Pozdravljen,
jaz sem xsaro l.97 motor 1.4 pravkar(pred cca 1,5 meseca) prodal in mi je kar precej žal zanjo. V dveh letih in pol nisem imel skorajda nobenega problema z njo. Na cesti me ni pustila niti enkrat in lahko sem se vsedu v avto in brez skrbi naredu tudi 1000 km.
Edino kar sem menjal je bil stabilizator(z menjavo 12.000) in obnovil sem levo polos(z menjavo vred 31.000). In redni servisi seveda.
Poraba je bla tam okrog 7 litrov - ob normalni vožnji.
Moja ocena 10+. Edino res je, da bi motor lahko bil rahlo močnejši, ampak za normalno vožnjo povsem zadostuje.
Ko boš/če boš kupil pazi na stanje zadnjega lonca, ker pri xsarah rad prerjavi že pri cca 5 letih. Šibka točka so tudi polosi, tako da če bo pri zavijanju(obremenitvi vozila v ovinku) karkoli škrtalo oz. pokalo je to skorajda sigurno polos.
Res pa je tudi, da je imela ena serija xsar 1.4 l.97 serijsko napako na motorju - in sicer je motor oddajal malo močnejši zvok(kot rahlo klenkanje), vendar razen zvoka drugih posledic ni bilo. Tudi jaz sem dobil tako, pa nisem imel nobenega problema z motorjem.
Dober nakup ti želim
LP Uroš