Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ris
Nov uporabnik

Oddati avtomobil v uničenje –kako?

Napisal/-a ris Sr nov 16, 2005 8:25 am

Doma imam starejši avto (opel kadett, l. 1989), ki je spredaj poškodovan in ni vozen, popraviti se ga nikakor ne splača. Ne vem, kaj naj z njim. Na enem odpadu so mi rekli, da jim ga lahko zastonj prodam (postopek prodaje), ampak jim ga moram pripeljati.
Zanima me, če kdo ve, kako gre postopek oddaje v uničenje – koliko stane, ali ga pridejo tudi iskat, ali je potem dražje? Pred oddajo bi ga tudi oskubil, da dele prodam (gume, luči ipd.), pa ne vem, če ga bodo vzeli tudi oskubljenega.
Kakršenkoli nasvet bo dobrodošel.

Ker je še dokaj poln tank bencina, me zanima, kakšna je možnost da z bencinom iz tanka poškodujem katalizator avtomobila s katalizatorjem, saj sem 8 tankanj nazaj točil osvinčeni bencin (med potovanjem po tujini). Verjetno je še kakšna sled svinca - ne vem, koliko je katalizator zares občutljiv nanj.
Hvala!

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr nov 16, 2005 8:34 am

Avto morš dat v uničenje. Cena pa mislim da je po kg vozila ( ne vem točno kolk ampak mislim da pride za povprečen avto okrog 25k sit). Seveda ga lohk oskubiš sej ti njim plačaš, da avto uničijo ne oni teb.:)

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Sr nov 16, 2005 8:38 am

Na odpadu boš moral plačat če ti ga uzamejo, pa manj je gor delov draži ti
zaračunajo.
Recikliranje pa je mislim da 25.000sit.

P.S. Če maš kej uporabnega za prodat kupim. :lol:
Vozi hitro in reskiraj

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Sr nov 16, 2005 8:59 am

Lahko ga romom šenkaš ali pa porineš v hosto. Bi bilo pa prav da prej pobereš ven vse tekočine.
:vc
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr nov 16, 2005 9:25 am

Martin je napisal/-a:Lahko ga romom šenkaš ali pa porineš v hosto. Bi bilo pa prav da prej pobereš ven vse tekočine.

Tisti cajti k so se cigani v starih jajcih okol vozil so minil, zdej se vozjo z BMW-ji in mercedesi.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr nov 16, 2005 10:00 am

Mislim, da ni več tako enostavno kot včasih ko si avto v hosto zapelu. Ko avto odjaviš iz prometa morš met potrdilo o uničenju ali pa morš podpisat izjavo kje se avto nahaja. In če te obišče inšpektor in ni avta tam kjer si napisal( seveda ne morš napisat hosta :P ) dobiš kazen.

Uporabniški avatar
gabrijelF
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a gabrijelF Če nov 17, 2005 4:35 pm

Vse info na http://mope.temida.si
to je ministrstvo za okolje in prostor.

Jaz mam isti problem z razbitim starim avtom in sem tudi mislu isto naredit. Torej odmontirat še dobre dele, ostalo pa dat razgradit. Samo tam piše, da izrabljeno motorno vozilo mora vsebovat kolesa, katalizator, ... pa to je smešno ... valda bom odmontiru dol pol leta star katalizator pa alu feltne pa še kaj ... mislim. Poleg tega pa imam problem tudi z zavarovalnico, ker mi še po 14 dneh, odkar je bil cenilec pri meni, niso poslali, kolko so ga ocenili, tako da ga v bistvu še ne smem tikat, da se eventualno lahko pritožim, če bom dobil premalo.

Maš pa tam ful cifer od sprejemnih mest, najbolje, da pokličeš in povprašaš, kako je s tem, jaz bom tudi tako naredil. Odjavit ga pa ne moreš, če nimaš potrdila o razgradnji (razgradnja pa stane 21,1 SIT na kg avta!) oziroma ne izpolniš t.im. izjave o lokaciji vozila. V tej izjavi lahko napišeš, da je avto pri tebi na tvoji zemlji. Če zemlja ni tvoja, ampak npr. od fotra, potem rabiš od notarja overjeno pooblastilo, da foter dovoljuje, da je avto tam. V izjavi o lokaciji lahko tudi napišeš, da je bilo vozilo prodano, dodat pa moraš kupoprodajno pogodbo, overjeno pri notarju. Torej bi si v bistvu lahko izmislil enega kupca, npr. Safet Muratspahić iz Rakove Jelše in pač dal zraven pogodbo, avto pa porinil v en graben. Itak jo mora overit prodajalec, to pa si ti. Samo ne vem če to preverjajo. Jaz to raje ne bi počel. Če te dobijo, si pomoje na*ebal.

zastava
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a zastava Če nov 17, 2005 8:18 pm

gabrijelF je napisal/-a:Vse info na http://mope.temida.si

Jaz mam isti problem z razbitim starim avtom in sem tudi mislu isto naredit. Torej odmontirat še dobre dele, ostalo pa dat razgradit. Samo tam piše, da izrabljeno motorno vozilo mora vsebovat kolesa, katalizator, ... pa to je smešno ... valda bom odmontiru dol pol leta star katalizator pa alu feltne pa še kaj ... mislim. Poleg tega pa imam problem tudi z zavarovalnico, ker mi še po 14 dneh, odkar je bil cenilec pri meni, niso poslali, kolko so ga ocenili, tako da ga v bistvu še ne smem tikat, da se eventualno lahko pritožim, če bom dobil premalo.

Maš pa tam ful cifer od sprejemnih mest, najbolje, da pokličeš in povprašaš, kako je s tem, jaz bom tudi tako naredil. Odjavit ga pa ne moreš, če nimaš potrdila o razgradnji (razgradnja pa stane 21,1 SIT na kg avta!) oziroma ne izpolniš t.im. izjave o lokaciji vozila. V tej izjavi lahko napišeš, da je avto pri tebi na tvoji zemlji. Če zemlja ni tvoja, ampak npr. od fotra, potem rabiš od notarja overjeno pooblastilo, da foter dovoljuje, da je avto tam. V izjavi o lokaciji lahko tudi napišeš, da je bilo vozilo prodano, dodat pa moraš kupoprodajno pogodbo, overjeno pri notarju. Torej bi si v bistvu lahko izmislil enega kupca, npr. Safet Muratspahić iz Rakove Jelše in pač dal zraven pogodbo, avto pa porinil v en graben. Itak jo mora overit prodajalec, to pa si ti. Samo ne vem če to preverjajo. Jaz to raje ne bi počel. Če te dobijo, si pomoje na*ebal.

kakšn avto pa maš?mam enga kolega k take kupuje za dele

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ Če nov 17, 2005 8:36 pm

ban je napisal/-a:
Martin je napisal/-a:Lahko ga romom šenkaš ali pa porineš v hosto. Bi bilo pa prav da prej pobereš ven vse tekočine.

Tisti cajti k so se cigani v starih jajcih okol vozil so minil, zdej se vozjo z BMW-ji in mercedesi.

To maš prov :lol: Sam pomoje ga bodo rade volje odpela. :D
danes brez podpisa

Uporabniški avatar
B_M_W
Stalni uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a B_M_W Če nov 17, 2005 8:43 pm

Ja avto ti je najbolše dat na uničenje.Lahko pridejo po avto, lahko pa ga tudi sam spraviš do odpada te pride manj denarja.Avto pa ti prej stehtajo in kolko kg tolko dnarca.Jaz se meu Swifta pa je biu težak 1000kg pa se dau z odvozom 27.000sit! :evil:
325i Coupe

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če nov 17, 2005 10:20 pm

Bor je napisal/-a:Mislim, da ni več tako enostavno kot včasih ko si avto v hosto zapelu. Ko avto odjaviš iz prometa morš met potrdilo o uničenju ali pa morš podpisat izjavo kje se avto nahaja. In če te obišče inšpektor in ni avta tam kjer si napisal( seveda ne morš napisat hosta :P ) dobiš kazen.

Tole lahko tut preskočiš. Ko je sestra poleti odjavla zaleten avto ni nobenega zanimalo kam bo ta avto šel.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
gabrijelF
Nov uporabnik

Napisal/-a gabrijelF Pe nov 18, 2005 2:19 am

zastava je napisal/-a:
gabrijelF je napisal/-a:Vse info na http://mope.temida.si

kakšn avto pa maš?mam enga kolega k take kupuje za dele

peugeot 309, dosti delov bi blo še uporabnih in bil je zelo dobro ohranjen. tle so pa slikce.
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=36737

mondy
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mondy Ne nov 20, 2005 8:42 pm

A je kej v bližini Domžal? Kje bi to čim cenej opravu? :D

Uporabniški avatar
gabrijelF
Nov uporabnik

Napisal/-a gabrijelF Pe dec 02, 2005 12:50 pm

pozor!
danes sem se šel pozanimat na izpostavo za uničenje vozil v Novi Gorici in uničenje je zastonj !!! sem vprašal, do kdaj še in kako to, so rekli, da trenutno to plačuje ministrstvo in da ne vejo, do kdaj! samo pripeljat ga moreš na prevzemno mesto. Sem si takoj organiziral prevoz in ga oddal v razgradnjo, dobil sem potrdilo o razgradnji in položnico za 0,00 SIT. aja, pa vozilo mora bit kompletno, če ne ga ne vzamejo. Gor morajo bit feltne, katalizator ...
tako da, če kdo misli ga razgradit, naj to naredi čim prej!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe dec 02, 2005 1:37 pm

gabrijelF je napisal/-a:pozor!
danes sem se šel pozanimat na izpostavo za uničenje vozil v Novi Gorici in uničenje je zastonj !!! sem vprašal, do kdaj še in kako to, so rekli, da trenutno to plačuje ministrstvo in da ne vejo, do kdaj! samo pripeljat ga moreš na prevzemno mesto. Sem si takoj organiziral prevoz in ga oddal v razgradnjo, dobil sem potrdilo o razgradnji in položnico za 0,00 SIT. aja, pa vozilo mora bit kompletno, če ne ga ne vzamejo. Gor morajo bit feltne, katalizator ...
tako da, če kdo misli ga razgradit, naj to naredi čim prej!

res je...

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Kraj: Ok.Domžal

Napisal/-a OG_Blaz Pe dec 02, 2005 2:01 pm

Kaj ma pa veze katalizator, sej avto itaq unicjo :?: Oz vse prodajo naprej..
Neki je, dobr je, nč ni!!1

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Pe dec 02, 2005 2:55 pm

Po novem ti ga morajo uničiti brezplačno. Včeraj sem zasledil v enem spletnem časopisu. Prej je bilo pa potrebno plačati 21sit/kg vozila.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe dec 02, 2005 5:02 pm

sevnican je napisal/-a:Po novem ti ga morajo uničiti brezplačno. Včeraj sem zasledil v enem spletnem časopisu. Prej je bilo pa potrebno plačati 21sit/kg vozila.

Točno!!
Danes je tak članek v Astro Novicah :P (Dodatek Slovenskim novicam).
Problem je bil, da dokler je bilo zastonj so imeli veliko avtomobilov. Potem ko si moral plačat za to, da si se avta sploh znebil je bilo 5x manj avtov. :roll: Mislim, da mora razgradnjo sedaj plačat uvoznik vozil. :twisted:
Avto razderejo na prafaktorje in jih prodajo naprej za nadalnjo predelavo. iz katalizatorja pridobivajo une težke kovine, ki so notr. ;)
Zanimiv članek, le preberite si ga....
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe dec 02, 2005 6:57 pm

poglej v Galerijo pa klikna topic "poučno" ... tm maš naovidla kuko do poceni uničenja avta :D

lp
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov