Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

NAKUP

Glasovanje se je zaključilo dne Ne dec 25, 2005 8:01 am

DA
5
28%
NE
13
72%

Skupaj glasov : 18

Uporabniški avatar
samson33
Nov uporabnik

Kraj: savinjska

Seat cordoba SDI

Napisal/-a samson33 Pe dec 23, 2005 8:01 am

Kupujem avto cordoba ali polota karavana SDI. Včeraj sem si ogledal Seat cordobo SDI l.99 prevoženi 190.000 avto je od prvega lastnika cena 1.090.000 SIT. Zanima me vaše mnenje glede št. kilometrov in cene. Avto zgleda O.K. sam pri speljevanju malo potrese motor (predvidevam da je kakšen nosilec fuč). Pred nakupom pa nameravam peljati avto na pregled v AMZS. http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=278
Modras

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Pe dec 23, 2005 8:03 am

avto je treba vidit....ne moreš kr tkole na pamet govorit.

Uporabniški avatar
samson33
Nov uporabnik

Napisal/-a samson33 Pe dec 23, 2005 8:10 am

Zanima me mnenje glede prevoženih kilometrov, za anketo pa povem avto je O.K. sam se ne prodaja na netu zato nimam slik.
Modras

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Pe dec 23, 2005 10:20 am

a te striktno zanima samo sdi motor ?
V kratkem mislim prodajat svojega (1.4. 60 km) , pravtako polo varianta z vso dodatno opremo, ki je trenutno na njem (alarm, oz msw feltne, spuščen za 3 cm...)
Če te zanima pm me...

[url]
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... olo+mallce[/url]
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Seat cordoba SDI

Napisal/-a sonček Pe dec 23, 2005 12:23 pm

samson33 je napisal/-a:Kupujem avto cordoba ali polota karavana SDI. Včeraj sem si ogledal Seat cordobo SDI l.99 prevoženi 190.000 avto je od prvega lastnika cena 1.090.000 SIT. Zanima me vaše mnenje glede št. kilometrov in cene. Avto zgleda O.K. sam pri speljevanju malo potrese motor (predvidevam da je kakšen nosilec fuč). Pred nakupom pa nameravam peljati avto na pregled v AMZS. http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=278

čeprav sem lastnik seat cordobe l.94 moram povedat da me je v zadnjem času zelo razočarala pa je nemški avto.
kot prvo vsak teden mora neki crknit k sreči so deli pocen.
trikrat me je že pustila na cedilu enkrat sm zapelu sam čez lužo in avto crknu k sreč mi ga je uspel vžgat pol enkrat doma ni hotu vžgat sm mogu vse elek.prepucat,pol zdej mi je med vožnjo crknil posledica pumpa pr 200,000km. potem ne dela sledeče potrebna menjava dročnikov na avtu,teflone v prostem teku neki drgne,potem spije 2 ola na 10000 km oz tud več,ne dela el.pomik stekel,števc crknu včasih dela,montizerji zanič,ključavnica j..e,popravt bo treba karoserija,potrebna generalka na motorju........a ja avspuh potrebno celga menat pol bibne menat,cilindrčke pol mi je ružla zadjo akso tko jest rečem...............
ne vem kaj bo zdej crknil sam deli sp pa pocen.....

tvoja odločitev sam vem da ne bom več vzel seata.
odločitev je tvoja

A ja pa še neki ko sem mel pred 2 letom škodo favorit in sem se en leto vozu ne morš verjet avto tišal in ni nič crknil a cordobo mam pol leta in vse neki crkuje tako da veretno bom jo prodal.
A ja pa menov sem jermena,diske,ploščice,pa ležaj je tulu......
Sam ne morm veret sm se dlih zdele v to poglobu kok je treba zamenat.
To je že avto nemške izvedbe in ma vse povzet iz golf 3 in polota.
Obup !!!!!!!!!!!!!!!!

Ne vem kaj nej kupim naslednji avto veretno golf 2 diesel.

lp pa velik sreče lohka dobiš avto kot nov in ti bo delal zelo dobr sam kukr vem ni seat dobr avto. Avto probat ni greh.

lp

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Pe dec 23, 2005 1:06 pm

Če nima klime je ta cena (1100k) ful nategnjena IMO.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe dec 23, 2005 3:52 pm

samson33 je napisal/-a:Kupujem avto cordoba ali polota karavana SDI. Včeraj sem si ogledal Seat cordobo SDI l.99 prevoženi 190.000 avto je od prvega lastnika cena 1.090.000 SIT. Zanima me vaše mnenje glede št. kilometrov in cene. Avto zgleda O.K. sam pri speljevanju malo potrese motor (predvidevam da je kakšen nosilec fuč). Pred nakupom pa nameravam peljati avto na pregled v AMZS. http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=278

Predn boš avto kupu ga pred nekupom pelji na servis magar kr henmu ni nujno dlih na amzs,ker je mal preveč drago.
Avto ma dlih prov kilometrov da bo kaj kmalu neki crknil.

lp

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Pe dec 23, 2005 5:18 pm

sonček je napisal/-a:

čeprav sem lastnik seat cordobe l.94 moram povedat da me je v zadnjem času zelo razočarala pa je nemški avto.
trikrat me je že pustila na cedilu enkrat sm zapelu sam čez lužo in avto crknu k sreč mi ga je uspel vžgat pol enkrat doma ni hotu vžgat sm mogu vse elek.prepucat,pol zdej mi je med vožnjo crknil posledica pumpa pr 200,000km. potem ne dela sledeče potrebna menjava dročnikov na avtu,teflone v prostem teku neki drgne,potem spije 2 ola na 10000 km oz tud več,ne dela el.pomik stekel,števc crknu včasih dela,montizerji zanič,ključavnica j..e,popravt bo treba karoserija,potrebna generalka na motorju........a ja avspuh potrebno celga menat pol bibne menat,cilindrčke pol mi je ružla zadjo akso tko jest rečem...............

odločitev je tvoja

A ja pa še neki ko sem mel pred 2 letom škodo favorit in sem se en leto vozu ne morš verjet avto tišal in ni nič crknil a cordobo mam pol leta in vse neki crkuje tako da veretno bom jo prodal.
Obup !!!!!!!!!!!!!!!!

lp pa velik sreče lohka dobiš avto kot nov in ti bo delal zelo dobr sam kukr vem ni seat dobr avto. Avto probat ni greh.

lp

Vrjetno si drugi lastnik?
K jest sm dobu cordobo 1.6 s 150000, in dozdj so bili samo redni servisi. Res pa da se z avto lepo delalo.Ter o rji ni ne duha ne sluha, Sestra ma pa ibizo 1.9 sdi in tud dela brez problemov in na porscheju so rekli da majo s tem motorjem najmanj problemov. Res pa je da to ni dirkalna mšina samo navora ma za moje pojme čisto dovolj.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe dec 23, 2005 7:36 pm

Media3 je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

odločitev je tvoja

Obup !!!!!!!!!!!!!!!!

lp

Vrjetno si drugi lastnik?
K jest sm dobu cordobo 1.6 s 150000, in dozdj so bili samo redni servisi. Res pa da se z avto lepo delalo.Ter o rji ni ne duha ne sluha, Sestra ma pa ibizo 1.9 sdi in tud dela brez problemov in na porscheju so rekli da majo s tem motorjem najmanj problemov. Res pa je da to ni dirkalna mšina samo navora ma za moje pojme čisto dovolj.

Sam poglej avto ima 200 k kar pomeni da ima kar veliko za seboj. Kar se tiče motorja je bolj problem v kakšni elektronki kot bencinske,vodne pumpe,razni kabli,cinšpila in še marskikaj. Ko enkrat avto začne napake kazat se pol kar ne neha ampak je teh napak iz tedna v teden več. Iz izkušemj ti lahko sam predlog dam ker sem imel že več avtov.
Na trgu je avtov velik če dobiš dobrega ti bo delal recimo tud 300 k zržal kot so dejali mehaniki lahko ti pa pri 200 k vse je odvisno kje je bil avto vožen.

Ena vprašanje imam za vas ker avto bi izbrali tist ko je str npr.8 let in jih ima 90000 km ali unga ko jih ima 170000 km.

lp

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ Pe dec 23, 2005 7:45 pm

Jaz osebno bi imel sledeče mnenje.Tudi da je prvi lastnik te Cordobe,je cena morda za kake 100-150 tisočakov previsoka glede da ima avto 190 000kmkar ni ogromno ni pa tudi malo.Na tvojem mestu bi pogledal po letniku 00,01 ker bi dobil prenovljeni model.SDI motor je dober motor za zmerno in po predpisih varčno vožnjo.Sam vozim Ibizo TDI90ks imam 145000km in nobenih problemov (redni servisi) in bi ti svetoval to verzijo motorja,ki jo dobiš tudi v Cordobi ali karavanskem Seat-Vario.Lahko ti zagotovim da bi tudi pri polni obtežbi vozila vožnja bila dinamična in varčna cca 4,7-5.5l odvisno od težke noge.(hitrost tovarniška180km/h po števcu 195km/h)Cene tega prenovlenega modela od 00 do 01 letnika se sučejo okol 1.200.000sit-1500 .000sit Če boš vrgel malo številke na papir boš videl,da za cca dobre 200-250 tisočakov več dobiš avto z polovico manj kilometrov in1-2leti mlajšega,bi ti nakup odsvetoval ali pa zbarantal za ceno pod miljon.
Odločitev je pa je seveda tvoja,pa obilo sreče!

Srečno 2006!!!

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe dec 23, 2005 9:31 pm

SDI za Cordobo vario ni lih najboljš še posebi če misliš prevažat kaki tovor ker
SDI=Samo Da Ide je zlo švoh agregat vsaj kolikor sem ga jst mel možnost vozit raj vzemi enega od bencinskih ali TDI motorjev pa ti nea bo žal :D
Zj glede samega avta pa tkole sodelavec ma 99 letnik torej točno tak kot ga iščeš ti in ti povem da ga prow nič ne špara SDI je varčna mašina ter ma navora zadost za dokaj udobno vožno sam za tole tvojo se mi pa zdi mal pretirana cena ;)
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
samson33
Nov uporabnik

Napisal/-a samson33 Pe dec 30, 2005 10:37 pm

Dans sem postal lastnik te cordobe.
:D
Pred nakupom sem jo mel na pregledu in je vse OK. Ceno sem še mal znižal, ampak presenečenje je blo ko sem očetu reku od katerega sem avto kupu je bil ful navdušen. Avto je večinoma vozila ženska katero oče pozna, tko da mi še on garantira da je avto OK.
Modras

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe dec 30, 2005 11:49 pm

No lepo upam da ti bo avto še dolgo služil in da ne boš mel z njim nobenih problemov zj prčakujemo kako sliko pa oglas se kaj ne našem forumu (userbaner) spodaj :D
Pa povej iz kje si vidim da iz Savinjske (lahk tut na PM)
Pa vesele praznike
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 30 gostov