Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr nov 23, 2005 4:39 pm

Ja sej cenej kot ima Renault dele bo že težka :D :D
Glede na to da je ponosen lastnik 19-ke bi tut predlagal da si eno ubode, z malce več opreme recimo, ker so res pol cenejši kot Civic :D :D
Honde so res drage, kokr sm že reku :roll: :roll:

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Sr nov 23, 2005 5:03 pm

HajdukS je napisal/-a:
Dejch je napisal/-a:Iz lastnih izkusenj, je Honda cisto enak avto kot ostali in DA enako pokvarljiv k ostali. Jaz imam z mojo Alfo velik manj blemov kot moja punca z Honda, pa je ta samo 2 leti stara in 20k kilometrov. Honde so cist fajn avti, ampak dalec od tega, kar se zadnje case govori iz ust mulcov in marketinga.

Hahaha.. verjamem da ti je lepo zivet v zmoti... uzivaj se naprej.

Ma ti si cela zmota clovek. Furam oboje in bom si delu zmoto. Zakaj ze?Sepravi ti zivis v v zmoti, ker mislis, da si heterosexualec, ker par debilov prbije, da si pedr?? Kere kretenske kle bers. Meni osebno nima ta honda kej iskat, sploh pa kje si se slisu kej za hondo, razen v NFS underground. Provokacijske dajete, take dobite nazaj. Ajde lubike uzivite se naprej.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Sr nov 23, 2005 5:10 pm

Casper7 je napisal/-a:
Dejch je napisal/-a:
Casper7 je napisal/-a:
Dejch je napisal/-a:Iz lastnih izkusenj, je Honda cisto enak avto kot ostali in DA enako pokvarljiv k ostali. Jaz imam z mojo Alfo velik manj blemov kot moja punca z Honda, pa je ta samo 2 leti stara in 20k kilometrov. Honde so cist fajn avti, ampak dalec od tega, kar se zadnje case govori iz ust mulcov in marketinga.

Če je pa Italjan primerljiv z Japoncem dam pa jz tiča stran ;)

Lp.

Daj ga. Jaz vem kako je kaj, ker vozim oboje. Ti pa verjetno imas doma samo kosilnico in komentiras govna. :D

Ta "kosilnca" te poje v vseh smislh tuk da ti jasn ni kaj se ti je zgodil.
Pa če maš tako alfo kukr je na slikc bi se jz še enkt uprašu kdo ma "kosilnco".

Lp.

Model ne jemat tako osebno no, sej vem, men bi tud blo orng bad, ce bi furu kosilnico. 8)

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Sr nov 23, 2005 5:13 pm

kaWsk je napisal/-a:
Dejch je napisal/-a:
Casper7 je napisal/-a:

Če je pa Italjan primerljiv z Japoncem dam pa jz tiča stran ;)

Lp.

Daj ga. Jaz vem kako je kaj, ker vozim oboje. Ti pa verjetno imas doma samo kosilnico in komentiras govna. :D

ti imaš samo ZELO dobr primerek alfe ter slab primerek honde (oz. tvoja punca) :)

Valda valda. Dobila je tisto kar vsak kupec honde - krš. Plastika štrli pri volanu vn, konstantno priziganje lucke za "pogonjske motnje", bremze menjas k budala, rikverc je cel cirkus, da ti rata, cricki... Ampak ok, sej to so porodne tezave pri 20k km, cakam da prlezemo do 400k km, ker takrat bo pa letela k formula. :lol:

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Sr nov 23, 2005 5:19 pm

to je slo pa ze predlace fantje pomirte se.vsak svojga hvaLtak je to

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Sr nov 23, 2005 5:25 pm

Prav imaš. Vzemem vse nazaj. Sicer na take provokacije ne padam, ampak vcasih pa valda vsakemu poči zivc. Medtem, ko sem sam napisal moje mnenje in moje izkusnje so seveda japan loverji vzeli to osebno, češ s temi avti ni NIC narobe in bols da ne omenis. Kakor sem rekel ta Honda mi je fajn, posebaj motor mi je pa pac Alfa bolsa. Tako da jaz tukaj koncujem, ker je OFF topic, sem pa cloveku povedu moje mnenje - nisem pa niti 1x namigoval, da naj drugo znamko kupi.

Lp

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr nov 23, 2005 5:26 pm

Dejch je napisal/-a:
HajdukS je napisal/-a:

Hahaha.. verjamem da ti je lepo zivet v zmoti... uzivaj se naprej.

Ma ti si cela zmota clovek. Furam oboje in bom si delu zmoto. Zakaj ze?Sepravi ti zivis v v zmoti, ker mislis, da si heterosexualec, ker par debilov prbije, da si pedr?? Kere kretenske kle bers. Meni osebno nima ta honda kej iskat, sploh pa kje si se slisu kej za hondo, razen v NFS underground. Provokacijske dajete, take dobite nazaj. Ajde lubike uzivite se naprej.

Jst tut govorim iz izkusenj s tem da moje izkusnje podprejo tud narjene statistike.

PS: ne dvomim da bo lahko tvoje izkusnje potrdil marsikater alfist. ( pa se vedno ti ne bom verjel ker mamo 1 alfo doma in je krs od krsa prejsnja je bla pa tud krs in je ne bomo kupil nikol vec v zivljenju(obedve smo kupil novi))
Pa lubika jst pravm tvoji matki tko da mislm da ni primerno da me tko klices.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Sr nov 23, 2005 5:36 pm

Sej skoda, da res ne pravis to moji mtki, bi se 2 Alfi imel. No jz sm pa moje izkusnje povedu in so podobne kakor vase itd. Brezveze debatirat o tem. Zdej pa konc s tem.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr nov 23, 2005 7:50 pm

CupraR je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:Daleč od tega da morebit ljubitelj, drugo je pa da kr neki u tri krasne nabija :roll: :roll: :roll: enih ensotavni nimajo treh čistih v glavi...

No bolj mi je smešna izjava sploh da avto pri 150 000 kilometrih začne delovat vredu.... Preden, da koga žališ osebno se vprašaj kolikokrat zapelješ v luknjo samo to v teh kilometrih kolkokrat je bila nažgana do blokade na mestu... (pridem na kako srečanje tu in tam pa vidim) pa take scene...

Če pa ti nimaš treh čistih v glavi pa če hlih pišeš o nabijanju postov si malo poglej kolliko nabitih imaš sam preko 2400 postov... Mislim, da si pravi strokovnjak ali pa imaš dosti za povedat... ;)

Mislm če lej kakšne pišeš: se pravi vsaka Honda je tišana do blokade na mestu, seveda ko je mrzla :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Moja jo dolker ni olje 90 stopinj jo od blizu ne vidi.
Se edino strinjam da je dost takih pacientov, vendar od tazga pač ne kupiš avto :D itak že po krajšem pogovoru z lastnikom hitr ugotoviš kolk ima v glavi itd kako skrbi za avto itd....

Sploh pr 6G 1.4 ni panike,s e velik avtov dobi od folka ki nima lih 20 let in nič v glavi ;) in je zato fajn nakup.

Pač pr 150.000 prevoženih morš itak pr vseh avtih računat da se določene stvari menjajo, oz obnovijo. Pač amortizerji, sklopka itd... vsendar te stvari so normalne. Ti pa prihrani velik živcev če nimaš nepotrebnih okvar itd...
In tle so japonci vsi v prednosti!! kar se tiče okvar in same tehnike. Je pa res da so slabši na področju dizajna, ergonomije, tut za akustiko so slabši itd...

Sam za enga k rab avto da mu dela bp je takle 1.4 Civic fajn nakup. Dost solidna registracija, poraba v mejah normale (7-8l) okvar pa res ni večjih, sploh na motorju, sveda če je bil lepo redno servisiran oz lepo čuvan

Pohvala tebi cupra R. Sem ti post malo provokativno napisal in sem pričakoval oh in sploh... Svaka ti čast, da si ohranil mirno kri... Maš pir v dobrem...

Glede Honde in vseh avtov... Jaz razumem, da je čisto odvisno od koga avto kupiš če poznaš zgodovino in človeka... Sam sem naprimer kupil pred 2 letoma bolj delikaten avto ki je že vsak bil razbit pa še kaj ampak je bil od mojega kolega ki vem kakšen človek, je , da je avto bil vrhunsko vzdrževa in vrhunsko ohranjen... Za taki avto dam 200 jurjev več od običajne cene (ostalih) TAKOJ...

Cupra R tebi pa še enkrat svaka ti čast... :pivo

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr nov 23, 2005 8:50 pm

No in točno to mu jst hočem povedat, da če bo gledal najcenejše Civic 1.4 bo zelo težko dobr skoz pršu :P Razn če bo mel res resčo od kkšne gospe, dedka dobit avto :D :D si treba pač cajt uzet gledat ponudbo in met denar prištiman.

J. ga sm bil prej mal tečn, sm mel en kolokvij dons na faksu :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

Napisal/-a immortal Če nov 24, 2005 8:17 am

Saj zato pa ciljam na kašnega bingota, ker ima 75hp je velika verjetnost, da ga je imel kakšen starejši človek, ki ga je tudi pazil. Vti ali Vtec pa je že malo večja verjetnost, da ga je nekdo zelo tiščal, saj lahko nekaj iz njega tudi iztisneš. Kar se pa renaulta tiče, lahko bom kupil tudi 19ko če se bo v tistem času ponudila priložnost za dober avto.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če nov 24, 2005 1:00 pm

No res si uzem cajt pa probaj kej fajn najdt :D :D
Za VTI-ja ses trinjam je težko lepga najdt, so pa lepi tm do 2mio, 1.5 Vtec so manj tišane, vendar redke u pm, sploh z nizkimi km in majo vene kot VTI :P

Če te pa še kej zanima itd, pa kr upraš...

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če nov 24, 2005 1:17 pm

nism use brau...
je pa tko
vem za eno k se jo splača uzet...
H civic 1.5 LSI 115 konj ("varčna mašina")
140k km
L 96
siva
ima jo pa sodelavec...
2. lastnik (6let)
servisna knižca do 100k (nism sigurn)
je bila pa zaletena... spredaj tko da airbagov nima.
popravljena je bla u redu...
usa oprema klima itd.
drugače pa zlo ohranjena.
pomoje bi jo dau za cca. 800k sit
če te zanima pošl na pm pa ti dam cifro...
lp
ps: ne oglašujem, ampak pomagam ;)
lp
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če nov 24, 2005 1:20 pm

Jp čist realna cena, glede na to da nima vreč :D :D ma pa vso opremo kot VTI: abs, klima...

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

Napisal/-a immortal Če nov 24, 2005 1:34 pm

Če bi imel že našparan denar bi tekel pogledat to hondo. Vendar sem zdaj dobil dost dober šiht pa si bom to lahko privoščil čez cca.3-4 mesece.

Hvala

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če nov 24, 2005 11:37 pm

Za moje pojme so Civici precenjeni. Sicer v redu avti, dost kul videza (vsaj zunanjost), kvalitetna mašina, ampak kake denarje to folk hoče za 10 let star avto s 150k+ kilometri in skoraj nič opreme... tu maš že z rednim vzdrževanjem dovolj stroškov, brez da bi kaj dodatnega crknilo. Sodelavec ma Civica pete generacije (92 al 93 letnik), pa je skoz neki na servisu. Brž gre to, brž gre ono... In kolk so japonci sicer znani po odličnih mašinah, na drugih področjih niso tako napredni. Avto pa je malo več kot samo motor pa menjalnik, kajne?

Jaz sem se pred par meseci odločal med Civicom 6 in Alfo 145/146, pa je zmagala slednja. Dosti bolj normalne cene rabljenih, pa nekako se mi zdi "več" avta kot Civic, bolj udobna, boljše zavore, nekako bolj dodelano vse skupaj... Res požere kak liter več, pa statistično ima manj zanesljivo mašino (ki je sicer odlična), ampak saj veste tisto: laž, večja laž, statistika ;)

Ampak obvezno kupi tisto kar ti je všeč. Maš pol dosti več veselja do avta in lepše skrbiš zanj. Vsaj z mano je tako.

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Ne nov 27, 2005 10:39 pm

lej, ponudbe je dost, ti samo pokliči pa presodi po glasu kolko je lastnik star. Moje mišlenje je tako: najbolje je uzet od moškega starega od 30 do ene 55 let. Do 30 leta ma dosti folka še preveč energije ki jo prenašajo na cesto z agresivno vožnjo pri čemer trpi podvozje ter tudi motor saj večina ne pazi na postopno ogrevanje motorja. Pri 60ih pa navzgor dosti folka uničuje avto na drugačn način, res pa ga redno servisirajo (sam kaj to pomaga če ga vsak jutr nabijajo v obrate oz. 1-2x na teden). Ženske v srednjih letih pa tud niso kaj prida lastnice, prvič veliko jih ne pozna osnov ogrevanja motorja, servisirajo pa tudi tko tko (ko gre kaj narobe potožijo možu ki avto odpelje na servis, kjer nardijo redni servis ki bi moral biti pred 20k km kilometri), je pa tukaj podvozje bolj ohranjeno (če spregledamo to , da ne pazijo kje so luknje na cesti), dosti pa imaš dela z vizualnim videzom, če kupiš tak avto, saj veliko žensk vozi na parkiriščih na "dotike".

pozoren velja biti na to, kje je lastnik doma ter kakšne relacije je delal, saj je za avto bolše da je vožen na daljše poti. Zelo pomembno pa je tudi da te lastnik pelje na testno vožnjo, najbolje da z mrzlim vozilom. Ko se pa boš dokončno odločil, pa se z lastnikom zapeljeta na amzs kjer ti za okol 18k pregledajo avtomobil od a do ž!

Seveda je vse relativno in je tako moje videnje :D
EJ6
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov