Napisal/-a gabrijelF So dec 31, 2005 10:06 am
živijo,
jaz sem ravnokar kupil ta avto, kakšne bolj podrobne podatke bo moral napisati kdo, ki se z njim vozi že več časa.
Jaz sem vzel motor 1.8, priporočili so mi ga, ker je cena registracije ista, potegne bolje, v porabi ni bistvenih razlik, bil pa naj bi tudi bolj vzdržljiv. Moj je l. 1996, ima 153 k km, je od prvega lastnika in sem zaenkrat zelo zadovoljen. Skoraj vsa elektrika še deluje (razen električne antene), v notranjosti ni čričkov, udobje je v redu, čeprav sedeži niso prav super in armatura ni ravno "fancy". Pogonski sklop je dober, pelje se gladko in brez tresljajev, res pa je, da tisti konji nekako spijo, dokler jih ne poženeš malo v obrate. Prej sem vozil peugeot z 1.4 motorjem in se ni nič upiral pretikanju v peto pri 70 km/h, medtem ko lantra rada ostane v četrti ... zanimivo. Vleče dobro, lepo, zvezno, je pa nad 140 km/h nekoliko glasen. Volanski mehanizem je nekaj srednjega. Zavore so dobre. Pa splača se kupit top-k opremo s klimo, ABS, feltne ipd.
Kakšnih posebnih hib ne vem ... pač celega poglej in to ornk, napravi ornk preizkusno vožnjo. Morda vprašaj za sklopko, če je bila menjana, ker baje redko zdrži čez 150 k. Pa olje je treba menjat na 10 k kao priporoča tovarna, 1 l olja na 10 k naj bi bla normalna poraba.
Jaz sem se odločal med lantro in mondeom tam do cene 700 k. Na koncu sem dobil lantro za 550 k, sicer s podrsanim prednjim blatnikom. Zdi se mi, da za ta denar je hyundai zelo dober nakup, meni osebno zbuja več zaupanja kot ford. Če vzameš z manj opreme, brez klime, pa lahko dobiš dobrega tudi za 400 k.
Lp