Dva kolega imata Alfo 159 SW 1.9 JTD (oba že prenovljene modele - mislim da so to od 2001/2002 naprej) in moji vtisi glede na to, da sem se kar dosti vozil z njima (in lahko tudi primerjam z VAG-ovim 1.9 TDI katerega sam vozim) so naslednji:
- avto s tem motorjem sorazmerno dobro skoči in se kar čuti tisti 'kick', ko se odpre turbina
- ob normalni vožnji se je poraba gibala ~6,5 l/100km
- motor je v primerjavi z drugimi dizli primeljivo glasen (ali pa mogoče celo malo bolj glasen).
- Eden od kolegov je po 40k km zaradi odlomljene lopatice moral menjati turbino (je bil avto še v garanciji, tako da ni bilo problemov)
- Drugače pa imata oba že čez 120k km in samo redne servise...
Splošno gledano je JTD motor dober (ter neproblematičen) člen pri Alfi. Mene so bolj zmotile druge reči (npr. hrapava/trda/grda plastika na armaturki, še vedno nekvalitetna končna obdelava - špranje med sestavnimi deli tudi po 3-4 mm, kar dosti čričkov

). Če pa si to pripravljen 'prezreti' zaradi ljubezni do znamke, potem pa to ni pretiran problem...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway