Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

doo
Nov uporabnik

Lantra wagon

Napisal/-a doo Pe dec 30, 2005 5:30 pm

Prosim za nasvet oz. mnenje za omenjeno vozilo.Predvsem kakšne so hibe na tem vozilu najpogostejše okvare, poraba, kater motor je boljši 1,6 ali 1,8.Za podatke se lepo zahvaljujem. LP

Uporabniški avatar
gabrijelF
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a gabrijelF So dec 31, 2005 10:06 am

živijo,
jaz sem ravnokar kupil ta avto, kakšne bolj podrobne podatke bo moral napisati kdo, ki se z njim vozi že več časa.
Jaz sem vzel motor 1.8, priporočili so mi ga, ker je cena registracije ista, potegne bolje, v porabi ni bistvenih razlik, bil pa naj bi tudi bolj vzdržljiv. Moj je l. 1996, ima 153 k km, je od prvega lastnika in sem zaenkrat zelo zadovoljen. Skoraj vsa elektrika še deluje (razen električne antene), v notranjosti ni čričkov, udobje je v redu, čeprav sedeži niso prav super in armatura ni ravno "fancy". Pogonski sklop je dober, pelje se gladko in brez tresljajev, res pa je, da tisti konji nekako spijo, dokler jih ne poženeš malo v obrate. Prej sem vozil peugeot z 1.4 motorjem in se ni nič upiral pretikanju v peto pri 70 km/h, medtem ko lantra rada ostane v četrti ... zanimivo. Vleče dobro, lepo, zvezno, je pa nad 140 km/h nekoliko glasen. Volanski mehanizem je nekaj srednjega. Zavore so dobre. Pa splača se kupit top-k opremo s klimo, ABS, feltne ipd.
Kakšnih posebnih hib ne vem ... pač celega poglej in to ornk, napravi ornk preizkusno vožnjo. Morda vprašaj za sklopko, če je bila menjana, ker baje redko zdrži čez 150 k. Pa olje je treba menjat na 10 k kao priporoča tovarna, 1 l olja na 10 k naj bi bla normalna poraba.
Jaz sem se odločal med lantro in mondeom tam do cene 700 k. Na koncu sem dobil lantro za 550 k, sicer s podrsanim prednjim blatnikom. Zdi se mi, da za ta denar je hyundai zelo dober nakup, meni osebno zbuja več zaupanja kot ford. Če vzameš z manj opreme, brez klime, pa lahko dobiš dobrega tudi za 400 k.

Lp

doo
Nov uporabnik

Napisal/-a doo So dec 31, 2005 6:12 pm

Hvala ti za podatke ,po vsej verjetnosti se bom odločil kar za to varijanto l. 97-98 1,8 motorjem.Ti avtomobili so mi kar se tiče cene najbolj ugodni pa še dosti opreme nudijo.Bo pa seveda treba dobro pogledat avto pred nakupom tako kot si rekel.Povej mi še kakšno imaš kaj porabo. LP

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So dec 31, 2005 6:56 pm

Oče je sklopko menjal pri 210.000km pa še to ker je šel ležaj, same lamele še ble kakih 10.000.

Ostalo pa kar je napisal. 1.8 motorček je zakon. Ne priporočam pa uporabo olja 5W40 in manj ker ga popapa v par tisoč km. Vsaj pri meni je tak. 10W40 je poraba olja zdrava.

Pazi še ali je kolektor cel. Pri nas je še v garanciji šel 2X pol pa so to zrihtal in potem ko so prišli novi kolektorji ni blo več težav. Resnično priporočam TOP-K(predvsem in edino zaradi klime) in 1.8 motor.

Anteno je treba pa pucat vsake tolko ker se rada zapaca. Jaz jo pridno mažem in potem do suhega obrišem z balistolom pa je po 9,5 letih še vedno razmeroma bp.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy So dec 31, 2005 8:04 pm

tudi mene zanima, kakšna je povprečna poraba pri lantri 1.8 130KM. Ker jo sam poleti nameravam kupit, sem pa študent s plitkim žepom...Se jo da spravit pod 9 l /100km?
nimam težke noge :P
ne praš me nič, ker nič ne vem

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare So dec 31, 2005 8:25 pm

Sem imel Lantro 1.8 v posesti šest let sicer ne Wagon ampak sedan, kupil novo ,brez najmanjšega problema samo redni servis, pri normalni vožnji sem imel porabo okrog 8L je pa seveda odvisna od načina vožnje da se jo spravit za kaki deci manj lahko pa tudi več. Moraš pa vedet da ima motor 96KW avto prilično težak.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne jan 01, 2006 2:08 am

kot rečeno imamo pri hiši že skoraj 10 let sedan lantro letnik 96 z 1,8 motorjem in papa okoli 8 litrov kombinirano. Na razdalji in AC pri okoli 120km/h jo spraviš pod 7. Preverjeno lani poleti...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
gabrijelF
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a gabrijelF Ne jan 01, 2006 3:08 pm

Zadnji tank: v mrazu, z zimskimi gumami, 80% relacija, 20% mesto, 70% sem se vozil sam, 30% polno naložen 5 ljudi + precej prtljage, normalna vožnja brez šparanja pa tudi brez divjanja 8,5 L. Limuzina verjetno porabi par deci manj, sem pa tudi pri karavanu prepričan, da ga lahko komot voziš z okrog 8 L, z letnimi gumami in v toplejšem vremenu tudi manj.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jan 01, 2006 5:22 pm

kot je nekdo rekel rad poči izpušni kolektor,ko boš montiral novega,ga moraš obvezno prežagati po sredini kjer pridejo vijaki,pa ne bo več počil. (ker je prerezan samo na sredi,in ker kolektor premalo diha - enostavno poči. Tako da ga je potrebno zažagati še na levi ter desni strani)

Bodi pozoren tudi na zavore,ko ga boš kupil obvezno naredi en velik ter dober servis,ker rado zarjavijo vodila od čeljusti. To pa zaradi tega ker je mal slabši material in zato rjavi,pač se pa na vsakih dobrih 20 k pregleda ter spuca in namaže pa je.

Z samim motorjem pa kolkor vem,ni nobenih težav.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne jan 01, 2006 8:44 pm

Lantra je izredno trdoživ avto in bi ti morala služiti še dolga leta. Če je kolikor toliko ohranjena bi morala zgledati kot iz salona. Doma imamo eno sedanko 1.6 že 10 let (130.000km) in razen težav s kabli na svečkah ni bilo. Poraba je okrog 8 do 9 litrov. Še največja zamera je menjalnik oz. občutek na ročici, ki je milo rečeno "kr neki" ampak prestavil bo pa brez težav.

Tudi moj prijatelj si je pred leti kupil rabljeno 1.8 TOP-K z avtomatskim menjalnikom in je v tem času prilezel do 200.000km brez omembe vrednih težav ter mi je še danes hvaležen za nasvet. Edino kar ga ne navdušuje je poraba olja, ki je okoli litra na 4.000-5.000 km ampak kakorkoi gledaš je to še vedno normalna poraba olja.

v glavnem avto je vreden več, kot boš zanjga plačal - verjemi na besedo, pa ne preveč okrog razglašat, ker jim bo cena zrastla ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov