gabrijelF je napisal/-a:Vse info na http://mope.temida.si
to je ministrstvo za okolje in prostor.
Jaz mam isti problem z razbitim starim avtom in sem tudi mislu isto naredit. Torej odmontirat še dobre dele, ostalo pa dat razgradit. Samo tam piše, da izrabljeno motorno vozilo mora vsebovat kolesa, katalizator, ... pa to je smešno ... valda bom odmontiru dol pol leta star katalizator pa alu feltne pa še kaj ... mislim. Poleg tega pa imam problem tudi z zavarovalnico, ker mi še po 14 dneh, odkar je bil cenilec pri meni, niso poslali, kolko so ga ocenili, tako da ga v bistvu še ne smem tikat, da se eventualno lahko pritožim, če bom dobil premalo.
Maš pa tam ful cifer od sprejemnih mest, najbolje, da pokličeš in povprašaš, kako je s tem, jaz bom tudi tako naredil. Odjavit ga pa ne moreš, če nimaš potrdila o razgradnji (razgradnja pa stane 21,1 SIT na kg avta!) oziroma ne izpolniš t.im. izjave o lokaciji vozila. V tej izjavi lahko napišeš, da je avto pri tebi na tvoji zemlji. Če zemlja ni tvoja, ampak npr. od fotra, potem rabiš od notarja overjeno pooblastilo, da foter dovoljuje, da je avto tam. V izjavi o lokaciji lahko tudi napišeš, da je bilo vozilo prodano, dodat pa moraš kupoprodajno pogodbo, overjeno pri notarju. Torej bi si v bistvu lahko izmislil enega kupca, npr. Safet Muratspahić iz Rakove Jelše in pač dal zraven pogodbo, avto pa porinil v en graben. Itak jo mora overit prodajalec, to pa si ti. Samo ne vem če to preverjajo. Jaz to raje ne bi počel. Če te dobijo, si pomoje na*ebal.
ban je napisal/-a:Martin je napisal/-a:Lahko ga romom šenkaš ali pa porineš v hosto. Bi bilo pa prav da prej pobereš ven vse tekočine.
Tisti cajti k so se cigani v starih jajcih okol vozil so minil, zdej se vozjo z BMW-ji in mercedesi.
Bor je napisal/-a:Mislim, da ni več tako enostavno kot včasih ko si avto v hosto zapelu. Ko avto odjaviš iz prometa morš met potrdilo o uničenju ali pa morš podpisat izjavo kje se avto nahaja. In če te obišče inšpektor in ni avta tam kjer si napisal( seveda ne morš napisat hosta :P ) dobiš kazen.
zastava je napisal/-a:gabrijelF je napisal/-a:Vse info na http://mope.temida.si
to je ministrstvo za okolje in prostor.
Jaz mam isti problem z razbitim starim avtom in sem tudi mislu isto naredit. Torej odmontirat še dobre dele, ostalo pa dat razgradit. Samo tam piše, da izrabljeno motorno vozilo mora vsebovat kolesa, katalizator, ... pa to je smešno ... valda bom odmontiru dol pol leta star katalizator pa alu feltne pa še kaj ... mislim. Poleg tega pa imam problem tudi z zavarovalnico, ker mi še po 14 dneh, odkar je bil cenilec pri meni, niso poslali, kolko so ga ocenili, tako da ga v bistvu še ne smem tikat, da se eventualno lahko pritožim, če bom dobil premalo.
Maš pa tam ful cifer od sprejemnih mest, najbolje, da pokličeš in povprašaš, kako je s tem, jaz bom tudi tako naredil. Odjavit ga pa ne moreš, če nimaš potrdila o razgradnji (razgradnja pa stane 21,1 SIT na kg avta!) oziroma ne izpolniš t.im. izjave o lokaciji vozila. V tej izjavi lahko napišeš, da je avto pri tebi na tvoji zemlji. Če zemlja ni tvoja, ampak npr. od fotra, potem rabiš od notarja overjeno pooblastilo, da foter dovoljuje, da je avto tam. V izjavi o lokaciji lahko tudi napišeš, da je bilo vozilo prodano, dodat pa moraš kupoprodajno pogodbo, overjeno pri notarju. Torej bi si v bistvu lahko izmislil enega kupca, npr. Safet Muratspahić iz Rakove Jelše in pač dal zraven pogodbo, avto pa porinil v en graben. Itak jo mora overit prodajalec, to pa si ti. Samo ne vem če to preverjajo. Jaz to raje ne bi počel. Če te dobijo, si pomoje na*ebal.
kakšn avto pa maš?mam enga kolega k take kupuje za dele
gabrijelF je napisal/-a:pozor!
danes sem se šel pozanimat na izpostavo za uničenje vozil v Novi Gorici in uničenje je zastonj !!! sem vprašal, do kdaj še in kako to, so rekli, da trenutno to plačuje ministrstvo in da ne vejo, do kdaj! samo pripeljat ga moreš na prevzemno mesto. Sem si takoj organiziral prevoz in ga oddal v razgradnjo, dobil sem potrdilo o razgradnji in položnico za 0,00 SIT. aja, pa vozilo mora bit kompletno, če ne ga ne vzamejo. Gor morajo bit feltne, katalizator ...
tako da, če kdo misli ga razgradit, naj to naredi čim prej!
sevnican je napisal/-a:Po novem ti ga morajo uničiti brezplačno. Včeraj sem zasledil v enem spletnem časopisu. Prej je bilo pa potrebno plačati 21sit/kg vozila.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov