Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bushman
Nov uporabnik

Kateri avto?

Napisal/-a bushman So okt 22, 2005 9:50 pm

Pozdravljeni,

Sem v dilemi in sicer v januarju nameravam kupiti nov avto in sicer kolebam med:
Hondo HRV,
Mazda 3 in
Citroen Xsara Picasso.

Zanima me vaše mnenje glede kvalitete omenjenih avtomobilov, uporabnosti in vse kar spada zraven.

Za vaše nasvete se vam v naprej zahvaljujem.

LP

B.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So okt 22, 2005 10:01 pm

Prepričan sem, da boš moral najprej sam odgovoriti na vprašanje zakaj nameravaš avto uporabljati oz kaj od njega pričakuješ (prostornost, prilagodljivost, zmogljivosti, porabo, ...) - avtomobili katere si naštel sodijo v različne razrede zardi česar jih je težko med seboj primerjati - recimo MAZDA 3 ne konkurira PICASSU, ker MAZDA v tem razredu ponuja model z imenom MAZDA 5 oz CITROEN v razredu kamor sodi MAZDA 3 ponuja model C 4.
Zraven pa navedi še druge podatke - ceno oz koliko nameravaš odšteti, pričakovane zmogljivosti, porabo ....

LP

bushman
Nov uporabnik

Napisal/-a bushman Ne okt 23, 2005 4:30 pm

Živjo,

No, kot sem že navedel v mojem prvem "postu" sem poudaril, da želim kupiti nov avto.
Avto kupujem za dolgo časa, torej če bo vse OK za 8 - 10 let, to pa je tudi razlog, zakaj kupujem nov avto.
Vsi omenjeni avtomobili trenutno držijo zelo podobno ceno (s tem sem že nekako določil moj budget torej tam okoli 3,5 - 3,8 M SIT).

Za porabno goriva sta Citroen in Honda približno "tam-tam", mazda pa ima malo manj porabe, kar je tudi logično.

Primerjava prostornine je podobna kot primerjava z porabo goriva.

Mene bolj zanima kateri izmed omenjenih se bolj zanesljiv, manj kvarljiv, bolj kvaliteten (materiali), oz. kateri avto bom čez n-let lažje prodal in kateri izmed omenjenih avtomobilov bo najdlje držal ceno?

Prosim za pomoč

CST™jerko
El prezidente CST™

Kraj: Domžale

Napisal/-a CST™jerko Ne okt 23, 2005 7:05 pm

Honda je poceni vendar moras vedeti da so Hrv nehali izdelovat ker je bila že nekako v letih. Mazda je dokaj nov model vendar ni tako prostorna kot citroen. tako da moj glas gre k citroenu.

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne okt 23, 2005 7:16 pm

Zakaj boš avto uporabljal? Kaj ti je pri avtu najbolj pomembno? Prostornost, lega na cesti, moč, oblika,...

Poleg tega je trojica sestavjena iz popolnoma različnih avtomobilov...

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne okt 23, 2005 7:45 pm

Avto kupuješ ti, izbira in končna odločitev je tvoja stvar, vendar sem še vedno prepričan, da so ti avtomobili med seboj precej različni. Osebno bi recimo, če kupoval in imel izbiro samo med temi tremi takole izbral
PICASSO 2,0 HDI (če bi kupoval, bi v tujini poiskal 1,6 HDI agregat) - v primeru, da potrebujem prostoren, družinski avto - gre za t.i. limuzinski kombi (prostornost + prilagodljivost) z varčnim in dovolj zmogljivim ter dinamičnim motorjem, z voznimi lastnostimi, ki so družinsko naravnane
HR-V - je t.i. nežen trenec (4x4), s karoserijo ki je najbližje karavanu razreda GOLF, vendar je nekoliko manjši (4,1 m dolžine) - dokaj prostoren karavan s pogonom 4x4 bi kupoval če bi živel nekje kjer so ceste in vozne razmere slabše
MAZDA 3 z 1,6 litskim dizlom - najbolj "običanjen" avto z varčnim in dinamičnim motorjem ter odličnim podvozjem - nakup v primeru, da bi me ne "mučila" družinska prostornost in 4x4 pogon - v zameno pa dobim daleč najboljše vozne lastnosti
Torej po mojem prepričanju ne drži, da so si po prostornosti podobni - probaj v salonu naložiti nekaj recimo kartonastih škatel, pa boš videl da so razlike v postornosti ogromne - tudi porba ne more biti enaka pa čeprav gre v primeru PICASSA in MAZDE 3 za recimo enak in varčen 1,6 HDI agregat - eno je "običanjna" kombilimuzina, ki bo po mojem prepričanju "žrla" okrog 5 l/100 km, kar pa je pri PICASSU zgolj pobožna želja pri enakih voznih pogojih. Če vzameš PICASSO z bencinskim motorjem pa je razlika še toliko večja (v nekaj litrih/100 km), kar velja tudi za HR-V, ki ima poleg vsega še 4x4 pogon.
Zanesljivost je najboljša pri obeh Japoncih, čeprav je v MAZDI veliko "made in EU" delov, tudi garancijski pogoji so najboljši. Po desetletju posebne razlike v ceni ne bo -predvidevam da boš najlažje prodal MAZDO, posebno če bo imela dizelski agregat ter PICASSO z enakim agregatom.

LP

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne okt 23, 2005 9:24 pm

Kot ste napisali, so razlike med avti velike! vendar glede na popuste in ostale zadeve se trenutno najbolj splača kupit Xsaro Picaso! do 900.000 SIT popusta, kar lepo, sicer za HDi!
[OO-(||||)(||||)-OO]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 30 gostov