yurchek je napisal/-a:Jan_87 je napisal/-a:yurchek je napisal/-a:jp 1.6 ma res porabo od 8.5 do 10 l....tud čez 10 se ga sprav, 1.4 16v je bol varčen kar se tega tiče....Diesel je pa občutljiv na nafto in ma nekvalitetne turbine, beri rade crkujejo in to pri vseh renaultih.
hja...ne vem od kje tebi te izkušnje...to SE JE dogajalo pri Lagunah 01. Sicer pa lahko iz prve roke povem da so dCi motorji bomba.
Mel smo cliota dizla (80 KM), zdej pa megana 1.5 (100 KM), pa zaenkrat ni šla še nobena turbina, kljub temu, da se avto ne "špara".![]()
Poraba Cliota dizla pa je 4,5 v povprečju...čeprav se ga na dolge relacije na avtocesti spravi na 3,9. Moj glas gre dizlu, ker 1.4 16v ne gre nikamor proti 1.5 dCi (80 KM).
Od kje men to? V službi mamo kr neki cliotov....in dciju je šla turbina, prav tako kangooju, pa zaribu je en zarad nafte.....tko da mam izkušnje verjem....+ da sem z dvema clio-ma naredu skor 200000km in ni en delal tko k je treba...sicer sta oba od mami ampak je prvi žrl enormne količine olja, konstantno ga je zajebavala elektrika, pri drugem pa je bilo menjano vse živo, sem že v enem postu naštel, tko da lahk poiščeš če te zanima. v glavnem avto smo plačali z gotovino vsak mesec mamo pa tok stroškov kot če bi vzel kredit. In ja 4x smo menjal ploščice po 40000km, nazadnje pa še diske. Če diesel poje bencinarja ne bom govoru....na 400m ga pomoje ne....navor se pač pozna...itak mi je vseen....lahko zagovarjate ta francosko-slovenska j***a....jst nimam o naših 2 ene lepe besede povedat, razn da sta dobr šla dokler sta šla....jst se renaultov ognem na daleč, pa čeprav so mi lepi in dobri za vozt.....dokler peljejo
Eh, ne moreš primerjat službenih avtomobilov in njihovo zanesljivost turbin, vsi vemo kako se službeni avti vozjo,tak da o tem raj ne. Glede novejših motorjev 16V, ne me basat, kako vi vozte,da imate skos ene probleme z avtom,jest ne poznam nobenga ki ima probleme z Cliom in 16V motorjem. Mislm,res ne vem, mal se okol ozrite kako folk vozi avtomobile pa boste videli zakaj jamrajo in grajajo avto