Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

BMW 7-er (E38)

Napisal/-a Tilen Po okt 24, 2005 8:35 pm

Prišel je čas, ko bom slovenske ceste zamenjal z autobahni, zato bom moral žal zamenjati avto za nekaj bolj udobnega in zanesljivega. Po razmisleku mi je najbližji favorit BMW-jeva 7-ica, tip E38. Zaradi kvalitete motorja, porabe in regsitracije bi najraje vzel 725 tds (143Km), problem pa je v tem, ker so bili zadnji delani leta 98. V mislih sem imel raje nekaj mlajšega, 2000-2001. Če je kdo med vami, ki si lasti to serijo ali si jo je, bi lepo prosil za kakšne nasvete. V igri je tudi 730d in 740d, samo ne vem kako se kaj poraba razlikuje med naštetimi. Iščem nekaj z relativno malo kilometri.

Torej, če kdo ve kaj uporabnega o omenjeni seriji, lepo prosim, če zapiše v tale topic.

Hvala!
Slika

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 Po okt 24, 2005 8:45 pm

www.bmwslo.com

Prjav se pa pejt na forum pa ti bojo eksperti že znal svetovat ;)
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Re: BMW 7-er (E38)

Napisal/-a Slide Po okt 24, 2005 9:05 pm

Tilen je napisal/-a:Prišel je čas, ko bom slovenske ceste zamenjal z autobahni, zato bom moral žal zamenjati avto za nekaj bolj udobnega in zanesljivega. Po razmisleku mi je najbližji favorit BMW-jeva 7-ica, tip E38. Zaradi kvalitete motorja, porabe in regsitracije bi najraje vzel 725 tds (143Km), problem pa je v tem, ker so bili zadnji delani leta 98. V mislih sem imel raje nekaj mlajšega, 2000-2001. Če je kdo med vami, ki si lasti to serijo ali si jo je, bi lepo prosil za kakšne nasvete. V igri je tudi 730d in 740d, samo ne vem kako se kaj poraba razlikuje med naštetimi. Iščem nekaj z relativno malo kilometri.

Torej, če kdo ve kaj uporabnega o omenjeni seriji, lepo prosim, če zapiše v tale topic.

Hvala!

Lej, s sedmico mam sicer izkušenj nula, ampak kolikor berem(precej redno) omenjeni forum, pa če me spomin ne vara, 2.5td ni prava izbira, z motorjem znajo biti problemi, predvsem je bolj pošteno reči, da sta 3.0d in 4.0d boljša izbira, pa ne zaradi moči...
Še v dodatni razmislek...kaj pa petica? Premali avto to ziher ni, če ti je petica premala, potem si ogromen in ti najbrž tudi sedmica ne bo dovolj...na zadnjih sedežih namreč ne boš sedel, sklepam...torej premisli še o petici, mislim da bo stroškov še manj...
Drugač pa sedimca dizel in z malo kilometri...utopija, takšen avto se kupi za dolge fure...na žalost...
no mogoče boš mel pa srečo ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po okt 24, 2005 9:09 pm

Jaz vozim 740i, in je avto v tej generaciji definitivno No.1 med konkurenti. Udoben je ko svina hkrati pa pritisneš EDC na sport in leži ko pribit in se zalima. Malce hecen avto pravzaprav pri nizkih brzinah imam občutek da je nestabilen ko pa ga kresneš nad 100 se vse bolj stabilizira. V glavnem V8, ročni 6 brzinc - do limitatorja gre ko za šalo in samo vleče in vleče...zdele gre na zimsko spanje počasi. Za kaj več se res odpravi na bmwslo - tam je kr nekaj bmw manijakov ki ful obvladajo to znamko ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po okt 24, 2005 9:15 pm

ah ja...na bmw forumu se obrni na člana z nickom "udm"...on bo pomojem pravi naslov :tomidelej:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 27 gostov