Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

cronus
Nov uporabnik

Napisal/-a cronus Če dec 15, 2005 9:53 pm

Passata imam dva meseca, prevoženih 7000km. Z avtom sem zelo zadovoljen, če ga boš kupil ti priporočam da vzameš 2.0TDI in vsaj comfortline izvedbo. Sam imam 1.9TDI in se mi zdi nekoliko prešibak, zato grem v kratkem na čipanje. Lega avtomobila na cesti je dobra, zavore fenomenalne napram prejšnjemu modelu tudi elektronska parkirna zavora deluje dobro. Edino kar me moti je prepočasno ogrevanje notranjosti vozila z teh zimskih mesecih.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne dec 18, 2005 4:34 pm

Pri passatu boš imel verjetno več možnosti dodatne opreme kot pri Mazdi.

Nekaterim to dosti pomeni.

P.s. Pa kmalu bo pri nas na trgu tudi 2.0 TDI s 170 KM.

Uporabniški avatar
M-Fan
Novinec

Napisal/-a M-Fan Ne dec 18, 2005 9:26 pm

eclipse_R je napisal/-a:mamo mazdo 6 sport combi z 120 konji (dizel) pa smo mucho mucho zadovoljni :) ko smo avto kupoval mi je bla to ena izmed najlepših notranjosti, kar sm jih kdaj vidu pr avtih v tem cenoovnem razredu.. lega je dobra, moči ne manjka, materiali so kvalitetni, avto zgleda hudo, bil je avto leta.. ne vem kaj nj še rečm :D
če te kj zanima kr praši..

lp

točno to. pa še passat je predrag.....za tist kar daje
RX-8 ...::LEPOTICA IN ZVER::... RX-8

Slika

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Ne dec 18, 2005 9:45 pm

Očitno se še nisi peljal z njim, da klatiš take bedarije.

Uporabniški avatar
M-Fan
Novinec

Napisal/-a M-Fan Po dec 19, 2005 8:29 am

Cyrus je napisal/-a:Očitno se še nisi peljal z njim, da klatiš take bedarije.

nimi treba pameti solit. sm verjetno več passatov prefuru k jih boš ti kdaj kol... lahk nehama kr s bomo spet sam štrajtal?!
RX-8 ...::LEPOTICA IN ZVER::... RX-8

Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po dec 19, 2005 10:14 pm

Kar se tiče cene je takole, če recimo primerjamo Mazdo 6 SPC z opremo TE CD143KM in Primerljivo opremo Passata Variant 2.0 TDI z najbolj primerljivo opremo, ki je v tem primeru Comfortline pride

Mazda s kovinsko barvo 6.180.000 SIT
Passat s kovinsko barvo 6.760.000 SIT
če pa hočemo dodati še tiste zadeve, ki so v Mazdi serijske pri tej opremi (usnjen volan s tipkami za radio, meglenke, stranski airbag zadaj, webasto in potovalni računalnik) pri Passatu pa jih je treba doplačati se cena Passata digne še za 506.000SIT tako, da je končna primerljiva cena 7.266.000SIT.

Mazda je od Passata cenejša za debeli milijon tolarjev to pa ni več malo.

Če pa še malo špekuliramo in vzameš pri Mazdi šibkejši motor, ki ima enak navor samo 22KM manj pa ti povem, da gre prekleto dobro in bolje v primerjavi z 200kg lažjim golfom z motorjem 1.9 TDI 105KM (v Passatu je ta motor definitivno premalo zmogljiv) se ti cena zniža še za dodatnih 500.000 sit a ima en minus in sicer nima DSC-ja oz v VW-jevem žargonu ESP-ja.

Za konec pa še tole, kar na koncu ni tako nepomembno in to je strošek obvezne registracije (izhodiščni razred brez popustov) ter polnega kaska z vsemi potrebnimi dodatki ki pride pri

Mazda 6 SPC CD 120 TE 389.181 SIT
Mazda 6 SPC CD 143 TE 451.112 SIT
Passat 2.0 TDI Com.+oprema 526.872 SIT

Razlika je med cenejšo Mazdo in Passatom že samo pri registraciji slabih 140.000SIT oz. z dražjo slabih 80.000SIT.

Evo, na koncu se boš pa itak odločil sam :D

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus To dec 20, 2005 4:56 pm

M-Fan je napisal/-a:
Cyrus je napisal/-a:Očitno se še nisi peljal z njim, da klatiš take bedarije.

nimi treba pameti solit. sm verjetno več passatov prefuru k jih boš ti kdaj kol... lahk nehama kr s bomo spet sam štrajtal?!

Nevem kakega si ti to pelu, mogoče prejšnji model?

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Če dec 22, 2005 11:43 am

Samo da je vw pa že mislite kaj ste naredili.

Ne glede kdo dela motorje in kakorkoli je že je mazda verjetno boljše kvalitete.
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Če dec 22, 2005 12:09 pm

BBoss je napisal/-a:Kar se tiče cene je takole, če recimo primerjamo Mazdo 6 SPC z opremo TE CD143KM in Primerljivo opremo Passata Variant 2.0 TDI z najbolj primerljivo opremo, ki je v tem primeru Comfortline pride

Mazda s kovinsko barvo 6.180.000 SIT
Passat s kovinsko barvo 6.760.000 SIT
če pa hočemo dodati še tiste zadeve, ki so v Mazdi serijske pri tej opremi (usnjen volan s tipkami za radio, meglenke, stranski airbag zadaj, webasto in potovalni računalnik) pri Passatu pa jih je treba doplačati se cena Passata digne še za 506.000SIT tako, da je končna primerljiva cena 7.266.000SIT.

Mazda je od Passata cenejša za debeli milijon tolarjev to pa ni več malo.

Če pa še malo špekuliramo in vzameš pri Mazdi šibkejši motor, ki ima enak navor samo 22KM manj pa ti povem, da gre prekleto dobro in bolje v primerjavi z 200kg lažjim golfom z motorjem 1.9 TDI 105KM (v Passatu je ta motor definitivno premalo zmogljiv) se ti cena zniža še za dodatnih 500.000 sit a ima en minus in sicer nima DSC-ja oz v VW-jevem žargonu ESP-ja.

Za konec pa še tole, kar na koncu ni tako nepomembno in to je strošek obvezne registracije (izhodiščni razred brez popustov) ter polnega kaska z vsemi potrebnimi dodatki ki pride pri

Mazda 6 SPC CD 120 TE 389.181 SIT
Mazda 6 SPC CD 143 TE 451.112 SIT
Passat 2.0 TDI Com.+oprema 526.872 SIT

Razlika je med cenejšo Mazdo in Passatom že samo pri registraciji slabih 140.000SIT oz. z dražjo slabih 80.000SIT.

Evo, na koncu se boš pa itak odločil sam :D

Bravo, lepo napisano, def. Mazda...

Da ne bo kakega nabijanja, Passata sem sam tudi imel, tko da.....

Uporabniški avatar
Alexx
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a Alexx Po dec 26, 2005 12:26 pm

Najprej je seveda odvisna cela stvar od tega kaj od avta pričakuješ. Če cena igra vlogo, je Mazda sigurno boljša izbira. Sam vozim 15 let staro Mazdo in je ne bi menjal za nobenega VW ali kakršnegakoli Evropejca, ki sem jih tudi imel. Jaz sem iskal avto kateri bo služil namenu-voziti se z čimmanjšimi stroški. Ne pomaga mi hudi dizajn, besna oprema, hudo ime, če pa ne služi namenu. Delam v avtomobilski industriji in vem kako le-ta v Evropi funkcionira. Na prvem mestu je cena, na drugem kakovost. Osebno sem prizdadet zaradi te neumne politike avtomobilskih proizvajalcev, ki iščejo dobavitelje na daljnem vzhodu samo zaradi poceni dobavljenih delov. Zato, da imajo lastniki iz leta v leto večje dobičke. A na čigav račun? Na naš račun. Mi v končni fazi plačujemo za avte, kateri so iz nekakovostnih delov-kakovost je pač sorazmerna s ceno. Japonci imajo sisteme kakovosti razvite do takšnih nivojev, da se nam niti ne sanja. Dobiček pa je posledica tega-Toyota bo kmalu največji zaslužkar na svetu. Svoje dobavitelje imajo že vrsto desetletij in z njimi odnos, ki temelji na kakovosti in zaupanju. Avti kot končni izdelki so temu primerni.Da služijo primarnemu namenu. Jaz vsekakor kupujem le še Japonce. Kakovost mi je vedno na prvem mestu.
Vruuuuum

cRaZY
Nov uporabnik

Napisal/-a cRaZY Po dec 26, 2005 1:28 pm

Jaz sem se pred dvemi leti in pol odlocil za Mazdo.

Seveda pa takrat v igri ni bil passat, ker mi je bil star enostavno grd...

Ce bi se odlocal se 1x, bi bil novi passat vsekakor v igri. Problem je v tem,da je rahlo drazji - se pa je potrebno zavedati, da 120KM mazda nima nicesar - ne TCS ne ESP. Sicer ne vem tocno kako je z novim modelom, ampak jaz tidve zadevi mocno pogresam.

KAs se motorja tice je mazda zakon. Do sedaj nobenih problemov. Tudi servisi so izredno pocedni - do 80.000 KM so vsi okoli 40.000 SIT. Pa tudi za v naprej kaze nekako tako. Ne vem pa kako je pri passatu? Se menja jermen? Veliki servis?

Definitivni minus pri mazdi je PREKLETA POCENI JAPONSKA PLASTIKA. Po dveh letih in pol voznje s sportnimi vzmetmi imam v kabini priblizno toliko crickov kot povprecen slovenski travnik. Kolegi imajo podoben problem z navadnim vzmetenjem.

Mazdini servisi in saloni so grozni. Vsaj jaz imam zelo slabe izkusnje v okolici ljubljane (z nakupom ter z menjavo zarnic. Avto moram na servis voziti v Zagorje, da me sploh obravnavajo kot cloveka).

Edina prednost mazde trenutno je oblika - ce denar ne bi bil vprasanje, bi bila odlocitev sedaj veliko tezja.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po dec 26, 2005 3:14 pm

no, pr ns pa v šestici ni še nobenga črička, razn če nažgeš musko kr na glas, v vratih vse vibrera.. drgač pa na servisih je pa tko tko.. na cosmosu so prijazni in vse, sam so pa uni ljudje notr zmeri tok zasedeni, da prideš tja pa se pogovarja s tabo pa še z enim drugim po telefonu naenkat.. in zarat tega pol tut kdaj kj pozabjo kar naročiš.. so pa recmo tut mt k je tankala bencin namest dizla, pršli po avto, use popravl, ga čist spucal (kar vedn nardijo - spucajo ga od notr pa uzuni tok lepo, kt da bi glih iz salona pršu) pa za nč zaračunal.. pa to ni blo glih neko mejhno popravilo.. pač, kokr majo dobre dneve pa odvisn v kakšnih odnosih si z njimi.. čez to mazdo k jo mamo mi, mamo zlo redke pripombe.. ena od njih je, da žarnice serijsko pregorevajo.. treba v sprednjih lučeh menjat prbližn enkat na pou leta nekej.. pa problem je, ker lahko menjajo sam na servisu..

avto se lepo pelje po mestu, obvladljivost je dobra, udobje v vsakem pogledu, placa dovolj.. tut če daš trugo na streho se vse to skor ne zmanjša, avto še zmer skor isto vleče.. sm jo pelou tut do Belgije pa nazaj pa sm lohk sam prehvalu pa zahvalu se da sm šou s takim avtom.. tut fotr je pelu v Prago pa pol skoz Bratislavo nazaj pa je reku, da je sam zarat avta zdržal tok dolgo pot.. (glede na avte k smo jih prej vozil - vsi istega razreda kot mazda6 pa menjani na cca 4 leta..). aja pa v belgijo sm pelou s trugo na strehi..

lp
Slika

CoSsi_19
Nov uporabnik

Napisal/-a CoSsi_19 Če dec 29, 2005 6:33 pm

mam zj dva mesca passata v tvojmu primeru bi pa kupil mondeota

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe dec 30, 2005 12:36 am

Pri nemškem Auto Bildu so naredili velik primerjalni test (Mazda6, VW Passat, Opel Vectra, Ford Mondeo, Toyota Avensis in Peugeot 407), kjer je Mazda 6 pometla s konkurenco, meddrugim tudi z novim Passatom. Mogoče bo branje tega testa pomagalo zagati pri nakupu. ;) Pa tudi sam osebno najbolj "navijam" za Mazdo 6, mogoče tud zato, ker jo sam kupujem (rabljeno sicer; bencinar), tako da je moje mnenje malce pristransko, je pa pač moje mnenje. :P

Še link: http://www.autobild.de/heftarchiv/
(celoten test se lahko dolpotegne v *.pdf formatu)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe dec 30, 2005 2:33 am

japan wins again
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Pe dec 30, 2005 8:45 am

smprebral mal temo pa vidm da je kr neki ljudi ki hvaljo mazdo no tuki se pridružujem tud jaz mazda je enostavno boljša kot passat. Odkar sm meu svoj prvi avto mazda sicer sm jo pol prodav pa si kupu hondo ampak tissta mazda še zmeri dela brez problema pa tud hondo sm kupu zato ker enostavno prisegam na japonce :lol:
....

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Pe dec 30, 2005 10:21 am

simply je napisal/-a:Pri passatu boš imel verjetno več možnosti dodatne opreme kot pri Mazdi.

Nekaterim to dosti pomeni.

P.s. Pa kmalu bo pri nas na trgu tudi 2.0 TDI s 170 KM.

Pride šele okrog maja 2006 v slovenijo 2.0tdi 170 km.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 30 gostov