Sem v dilemi, zato sm se prjavu na tale forum, k ga večkrat prebiram, pa sm že prebrav nekej pametnih nasvetov, podobne teme pa ne najdem... Oz. te primerjave ne najdem...
Torej, odločam se za nakup novega vozila...
Chevrolet Lacetti SW (kravvan) 1.6 16V 109KM, oprema takorekoč vsa (ABS, 2x airbag, klima, DCZ, vsa elektrika)... Cena: 2.750.000 sit ali
Citroen Picasso 1.6 95KM, oprema popolna razen usnja (ABS, 4x airbag, avt. klima, tempomat, DCZ, elektrika...) Cena: 3.357.000 sit
V oko pade razlika v ceni... Samo, trenutno sta ta dva avta v svojih razredih cenovno brez konkurence... Avto bi rabu predvsem zarad uporabnosti, prostornosti in šele poj zarad užitkov v ožnji... Samo rad bi avto, k se odzove ne pa da se vleče... Trenutno bom avto uporabljal sam, vendar ne kupujem avto za eno leto ali dve, ampak za dalšo dobo, v tem času pa mislm, da bi lohk že kšn juniorčk pršu... Poraba je pri obeh avtomobilih po tovarniških podatkih skoraj enaka (razlika 1dcl/100km), chevrolet za 1,5 sekunde hitrejši in ima tud 15 km/h višjo končno hitrost...
Na Chevroletu me privlač predvsem CENA, ter prostornost... Notranjsot je prijetna... Vozi se ga lahkotno (sm biu že na testni vožnji)... Edin menjalnik je deloval nekam nenatančen, če si hotu hitrejš šaltat... je pa res, da to ni športen avto...
Picasso se mi tud zdi cenovno ugoden (900.000 sit akcije)... prostornost in uporabnost sta seveda večji vrlini picassoja... samo ne vem, če to odtehta tisto razliko v ceni... Dobrih 600 tisočakov... (testno vožnjo z 1.6 imam v prihodnjih dneh)
Torej, nov prostoren avto za ceno do 3,5 miljona sitov... Dizli so že dražji... Oz. pri tej ceni se ne morejo primerjat s prostornostjo... Cean je največji adut lacettija, po raznih testih je nekje v zlati sredini, oz. malenkost čez njo... Picasso se mi pa zdi dobra naložba za dalj časa...
Za nasvete se vam že vnaprej zahvaljujem...

Pa upam, da sm pod pravo temo postavu tale problem...