Pozdravljeni!
Lahko ti povem za tipota:
Prostoren avto, dobra lega na cesti, podvozje ima enako kot Tempra, AR155, Dedra in z modifikacijami tudi Bravo/Brava.
Začeli so jih delat leta 1988, bil je tudi evropski avto leta 89, takrat so v prospektih na veliko poudarjali, da ima prvi med popolnoma pocinkano karoserijo v svojem razredu-torej če ni bil zaleten,nima kaj rjavet.
Oktobra 93 je bila lepotna prenova, takrat je dobil tudi i.e. motorje
Obstajali so motorji (se omejim po 10/93)
bencinarji
1.4 69 KM
1.6 75 KM
1.8 90KM (se mi zdi)
2.0 115KM (se mi zdi)
2.0 16V 140KM (se mi zdi)
dizlaši
1.7D
1.9D
1.9TD 90KM
Kolikor spremljam forume se najbolj priporoča motor 1.6i.e. in 1.9TD. 1.6 ima sicer za današnje pojme malo moči, vendar pa za tako ugodno porabo dobiš največ zmogljivosti. 1.4 se za enako kilažo avta bolj napreza, tako da porabi enako (ali celo več) kot 1.6, večji bencinski motorji pa že občutno več porabijo (no ja, dajo tud več ven). Glede dizlov pa švohejša dva odsvetujejo zaradi pomanjkanja moči glede na današnji način vožnje.
Sam imam 1.6 i.e. l.95 z nekaj opreme in sem zelo zadovoljen. Imel sem kar nekaj težav z elektriko in drugimi zadevami, vendar pa to ni tako pogosto, da bi kar vsak imel tovrstne probleme. Porabo sem imel relacija 6.7, mestno-vaška vožnja pa okoli 8(bolj po penzionersko vozim

).
Sicer je tudi Uno v redu avto, je pa res, da so znani po rjavenju pa še skoraj nihče ga ne špara, ko pride avto enkrat v leta.