Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Srki
Nov uporabnik

Hyundai Coupe 1.6 oz 2.0

Napisal/-a Srki Če sep 08, 2005 8:27 am

A mi mogoče lahko kdo pove nekaj o tem avtu.Zanima me če je avto uredu,ker ga mislim kupit.Nekateri mi govorijo da je avto vredu drugi pa da je pleh zanič in da ni vreden denarja.Nevem koga poslušati zato bi prosil še Vas da mi malo pomagate.
Zanima me še če kdo ve kakšna je poraba 1.6 in 2.0 mašine.
Gledam pa letink avta 1998-1999

Hvala za odogvore in nasvete

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če sep 08, 2005 8:40 am

Gre za izboljšano podvozje proti prvemu. Kaj več pa naj ti pove forumaš Infiniti pa še enih par je ki si lastijo tak avto.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Srki
Nov uporabnik

Napisal/-a Srki Če sep 08, 2005 8:45 am

hvala ,upam da mi bojo kej svetovali

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če sep 08, 2005 8:59 am

Ga imam jaz. Svetujem 2.0 pa usnje notr, ker zgleda 10X boljše in zlo lepo potegne s tem motorjem.

Najbpomembnejša stvar je; ali je redno vzdrževan? - Poglej kaj ima v knjižici napisano; ali je bil opravljen veliki servis na 90.000 kot se šika, al je sosed šraufal.
Kar se avta samega tiče je izvrsten. Motrji so zelo kvalitetni. Razen standardnih stvari ki jih tako in tako moraš preveriti pri vsakem rabljenem avtomobilu ti skorajda ne morem izpostaviti ničesar kar bi bilo značilno kot tipična okvara za ta avto.
-Poglej stanje amortizerjev (če je redno servisiran bi morla imeti izpisek; vsaj na avtotrejdu ga vedno dajo)
-Je lak nepoškodovan?
--Stanje gum, zavor in končnikov.
Pač standarne zadeve. Če je vse porihtano bi moral biti izredno zadovoljen z nakupom.
A imaš že kakšnega ogledanega na internetu?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Srki
Nov uporabnik

Napisal/-a Srki Če sep 08, 2005 9:54 am

nekaj sem gledal pa mi je ta nekako zanimiv samo je 1.6 motor je pa Top-K

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=441447
Ker prvic gledam Hyundai nevem nič o tem avtu.
Z usnjem pa nisem našel.Ubistvu je bil en samo ni mel klime,avto brez klime pa ne mislim kupovati.

Srki
Nov uporabnik

Napisal/-a Srki Če sep 08, 2005 11:20 am

kaj samo INFINITI zna nekaj povedat oz svetovat.
Prosim še enkrat Vaše mnjene o tem vozilu.

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Če sep 08, 2005 12:25 pm

vsi, ki jih poznam so imeli ali imajo 1.6 coupeja in so zelo zadovoljni.
mene osebno moti samo dokaj velika poraba, glede na 2.0 motor, ki ima po testih celo dosti manjšo!

gre zadovoljivo(1.6), ni pa raketa.

problemov z njimi ni (stari so meli smotane menjalnike), deli se dobijo in niso pretirano dragi.

mislim, da nimaj kej zgrešit, samo čim lepšega najdi in najbl vzdrževanega.

lp
Ni vse tako, kot na prvi pogled zgleda!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če sep 08, 2005 12:29 pm

Ti sicer ne vem kak je v živo, ampak ne vidim ravno nekih dragih feltn in športnih gum: zadeva na kateri se definitivno ne špara pri tem avtomobilu. Za primerjavo ti dam oglas svojega (NI VEČ NAPRODAJ!), pa si dobro poglej pod opis opreme, še posebej glede vzdrževanja kaj piše in kaj je gor na avtu - pa primerjaj s tem ki si ga našel. Raje pljuni malo več denarja ali pa si ga naberi; kupi dober avto, ker mene je klicala večina folka, ki so hoteli v štartu nižjo ceno; niso pa imeli toliko zdrva pameti da razmislijo koliko jih bodo stale nove gume, OBVEZNI veliki servis, v kakšnem stanju so zavore itd. Na koncu sem itak odnehal s prodajo ker mi novi avto ni prišel kakor sem to načrtoval.

http://www.avtooglasnik.com/cat_osebna/ ... hp?id=9797
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Če sep 08, 2005 1:06 pm

Kolk močno mašino pa gledaš? Ker če ne rabiš pretirano močnega, je od 1999 dalje idealen nakup Coupeja z 1.6 motorjem, če gledaš z vidika stroškov zavarovanja! 1,6 namreč pade ravno v razred 60-80kW(tik pod zgornjo mejo), medtem ko 2.0 zarad 2kw preveč sodi v 100-130kw, kjer so cene kr konkretno višje,tko da je za razmislt glede tega... ;)

Upam da najdeš kar iščeš!

Srki
Nov uporabnik

Napisal/-a Srki Če sep 08, 2005 1:19 pm

maniac je napisal/-a:vsi, ki jih poznam so imeli ali imajo 1.6 coupeja in so zelo zadovoljni.
mene osebno moti samo dokaj velika poraba, glede na 2.0 motor, ki ima po testih celo dosti manjšo!

gre zadovoljivo(1.6), ni pa raketa.

problemov z njimi ni (stari so meli smotane menjalnike), deli se dobijo in niso pretirano dragi.

mislim, da nimaj kej zgrešit, samo čim lepšega najdi in najbl vzdrževanega.

lp

Rekel si da so imeli stari probleme z menjalikom .Do kerega leta ?So leta 1999 ze porpavili to napako ? Nekako mi je 1.6 bolj všeč zaradi same registracije.Ceneje pridem skozi.

INFINITI je napisal/-a:
Ti sicer ne vem kak je v živo, ampak ne vidim ravno nekih dragih feltn in športnih gum: zadeva na kateri se definitivno ne špara pri tem avtomobilu. Za primerjavo ti dam oglas svojega (NI VEČ NAPRODAJ!), pa si dobro poglej pod opis opreme, še posebej glede vzdrževanja kaj piše in kaj je gor na avtu - pa primerjaj s tem ki si ga našel. Raje pljuni malo več denarja ali pa si ga naberi; kupi dober avto, ker mene je klicala večina folka, ki so hoteli v štartu nižjo ceno; niso pa imeli toliko zdrva pameti da razmislijo koliko jih bodo stale nove gume, OBVEZNI veliki servis, v kakšnem stanju so zavore itd. Na koncu sem itak odnehal s prodajo ker mi novi avto ni prišel kakor sem to načrtoval. .

Kok si pa cenil ti svoj avto če ni skrivnost ? Ti mas še usnje notri,hudo pride.
Samo problem je ta ker nikoli ne veš kako je bil avto vozen.kaj se pol definitivno splača vzeti tistega na katerem je narejen veliki servis
kako se vam pa ta zdi
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=462255
Mene osebno tukaj mal kilometri motjo.
Kaj vi mislite ?

Še nekaj me zanima kakšen je pleh avta ??? Ma kdo probleme z njim ??
In kakšna je poraba 1.6 motorja

Lp vsem in hvala za info.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če sep 08, 2005 2:41 pm

Jaz sem svojega prodajal za cca 1,95 mio takrat, pa je verjemi sda bil pod ceno. Sploh glede na vzdrževanje + nove OZ in pirelli 16", novi katalizator porihtano napolnjeno klimo itd. Seveda da ne moreš vedeti kako je bil avto vožen na pamet; lahko si ga pa v živo ogledaš in potem oceniš. Lastnik ki je ljubil svoja avto ne bo imel niti ene pike na njemu, bil bo čist in lepo poštempljan s strani uradnih servisov. Čeprav sem jaz za zihr nudil zdraven še račune kot dokaz. Meni je pač žal avta in sem mu nudil najboljše, niso pa vsi takšni.

Glede tega novega ti povem par stvari: Je italijanski model in prodaja ga firma iz gorice, tako da je verjetno od tam pripeljan. Lahko pa ga je tudi nekdo kupil popolnoma novega iz italije vendar dvomim - po mojih informacijah sem jaz v slo edini tako naredil. Kilometri so visoki ampak to ne pomeni nič če je "zdravo" vožen in na dobro olje servisiran. Lahko da je človek nabral kilometre na avtocestnih vožnjah in je avto kljub kilometrom izvrsten, lahko pa dobiš tudi mestni avto, ki ima 3X manj kilometrov pa je od nenehnega speljevanja in bremzanja, mrzlega priganjanja in kratkih relacij totalni krš - me razumeš? Bodi pameten razmisli kakšna vprašanja bi postavil da dobiš prave odgovore in pokliči malo naokoli. Odnos prejšnjega lastnika do avtomobila je zelo važen. Če je bil dokaj "normalen" (kar pomeni da je lahko tudi športno vozil) in skrben si lahko brez skrbi glede coupeja ;) -Da bi imel kdo probleme z plehom pr kupeju pa tudi prvič slišim.

BTW - ta ki si ga dal mi je kr OK

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Če sep 08, 2005 3:09 pm

lastnika rumenega coupeja poznam, k je na isti fax hodu k js in je avto doskrat na kratke relacije vožen, mislim pa da ga ni prevec gonil drugače. ze nekaj casa nazaj je imel nek cuden zvok tak da mislim da je blo neki narobe z avtom, sam tisto je bilo sigurno urejeno v tem času...drugače pa coupe nikakor ni slab avto in ce nisi ravno dirkač ti bo 1.6 popolnoma zadostoval.

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Če sep 08, 2005 3:27 pm

Rekel si da so imeli stari probleme z menjalikom .Do kerega leta ?So leta 1999 ze porpavili to napako

sej ne da so menjalniki crkvali al pa kej podobnega, samo zelo grdo oz nenatančno so se šaltali.
jst sm nazadnje vozu 99 l.pa je bil menjalnik kul, tko, da mislim, da je tam šlo že na bolje.

lp
Ni vse tako, kot na prvi pogled zgleda!

Srki
Nov uporabnik

Napisal/-a Srki Če sep 08, 2005 3:30 pm

INFINITI iz kje pa si ?če si od nekod bliz Lj bi bilo vredu če bi prišu mal tvojga pogledat pa par besed steboj reči ,ker vidim da si v tem.Seveda če tebi odgovarja

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če sep 08, 2005 4:26 pm

Srki je napisal/-a:INFINITI iz kje pa si ?če si od nekod bliz Lj bi bilo vredu če bi prišu mal tvojga pogledat pa par besed steboj reči ,ker vidim da si v tem.Seveda če tebi odgovarja

Jaz delam sicer v Ljubljani, vendar grem za vikende na hrvaško in tudi sicer me je težko ujeti zadnje čase ,ker imam ene posle zdej za poštimat tako da ti ne morem natančno povedati kdaj bi se lahko kej pomenla; imaš pa mojo cifro v mojem oglasu, tako da me lahko pokličeš če hočeš

Srki
Nov uporabnik

Napisal/-a Srki Če sep 08, 2005 4:56 pm

sej se lahko en dan zobiva ko si v Lj.To ni problem samo.No te bom kontaktiral samo reci mi kere dneve in pa kdaj.LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov