozi avtomobile pa boste videli zakaj jamrajo in grajajo avto ;) Prvo naj se naučijo lepo vozit :!:

Glede 16 v motorjev si dobro povedal, no saj si itak vse dobro povedal. Zakaj bi potem delali 16v motorje če so 8v boljši, bomo šli s časom nazaj?No, kaj potem praviš? Koliko potem pokuri en 1.6 16v? A ti maš R19 16v?Poznam jaz to :)

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Če avg 25, 2005 9:25 pm

Kdo je pa reku da so slabš...bolj živahni so, manjša poraba....nima pa veze to kok se kvarjo...pa elektronika jih je pokopala....ne vem če je lih odvisno od načina vožnje....glede na to da je mami mela prej mitsubishi lancerja 8 let in je zamenjala en akumulator, 2 izpuha in redni servisi.....disk ploščice niso šle tud po 120000km.....ne vem ne vem......lejte ne me napadat, jst povem svoje izkušnje s temi avti....ki pač niso dobre....verjetno se najde tud kdo k bo toyoto spluvu...ampak tko pač je

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Če avg 25, 2005 9:33 pm

Mojmu fotru držijo ploščice že 112k km pa je avto prazn težk 1.3tone (Kia Clarus),pa majo še kr neki "mesa"...jst to prvič slišm da bi pr kermkol avtu se menjale ploščice pr 40k km?? Ploščice naj bi zdržale okol 90k km ob normalni uporabi pri limuzini,čudn da ma taka kištica tok večjo obrabo...

H3llAng3l
Nov uporabnik

Kraj: Poljčane

Napisal/-a H3llAng3l Pe avg 26, 2005 7:45 am

CE PA JE RENAULT! :D

saj vem da sem na prejsni strani svojega hvalil.. ampak takrat smo se pogovarjali samo o cliih, zdaj se pa o vsem, ocitno.
Se vedno nic ne pomagamo.
Ni nam lahko.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe avg 26, 2005 7:56 am

TOCA je napisala:
sem gledala že dva cliota 1.6 16v, oba imata na računalniku porabo povprečno 7l ,poznam več lastnikov cliov 1.6 16v vsi porabo 6,5 do 7l.

dizel, predragggggggg :lol:

Ti si faca.... 8) .
Tista poraba, ki si jo ti videla te zavaja...to pomen, da je lastnik avta tisti tank(ali del tanka) vozil zelo zmirno - pocasi) in ta poraba ni realna, ker jo ti lahko resetiras kadar ti pase...:P

Drugače pa za ceno belega cliota dobiš to

www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=436817

počakas se 2 meseca, se na forumu zmenis se z dvema in ga gres cipat...in ti povem zdej ko sem se vozil po jadranski magistrali mi je rac kazal porabo 3.7 , ampak cel tank in ne samo 15 km (drugace ga ne mucim tako) :rofl

Pa se nekaj...turbine so crkovale predvsem lagunam letnik 01, ker takrat je tud renault na nek način priznal to in odpravil napako... :-P

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi Pe avg 26, 2005 8:02 am

Kako lahko zagoavarjate "neobčutljivost" DCi motorejv na nafto?
Se noben ne spomni, kaj se je dogajalo na dolenskem, ko so tankali na dveh petrolovih črpalkah....saj je bila tud tudi tema...
Crkovali so pa PO VEČINI (da se nebo kdo podregnil) Renaulti, res, da jih je na dolenjskem največ, samo še vedno je zanimivo, da ni obstalo še večje število drugih znamk, saj niso na tistih črpalkah tankali samo Renaulti.

Baje je bilo nekaj v zvezi s preveč biodizla v kombinaciji z vodo in previsokimi temperaturami in naj bi zavarovalniče že izplačevale na škodo Petrola.

Torej so Reanulti DCi res bolj občutljivi to je dejstvo, res pa je tudi, da takega sranja kot so dol prodajali kot nafto nebi smeli nikjer....
<FyreDaug> fuckin ricers
<FyreDaug> civics are like tampons, every pussy has one

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Pe avg 26, 2005 8:19 am

zombi je napisal/-a:Kako lahko zagoavarjate "neobčutljivost" DCi motorejv na nafto?
Se noben ne spomni, kaj se je dogajalo na dolenskem, ko so tankali na dveh petrolovih črpalkah....saj je bila tud tudi tema...
Crkovali so pa PO VEČINI (da se nebo kdo podregnil) Renaulti, res, da jih je na dolenjskem največ, samo še vedno je zanimivo, da ni obstalo še večje število drugih znamk, saj niso na tistih črpalkah tankali samo Renaulti.

Baje je bilo nekaj v zvezi s preveč biodizla v kombinaciji z vodo in previsokimi temperaturami in naj bi zavarovalniče že izplačevale na škodo Petrola.

Torej so Reanulti DCi res bolj občutljivi to je dejstvo, res pa je tudi, da takega sranja kot so dol prodajali kot nafto nebi smeli nikjer....

Zarad biodiesla so se v rezervarju razvile gljivice ki so proizvajale snov, ki je uničla motor. Petrol je biodiesel umaknil iz prodaje. Največ reklamacij je na strani latnikov renaultov. Samo ena reklamacija je na strani voznika honde accord ictdi(mal za primerjavo, čeprav vem da jih je ful manj kot renaultov). In pa turbine crkujejo tudi pri manjših renojih. Imam znanca ki je na svojem taxiju (vozi ga samo on) thaliji menjal 3 turbine v garancijskem roku, potem je avto raje prodal.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Pe avg 26, 2005 8:20 am

yurchek je napisal/-a:Kdo je pa reku da so slabš...bolj živahni so, manjša poraba....nima pa veze to kok se kvarjo...pa elektronika jih je pokopala....ne vem če je lih odvisno od načina vožnje....glede na to da je mami mela prej mitsubishi lancerja 8 let in je zamenjala en akumulator, 2 izpuha in redni servisi.....disk ploščice niso šle tud po 120000km.....ne vem ne vem......lejte ne me napadat, jst povem svoje izkušnje s temi avti....ki pač niso dobre....verjetno se najde tud kdo k bo toyoto spluvu...ampak tko pač je

Že v osnovi ne moreš primerjat recimo 10 let starega avtomobila z novim. Starejši avtomobili so bolj trpežni več zdržijo manj se kvarijo,kar je res posledica manj elektronike in s tem manj težav, pa tud takrat oz. še bolj nazaj so bili avtomobili delani z drugačnim namenom( ne me narobe razumet) , zdaj je avto skor že potrošni materjal, vendar drag, takrat pa ni bilo temu tako. Sploh pa ne moreš primerjat japonca z evropejcem,ker je vsem jasno kaj zdržijo ti motorji!!!

@radar : sej v končni fazi lahko pogleda prevožene kilometre in povprečno porabo, zdaj če je prevoženih po resetu kakih 100-200 km in poraba kaže 6-7 litrov, je jasno, da se je trudil dobiti tako porabo.

@TOCA : Če prebereš celo temo in vidiš kaj si pisala, da bi rada bila hitrejša od ostalih? Torej te poraba ne sme preveč zanimati ;) In ja imam R19-16V :P

Mislim da je realna poraba 1.6-16V motorja tam okol 8-9 litrov ob normalni mestni vožnji.

LP Killah bee
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Pe avg 26, 2005 8:24 am

yurchek je napisal/-a:
zombi je napisal/-a:Kako lahko zagoavarjate "neobčutljivost" DCi motorejv na nafto?

Zarad biodiesla so se v rezervarju razvile gljivice ki so proizvajale snov, ki je uničla motor. Petrol je biodiesel umaknil iz prodaje. Največ reklamacij je na strani latnikov renaultov. Samo ena reklamacija je na strani voznika honde accord ictdi(mal za primerjavo, čeprav vem da jih je ful manj kot renaultov). In pa turbine crkujejo tudi pri manjših renojih. Imam znanca ki je na svojem taxiju (vozi ga samo on) thaliji menjal 3 turbine v garancijskem roku, potem je avto raje prodal.

Spet službeni avto omenjaš,sej če bi TDIja tako peljal bi tud menjal pomoje :P

Tud taxisti so klasa zase med vozniki ;)

Pa probleme s dizlom so imele predvsem lagune DCI ;)

Torej dost off topicov, bejbi raje pomagajte z konkretnimi nasveti in izkušnjami,zanimajo jo pa Clioti in ne lagune,honde , mickobušiji :D
Slika

Uporabniški avatar
TOCA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOCA Pe avg 26, 2005 1:40 pm

Napisal radar:
Drugače pa za ceno belega cliota dobiš to

www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=436817

Kaj dobim?Zbrisan oglas?

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar So avg 27, 2005 9:12 pm

ziv
takrat se ni bil :shock:

zdej je pa ta....(pozanimaj se samo na kaj ti da garancijo)
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=387432

LP

jony
Novinec

Napisal/-a jony Ne avg 28, 2005 10:27 am

lejte jst sm dolenjc. Poznam tusti dve črpalki, pa sam tole lahko povem. Od vseh ki so tankali in so jim crkovali avtomobili jst poznam samo avtomobile z 1.5 dci motorjem. Mam kolega, ki ima megana 1.5 dci pa še druzga ki ima cliota 1.5 dci, obema se je sfk.. avto Škoda 600 000 SIT. Pol se pa nekej vprašte? Če je že ta petrolova pizdarija toliko škodila tem dci-jem, kaj bo ko bodo ti avtomobili stari enkrat 8 let, ko bo praktično šlo vse k hudiču.
Aja glede bencinarjev 16 V. Mojmu sosedu je cliač 1.2 16 V pomalcal ves olje. Tako da tud dolenjci nismo več tako zavzeti za renaulte.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 17 gostov