Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

tinka
Nov uporabnik

Ford Fusion

Napisal/-a tinka Ne okt 30, 2005 5:16 pm

Živjo,
ali mi lahko nekdo pove, kaj je narobe s Fordom Fusionom, da ga nihče ne mara. Vsaj tako izgleda, ko jih je tako malo na cesti, pa tudi tukaj praktično skoraj ni govora o njem. Men je ta avto zelo zelo všeč po videzu, na tehniko pa se itak ne spoznam preveč :oops: . Ma najbrž je vsaj toliko dober kot drugi Fordi, ali ne?
Trenutno imam VW Polo in bi rada malce večji avtomobilček, pa ne prevelik, da se bo še dalo parkirat :)). Fusion se mi zdi ravno pravšnji.
Zdej če vprašam, ali se vam zdi bolši Fusion ali Mazda 2 boste itak vsi za Mazdo se mi zdi.
Vsaka informacija o FF je dobrodošla.
Hvala...
Tina

seicento
Novinec

Kraj: mb

Napisal/-a seicento Ne okt 30, 2005 5:54 pm

če se nemotim je v reviji avto fokus pisalo same hvale , ko so testirali na 100 000 kilometrov

ajd

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne okt 30, 2005 5:58 pm

sem se že vozil z njim, zelo fajn avtek, sam všeč ti mora bit, men je naprimer samo notranjost, zunaj pa grd.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po okt 31, 2005 6:50 am

Da ga nihče ne mara ? Okusi so pač različni nekomu je všeč drugemu ne. In če je enih več kot drugih je "rezultat" pač tak. Ni pa s teboj prav nič narobe, če so tvoji okusi drugačni od večine. Predvsem pa ne zaredevat zaradi slabega poznavanja tehnike - ker bi verjetno mi, ki bolj ali manj obvladamo tehniko, na enak način zardevali na kašnem "tvojem" področju.
FORD FUSION in MAZDA 2 sta glede podvozja, motorja in še česa povsem identična avtomobila, tako da je razlika v glavnem v obliki (zunaj + znotraj).
Glede ostalega boš morala v salon, si zadevo pogledat preizkusit, in na podlagi tega izbrat po tvojih željah. V primeru, da kupuješ rabljenega imaš tudi nekaj izbire. Pa obvezno mojstra s seboj, ki bo znal oceniti, če je z avtom vse na kratko OK

p.s. če ti še kaj ni jasno, pa kr vprašaj - brez zardevanja

LP

tinka
Nov uporabnik

Napisal/-a tinka Po okt 31, 2005 7:51 pm

Hvala za vse odgovore. Zdaj mi je malo lažje. Med Fusionom in Mazdo2 sem se v bistvu že odločila, mi je Fusion veliiiikoooo bolj všeč po obliki. Zdaj moram samo še najti primernega. Kupila bom verjetno rabljenega, nov je malo preveč za moj žep. Jih pa ni prav preveč na izbiro, rabljenih mislim. Saj poleg te akcije Polar Edition pri Fordu najbrž ni za pričakovati letos še kakšnih popustov. Ali pač?
LP Tina

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To nov 01, 2005 9:36 am

TINKA - popusti so bili, so in bodo - danes težko najdeš avto, ki nima popusta. V primeru, da gre za FUSION, ki spada med redkeje "poseljene" na cestah pa je slednje tvoj dodaten adut - malce si poglej ponudbo in zagotovo boš našla kakšnega, ki "stoji" v salonu zgolj zaradi preprostega dejstva, ker ni kupcev zanj. Na takšnega si z dovolj pogajalskimi spretnostimi "priboriš" lep popust. Drug način je ta, da si "izdelaš" svojega FUSION-a (motor + oprema + barva ... ) po tvojih željah in pri vsakem prodajalcu zahtevaš predračun - ter seveda izbereš tistega, ki je ali najcenejši ali ti nudi dodatne ugodnosti (servisi, dodatna oprema, itd )

LP

tinka
Nov uporabnik

Napisal/-a tinka Sr nov 02, 2005 7:47 pm

Sem šla danes pogledat novega Fusiona in dobila predračun itd. Dejansko bi mi dali še nekaj 10k popusta za tistega, ki ga imajo na zalogi, ampak cena je še zmeraj precejšnja, tako da se bom res ogledala za kakšnim rabljenim. Se mi zdi da bi letnik 2003 dobila kar za kak milijonček ceneje, tako da... Sicer me je kar groza kupovati rabljen avto. Pri novem je vse tako fino na izi... dobiš krasen nov avto, z garancijo, z opremo ki jo želiš in barvo ki ti je všeč itd. in če nimaš posebne smole, z avtom nimaš nobenih težav. Pri rabljenem pa nikol ne veš točno...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov