Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

KRMIMO
Nov uporabnik

Kraj: TRBOVLJE

realni kilometri---bmw

Napisal/-a KRMIMO Pe avg 19, 2005 9:37 am

Živjo!
En moj prjatu je pred kratkim kupu bmw 320 i letnk 94 s 170.000 prevoženimi kilometri. Sicer me pr nakupu ni blo zravn ampak učeri sva izvedla neko foro k pr bmw-ju lohk vidiš realne kilometre, in mu je napisal da ma avto okol 360.000 prevoženga.
Fora je pa ta, da pritisneš uno palčko s une kilometre na nulo daš, neki časa držiš in pol daš poukontakt!

zde me pa zanima kolk je na tej fori realnega!
če kdo ve naj potipka!

lepo se mejte folkci!

čawčaw, mryo
4WD 4 life :P

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Pe avg 19, 2005 12:22 pm

V čem je problem, 190.000 km je zbitih.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Pe avg 19, 2005 12:57 pm

:)

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Pe avg 19, 2005 12:58 pm

Vprašaj raje na www.bmwslo.com

Če se ne motim je nekdo na tem forumu naredil isto in mu je tut pokazal več kilometrov, s tem da je bil človek prvi lastnik. Kar si naredil je da is prišel v skrite menije, ki podajo več podatkov ne samo število prevoženih kilometrov, tko da je možno da si tut narobe gledal.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Aleksandar
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Aleksandar Pe avg 19, 2005 2:26 pm

Ta fora ti nic ne pomaga ker na vsakem bmw-ju napise isto.
Lahko pogledate edino če ga priklopite na racunalnik!! LP
HONDA

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat Če avg 25, 2005 6:50 pm

Menda te je tole zanimalo:
http://forum.bmwslo.com/viewtopic.php?t=8338

Tukaj je kar precej materiala:
http://www.roadfly.org/bmw/forums/

Kaj o avtu, ki ga je kupil pa lahko izve tudi iz zadnjih 7ih znakov št. šasje http://www.bmw-z1.com/VIN/VINdecode-e.cgi

Honda Guy

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Če avg 25, 2005 6:56 pm

vzemi kljuc od avta in ga nesi na AA in ga bojo dal v neko napravico in ven vrze realne kilometre, drugac mas pa 4 racunalnike oz stevce v bmwjih, tko da mas kr neki sans da najdes realne kilometre.Se pa da vse nazaj vrtet, ce znas seveda! ;)

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če avg 25, 2005 6:57 pm

Tako je, to niso kilometri ampak neke kode in podobno. Realne kilometre ti lahko preberejo na servisu preko testerja ali celo ključa, pri novejših modelih. Pri prijateljevem, če je letnik 94, mislim da še ne.

Aja, povabi prijatelja v Avto klub BMW Slovenije. www.bmwslo.com 8)
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če avg 25, 2005 7:16 pm

Nixxon je napisal/-a:Tako je, to niso kilometri ampak neke kode in podobno. Realne kilometre ti lahko preberejo na servisu preko testerja ali celo ključa, pri novejših modelih. Pri prijateljevem, če je letnik 94, mislim da še ne.

Aja, povabi prijatelja v Avto klub BMW Slovenije. www.bmwslo.com 8)

Ne vem če se da prebrat. Jest sem tut mislu, pa mi je na Avto-Aktivu v Trzinu tip reku da ne more nč pregledat, razen če je bil pri njih skos servisiran.

Ne vem al me je un nategnu, al pa krožijo okol neresnične govorice.

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Pe avg 26, 2005 12:01 am

Tomaz40:
da se prebrat, sem jaz mojega peljal pred 1 mesecem k sem ga z nemcije pripeljal. Ce ne drugac mas v crnucah mojstra k ti lahko preveri km.ce rabis info pa na pm. ;)
Praevenire melius est quam praeveniri
----------------------------------------------------
http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... ar_id=5169

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe avg 26, 2005 7:04 am

ziv
Sam se neki ...ce ima avto več racunalnikov, se mora stanje popravit na vseh in ti nikjer (tud na servisu )ne najdejo realnih kilometrov...sem se pozanimu pr tipu, ki se s tem ukvarja 8)
Sam je pa zalostno, ker to nikjer ne kaznujejo... :?

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Pe avg 26, 2005 7:57 am

ga-ma je napisal/-a:Tomaz40:
da se prebrat, sem jaz mojega peljal pred 1 mesecem k sem ga z nemcije pripeljal. Ce ne drugac mas v crnucah mojstra k ti lahko preveri km.ce rabis info pa na pm. ;)

Zanimivo. Ko sem jest peljal fotrov avto na tester v A-A v Trzin, so me najprej pustil čakat eno uro, pol so v 5 minutah priklopil tester in ugotovil da je vse kul, mi zaračunal 10 jurjev, pol mi je pa še to reku, da se ne da ugotovit kolk ima avto kilometrov, razen če je servisiran pri njih in je v njihovi bazi podatkov.

Še dobr, da je tko al tko skor nov in nimajo kam previjat kilometrov in se ne sekiram da ne morjo/nočjo preverit realnih kilometrov.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe avg 26, 2005 8:54 am

To pomeni samo da serviser nima pojma kaj gledat. Saj se ne gleda kilometre glede na to kako jih ima zapisane servis ampak kako jih ima zapisane avto. Jao serviserju. :roll:

Kilometre se dandanašnji da baje prevrtet čisto na vseh računalnikih in ključih ki to beležijo. Ampak ni poceni in ni tako preprosto. Pri BMWju se zapisujejo kilometri na vsaj 4ih mestih: na ključu (katerega ti še nimaš), računalniku, števcu, ABS-u. Lahko da tanovi še kje, ampak tako nekako sem slišal. Vse to prevrtet je problem in drago, zato večina prevrti števce na števcih in računalniku.

Lahko da je nekdo prevrtel števce tako da ne boš nikoli ugotovil, lahko pa da ni.

Npr. na kolegovem avtu so zgledal kilometri OK, ko je poskušal resetirat servisni interval ni šlo. Razlog: nekdo je prčkal okoli kilometrov. In na ključu se jih ni dalo prebrati.

ZAKLJUČEK: Veliko bolj pomembno je, da je avto lepo ohranjen. Ker kilometri (tudi realni) so zeloo čudna stvar. Lahko avto voziš po nemških avtocestah pa bo po 200.000 km avto kot nov, lahko pa po enih zgonjenih cestah turiraš mrzlega, delaš bedarije, pa bo po 30.000 km avto za na odpad. Če je avto lep in tehnično lepo ohranjen se ne sekiraj a ti piše 20.000km ali 200.000km. 8)
Slika

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Pe avg 26, 2005 9:29 am

Ja da se prevrtet vse 4 števce pri BMWju,in če pelješ avto k tipu ki to počne, on prec vidi ali so prevrteni ali ne.Tudi če sp vsi 4je prevrteni. Res pa je da večina prevrti samo števec na armaturki, ostali 3je pa stojijo pri realnih kilometrih, dokler ne dosežeš še enkrat prejšne število kilometrov in potem nadaljujejo z zapisovanjem kilometrov na vseh 4 racunalnikih.Če je pa tako prevrten se da pa takoj ugotovit.že s ključem.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe avg 26, 2005 11:14 am

pri MB in predvidevam tudi drugje, je tako da je prva 3 leta tako rekoč nemogoče zavrteti km- zakaj- recimo imaš avto 5 let- naredil si 150000km-ć servis, ko je bil na uradnemu, je definitivno zapisan, saj simbio paket, oz dela pod garancijo lahko vidi vsa širša populacija- tako da v prvih 3 letih si naredu 100k km in to je zabeleženo v bazi podatkov, ki se je ne da zabrisati- tako da po petih letih več kot ene 20k km ne morš zavrtet- zakaj- če daš na 80k- se vidi- če daš na 110k se tud vidi- a je avto skor stal 2 leti al kako
tko da vrtenje, poleg tega da je recimo pri mb e-ju baje na 5. mestih zapisano ni tako preprosto
se da pa seveda vse, sam temu se pravi pametno vrtenje ;) - k pa te ne morjo nikjer najdt- sam seveda tega ne odobravam in ne prakticiram- apa caenkrat :oops:
lp

Uporabniški avatar
AstonM
Nov uporabnik

Napisal/-a AstonM Po avg 29, 2005 9:43 am

Pri BMW-ju se lahko ugotovi realne km na testerju, če je imel zbite km na "enostavnejši" - cenejši način, vkolikor pa je bil predhodnji lastnik pripravljen za ta poseg seči veliko globlje v mošnjiček, tudi bmw test tega ne bo opazil, oz. v najbolljšem primeru pusti neko nejasnost v izpisu.
To so mi zaupali na pooblaščenem servisu.
Mislim na novejše BMW-je, par let stare.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 17 gostov