Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe dec 16, 2005 11:08 am

Asterix je napisal/-a:Focus mk1 je imel te probleme.

Tako je. Če se ne motim so tiste luknje za odvod vode v vratih naredili previsoko in se je voda notri zadrževala.
Slika

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Pe dec 16, 2005 11:21 am

Nixxon je napisal/-a:
Asterix je napisal/-a:Focus mk1 je imel te probleme.

Tako je. Če se ne motim so tiste luknje za odvod vode v vratih naredili previsoko in se je voda notri zadrževala.

ja in na servisih so komplet vrata menjal ker je firma ford priznala napake in brezplacno menjala vrata seveda tisti ki niso šli menjat vrat pa jim danes rjavijo

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny Pe dec 16, 2005 11:45 am

seveda velja garancija ma samo ce so bili redni servisi delani pri pooblascenem serviserju...ce manjka samo en servis se lahko obrises pod nosom za garancijo tudi za rjavenje...je kolega sel tako k mu je zadnja havba rjavela pa so mu takoj povedali da nima vec garancije kr mu je fotr mehanik pa je sam doma servise delal...

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Pe dec 16, 2005 11:57 am

focusa: zaradi nore lege na cesti in modernejšega videza(čeprav je star lepši)
lp

pele
Novinec

Re: Ford focus vs. Toyota corolla

Napisal/-a pele Pe dec 16, 2005 12:15 pm

Igor07 je napisal/-a:Pozdravljeni !
Če bi se morali odločiti med Focusom 1.6 in Corollo 1.6 (govorim o novih avtih) me zanima za katerega bi se odločili in zakaj. Cena je približno enaka, oprema tudi ne odstopa bistveno.Torej gre za vozili ki sta opremljeni s klimo, abs, airbag-i itd. skratka kar podobna oprema Focus ponuja 4 leta garancije Corolla 3.

Hvala za odgovore.

Jaz sem se pred pol leta odločil za Corollo.Forda sploh nisem imel v "igri", preveč dobro ga poznam (ima ga kolega) in tudi vizuelno sta povsem drugačna.Meni je Focus grd, ampak to je stvar okusa.
Pri Corolli sem najbolj navdušen nad udobno vožnjo in dobrim ter varčnim motorjem (1.4 disel).
Meni ni žal, da sem kupil Toyoto.
Preiskusi oba in se odloči.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Pe dec 16, 2005 12:15 pm

maniac je napisal/-a:focusa: zaradi nore lege na cesti in modernejšega videza(čeprav je star lepši)
lp

Se zmer je lepsi kakor Karjola. Dolgocasn avto k janez na njivi. Jebes Toyoto in kup Forda.

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Pe dec 16, 2005 4:01 pm

aja? nism vedu. 12 let?
bom omenu naslednič.
drgač pa sta ona 2 starejša že ničkolikokrat bla na popravilu pri nepooblaščenih servisih, tako, da, če je to res, da bi za reklamacijo morala biti skoz na pooblaščenih servisih, pol je pač za oba že ta stvar končana. fiesta pa ma še možnost, sam je pa vseen neumno, da ti avto po pol leta prične z rostanjem.ma se izigranega počutiš :roll:

drgač bi jz v tem primeru kupu corollo.
uspešen nakup.

Igor07
Nov uporabnik

Napisal/-a Igor07 So dec 17, 2005 9:40 am

Vsem hvala za odgovore !!
Oba sem si temeljito pogledal (testna vožnja še sledi) in zaenkrat se jeziček nagiba k Corolli. Pa daleč od tega da bi bil Focus slab sam nekako mi bolj paše Corolla. Malo me bremza to da naj bi 2006 ( podatek zasledil tudi na tem forumu) prišla na trg nova Corolla. Hja malo ni fajn občutek če po pol leta ko kupiš avto v bistvu že voziš ex model po drugi strani pa so starejši bolj zanesljivi in finančno ugodni, glede na to, pa da se modeli tako hitro menjajo je to usojeno ne glede kdaj kupiš avto, še posebno če kupuješ avto za dolgo časa.

pele
Novinec

Napisal/-a pele So dec 17, 2005 10:43 am

Drži, da bo Corolla kmalu zamenjana.Prejšna dva nova avtomobila sem kupil , ko sta bila nova na tržišu in dvakrat sem se nategnu.Za Corollo sem se odločil , ker je star preiskušen model .Dosti mi je bilo igranja testnega tepčka novega modela!

Igor07
Nov uporabnik

Napisal/-a Igor07 So dec 17, 2005 12:21 pm

pele je napisal/-a:Drži, da bo Corolla kmalu zamenjana.Prejšna dva nova avtomobila sem kupil , ko sta bila nova na tržišu in dvakrat sem se nategnu.Za Corollo sem se odločil , ker je star preiskušen model .Dosti mi je bilo igranja testnega tepčka novega modela!

Ja tudi jaz podobno rezmišljam itak se modeli zelo hitro menjajo i vsakič tudi dražijo.

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman So dec 17, 2005 7:00 pm

Focus je nov, Corolla bo čez slabo leto doživela popolno zamenjavo ...
Poleg trega ne pozabi, da je Corolla v notranjosti bolj ali manj podobna polizdelku (vem, ker jo imam) ... Sem pa prepričan (glede na vse focusem ki sem jih doslej peljal), da je zanesljivejša. Lega na cesti gre v prid focuasu (a ne toliko, kot pri prejšnjem modelu), motor Toyoti ... Itd ...
Slika

pele
Novinec

Napisal/-a pele So dec 17, 2005 7:31 pm

jakaracman je napisal/-a:Focus je nov, Corolla bo čez slabo leto doživela popolno zamenjavo ...
Poleg trega ne pozabi, da je Corolla v notranjosti bolj ali manj podobna polizdelku (vem, ker jo imam) ... Sem pa prepričan (glede na vse focusem ki sem jih doslej peljal), da je zanesljivejša. Lega na cesti gre v prid focuasu (a ne toliko, kot pri prejšnjem modelu), motor Toyoti ... Itd ...

Kateri letnik Corolle pa imaš, da je polizdelek?
Star model Fokusa ima armaturo kot bi jo otroci naredili, material pa "kinder jajček". Novi Fokus je končno le malo bolj podoben nemškemu avtomobilu ampak nikoli ne bo "nemec".

Igor07
Nov uporabnik

Napisal/-a Igor07 So dec 17, 2005 7:38 pm

No corolla res ni notri kakšen biser ampak da bi bila polizdelek je pa malo pretirano. Stari focus je bil lepši kot novi in prav tako se lahko zgodi tudi s corollo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov