Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti So nov 12, 2005 6:23 pm

Ali pa si nekaj takega vmisliš.Za študentski žep je po mojem mnenju prava stvarca:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=450370#

In en lep pozdrav.
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So nov 12, 2005 8:11 pm

Torti - a hočeš rečt, da je zaradi "porazne" lege na cesti tvoj prijatel s ceste "letel" z MAZDO ? Prej bi rekel, da ni vse "štimalo" pri tvojem prijatelju, ki ni pravilno ocenil "situacije" (avto + cesta) na kratko rečeno.
Po mojem prepričanju ima ta MAZDA ob normalnem vzdrževanju dovolj dobro lego na cesti za varno vožnjo.

LP

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti So nov 12, 2005 11:53 pm

Ja, samo finta je v tem da sem jo jaz tudi vozil obe in mene je motil občutek volana, ki mi pri bolj hitri vožnji skozi ovinke ni dajal pravega občutka oprijema koles. Volan se mi je napram mojemu zdel v ovinkih mlahav, če veš kaj mislim povedt. Pač mazda je bolj udobno usmerjena. Za mene je premehka! Sedaj pa ima Xedosko 6, ki je dober avto, ampak spet enako. V ovinkih jaz nimam pri teh dveh tipih avtomobilov dobrega "filinga" na volanu!

Je pa seveda dober avto mazda. Nimam kaj za rečt. Pač mene osebno ni impresionirala. Saj hvala bogi, da imamo ljudje različne okuse. :)
Slika

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Ne nov 13, 2005 7:53 pm

jaz bi vzel mazdo (pa drugače vozim bavarca ;))

LP

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne nov 13, 2005 9:36 pm

Ti dejansko preveri koliko stanejo določeni rezervni del za oba avta. Boš videl, da ni tako velike razlike in glede na to, da se mazda manj kvari 8) , si na koncu na istem.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
gabrijelF
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a gabrijelF Po nov 14, 2005 11:13 am

Tudi sam sem primerjal cene delov in dejansko prišel do zaključka, da razlika ni prevelika in dejansko je tako, da ker se mazda manj kvari, se to izniči. Tako da če bi bila mazda tip-top, bi jo ziher vzel. Ko pa sem to mazdo tudi sprobal z malo bolj analitičnim očesom (do zdaj sem bil le sopotnik), sem ugotovil, da poleg drseče sklopke prihaja še do nekega šklopota pri dodajanju plina, pa nekaj pocukava pri nizkih obratih ipd. pa kolesni ležaj se oglaša in še par manjših stvari. Pa tudi kolega nekaj okleva, da avto itak nima cene in da za tako malo kot dobi zanj, ga raje še ima. Sicer je v dobrem stanju gotovo, vendar prav zelo poceni mi ga ne bi dal, potem pa se že skoraj ne izplača.

Tako da sem se v bistvu že skoraj odločil za lantro wagon, ki jo dobim ne dosti dražje, s klimo, novejši letnik in manj kilometrov. Zdaj samo še čakam, da policija naredi zapisnik (v petek bo 3 tedne od nesreče) in da bo ta stvar z zavarovalnico končana, potem pa začnem z iskanjem!

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Po nov 14, 2005 12:23 pm

Če maš zagotovljene preglede in popravila pol uzam Forda, če maš pa preveč keša
ti pa priporočam Mazdo (dokler dela je vse OK k pa kej crkne so pa ful draga
popravila ker za Mazdo ne najdeš ponaredkov oz.jih ni) ;) .

Je pa mazda dost lepša od kakega Forda. 8)

Odloč se pa sam da me nouš pol ganju :lol:
Vozi hitro in reskiraj
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 31 gostov