Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mihakavcic
Nov uporabnik

Golf IV

Napisal/-a mihakavcic Pe dec 16, 2005 6:50 pm

Zdravo. Prosil bi vas za nasvet. Zanima me ali se splača kupit avto golf IV, 1.4 bencinar, brez klime s 65.000 km, 1. lastnik...? Prednost tukaj je da kupca poznam in vem da je avto garažiran, redno servisiran in vzdrževan. Cena je 1.200.000? Zanima me vaše mnenje o moči avta, ki se mi zdi malo majhna, o ceni itd? Hvala in lep pozdrav

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Pe dec 16, 2005 7:15 pm

Če poznaš lastnika in veš kako je z njim ravnal,bi ga jaz osebno vzel,kateri letnik je?
CARPE IMPREZAM

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Pe dec 16, 2005 8:12 pm

zoran16 je napisal/-a:avto brez klime za mio+??? Jaz v sanjah ne bi tega vzel

nekateri imamo klimo itak skos na OFF :oops:

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe dec 16, 2005 9:41 pm

meni ste z to klimo že totalno d0kurčili :!:
tukaj to zgleda da je bolj pomembno da ima avto klimo kot pa motor... :roll:

over&out
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Pe dec 16, 2005 10:12 pm

Če je avto v dobrem stanju jaz osebno nebi odlašal sploh če poznaš lastnika itd. pa če so km realni, je pa 1.4 mašinca povsem zadovoljiv motorček za normalno vožnjo čisto ok ga imam tudi sam in sem izredno zadovoljen. Klima pa tudi ni vse pa še malo večja poraba je ob vklopljeni klimi. Sem imel polota brez klime 6 let pa je niti nisem pogrešal.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
karel
Novinec

Kraj: zg. Savinjska dolina

Napisal/-a karel Pe dec 16, 2005 10:35 pm

Jaz sem imel Golf IV L.98 1.6 pa ti lahko povem da ni vreden
kolikor ga cenijo.Golf pač,ne hvala :!:
Think. Feel. Drive.
LP Karel

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe dec 16, 2005 10:59 pm

Lej tkole ti bom reku avto z klimo precej bolj hitro prodaš še posebno poleti :D poraba z klimi je malo večja kar moreš vzet pač v zakup glede motorja ti ne vem svetovat ker ga nisem vozu sam mislim da 1.4 pri golfu ni nevem kaj živ motor še posebi ob klimi velik pa je vredno če poznaš preteklost avta in da veš kaj se je z avtom dogajalo zj če ma klimo toliko bolje če je ni te pa tudi ne bo hudič vzel :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker So dec 17, 2005 12:08 am

Kar se tiče živahnosti motorja je pač tko, da boš moral avto sprobat in boš sam najbolje ocenil, če je to zate dovolj in če ne potrebuješ večje konjenice pod motornim pokrovom ;) Verjetno lahko dobiš avto za kakšne daljše ture (glede na to da poznaš sedanjega lastnika) in kmalu se bo izkazal, če je motor za tvoje potrebe dovolj močan. Nekdo ima glede tega pač večje kriterije, drug pač manjše. Glede klime pa tud sam veš ali ti bo žal, da je nima, ali ne. Glede na to da sprašuješ za avto, ki je nima, sklepam da je kaj dosti pogrešal ne boš.

Če ti je avto všeč in boš ugotovil, da je moči za tvoje potrebe dovolj, bi ti ta nakup sigurno priporočal, sploh če veš da so kilometri 100% realni in poznaš lastnika in seveda zaradi tega zgodovino samega avtomobila.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So dec 17, 2005 2:09 am

Jst mam 1,4 polota ( klima :) ) pa ne gre nikamor, kaj šele golf, ki je dost težji :?
Je pa ugodno. Zelo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So dec 17, 2005 8:00 am

Gremo lepo po vrsti ; vprašuješ ali se splača kupit GOLF IV ...., da ne naštevam podatkov
To, da poznaš lastnika in da je avto na kratko OK je velik plus. Cena avtomobila je glede na navedeno stanje vozila ugodna - tudi najstarejše letnik 98 boš težje našel za ugodnješo ceno - sploh pa v takem stanju (sodeč po tvojem opisu).
Glede moči motorja oz zmogljivosti - to je tu na forumu itak "tabu tema" za nekoga bo veliko oz dovolj moči kakšnega "mlinčka" z okrog 40 "konji" - za drugega bo premalo 200 in več "konjev" - kakor za koga po lastnem "okusu".
Zato je najbolje, da se z avtom zapelješ na testno vožnjo in ugotoviš ali je "konjenice" dovojl ali ne.
Klima -ja ali ne - po mojem prepričanju je kupovati nov avto brez klime recimo temu nesmisel, pri rabljenem ni izbire - vsekakor pa jo je možno naknadno vgradit brez težav, in če gre za OK avto z ugodno ceno je tudi strošek naknadne vgradnje smiselen
Na karatko - avto in njegova cena sta na kratko OK, ostalo kot sem navedel preizkusi sam in se odloči.

LP

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid So dec 17, 2005 10:13 am

Mojster Miha je napisal/-a:Gremo lepo po vrsti ; vprašuješ ali se splača kupit GOLF IV ...., da ne naštevam podatkov
To, da poznaš lastnika in da je avto na kratko OK je velik plus. Cena avtomobila je glede na navedeno stanje vozila ugodna - tudi najstarejše letnik 98 boš težje našel za ugodnješo ceno - sploh pa v takem stanju (sodeč po tvojem opisu).
Glede moči motorja oz zmogljivosti - to je tu na forumu itak "tabu tema" za nekoga bo veliko oz dovolj moči kakšnega "mlinčka" z okrog 40 "konji" - za drugega bo premalo 200 in več "konjev" - kakor za koga po lastnem "okusu".
Zato je najbolje, da se z avtom zapelješ na testno vožnjo in ugotoviš ali je "konjenice" dovojl ali ne.
Klima -ja ali ne - po mojem prepričanju je kupovati nov avto brez klime recimo temu nesmisel, pri rabljenem ni izbire - vsekakor pa jo je možno naknadno vgradit brez težav, in če gre za OK avto z ugodno ceno je tudi strošek naknadne vgradnje smiselen
Na karatko - avto in njegova cena sta na kratko OK, ostalo kot sem navedel preizkusi sam in se odloči.

LP

Mojster Miha zelo dobro napisan post, kar vse v celoti drži :tomidelej: ne pa spet pluvanje po znamkah :evil: kakor ti je miha povedal treba je it na testno vožnjo in potem boš sam spoznal a ti je toliko KM dovolj ali ne.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

mihakavcic
Nov uporabnik

Napisal/-a mihakavcic So dec 17, 2005 5:49 pm

Hvala za odgovore. Avo je letnik 1999, vendar ima 65.000 km, garažiran in redno servisiran na pooblaščenem servisu. Danes sem naredil približno 70 km in ne vem kaj naj rečem glede mašine. Ker bom 1.8 zamenjal za 1.4 se mi zdi malce premalo, vendar mislim, da bo dovolj za zmerno vožnjo. Mislim, da bom avto kupil, ker se mi zdi res ugodna cena. V avtohiši, kjer je bil avto kupljen in ves čas servisiran so ponudili 1.100.000 in za toliko ga proda tudi meni. Poleg tega dobim zraven komplet letnih gum z aluminjastimi platišči. Z avtom ni bilo do sedaj nobenih problemov. Kaj menite vi?

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 So dec 17, 2005 5:55 pm

če te ne mot da nima klime pol le kup...ampk pravš da greš iz 1.8 na 1.4,zdj se ti bo že zdelo kul,sm da se ne boš kasnej po glavi touku ;) zna bit čez čas da ti bo žal

Lp
Slika

mihakavcic
Nov uporabnik

Napisal/-a mihakavcic So dec 17, 2005 7:55 pm

a bi mi lahko nekdo prosim svetoval kako je s prepisom pa to. Jaz sem stari avto prodal avto hiši. Zanima me kako je s tem, ker je bil registriran do februarja? Poleg tega je vse ostalo urejala AH. Zanima me kako je sedaj z nakupom tega avtomobila od prijatelja. Kako je s prepisom, kaj moram naredit, kako je z davkom itd. Hvala in lep pozdrav.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So dec 17, 2005 9:38 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Gremo lepo po vrsti ; vprašuješ ali se splača kupit GOLF IV ...., da ne naštevam podatkov

LP

Miha, nikdar si nisem mislil, da se bom kda j strinjal s tabo. zdaj se. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

mihakavcic
Nov uporabnik

Napisal/-a mihakavcic Ne dec 18, 2005 12:43 am

Prosil bi vas, če mogoče kdo ve koliko pride zavarovanje za 1.4 mašino? Kolk časa si mladi voznik. Hvala in LP

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Ne dec 18, 2005 1:03 am

mlad voznik si 3 leta, za zavarovanje pa poglej na www.amzs.si pod tehnični pregledi
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 28 gostov