Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

cordo
Novinec

R Megane 1.5 dci

Napisal/-a cordo Po jan 09, 2006 10:28 am

Ogledujem si Megane 1.5 DCi 80KM. Letnik 03-04, 5 vrat. Slišim, da imajo ti avtomobili težave z amortizerji, elektromotorčki, klimo. Zanimajo me bolj konkretna dejstva glede tega in izkušnje lastnikov. Hočem met šparovček ne pa 200KM+ in 15 L/100km.
Hvala.

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Po jan 09, 2006 10:55 am

Jz sem se po 1 letni odisejadi z meganom II z veseljem resil tega avta.Imel sem pa 1.9 dCi, na tem avtu sem imel za 1 mio stroskov popravil v enem letu, sem samo vesel da je blo v garanciji vse. Crkujejo mehanizmi za šipe, menjal sem zglobe, diske, počila mi je celo cela zadnja čeljust zavorna, izteklo mi je zavorno olje ker je pocila ena cevkica, da ostalih stvari ne nastevam.Da se pa na stevcu dnevno prizge kaksna lucka se pa itq navadis.
Upam da bos imel ti manj stroskov in vec veselja.
Jaz sem nasel svoje veselje do voznje drugje. Res pa je da ni več šparovčka, samo sem pa brez ostalih stroskov, so samo za bencin 8)

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po jan 09, 2006 10:59 am

Pri nas imamo Megana l04 sicer je 1.6 becinar. Ampak mogoče pa kej koristi. Klima ( avtomatska) v uporabi ves čas dela vredu. Po 32k km se ni pojavila še nobena garancijska napaka. Medtem ko ima bratranc 1,9dci l03 in je bil v garancijskem roku kr veliko na servisih. Voda v predalu vrat, 2x motorček šipe, škripanje ventilatorja, slab stik na žmigovcu. Pa ziher sem še kej pozabu. Tako, da ti priporočam nakup l04, ki že ima odpravljene napake.

Uglavnem mi smo z avtom super zadovolni. Kako je pa z samo 1.5 dci mašino pa ne vem.

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight Po jan 09, 2006 11:36 am

Moj brat ma 1.5dCi-ja. Po skoraj letu vožnje z njim še 1x ni bil na servisu razn rednih..Use dela supr, tako da nimam velikih pribomb glede servisiranja al pa kakršnih koli težav z njim ;) Ravno tako ga ima stric podobnega z istim motorjem in pravi da nima nobnih težav(naklučje) :D Nawem jst mam same dobre izkušnje z njim..uprašaj še koga.. ;)

LP

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ Po jan 09, 2006 2:28 pm

Pozdravljen

Kot si sam rekel,problemi ..problemčki itd.Lahko da najdeš super avtomobilček,ki bi ti super služil.Če iščeš šparovčka kod jim praviš za dolgi rok imaš za isti denar od 2.5-3 miljončke ki jo ima Megan nekako tudi Golfa IV TDI verizije 1.9 66kw90ks(bosch pumpa) ali 1.9 74kw-101ks(šoba tlačilka).Ker kupuješ dizla pomoje ne delaš malo kilometrov,zato je zagotovo bolj primeren robati preizkušen motor1.9TDI66kw-90ksI kot1.5dci 80ks.Če pogledaš po Avto.net se veliko teh avtomobilov z dci motorji prodaja pod 100k km kar za TDI ni značilno.Dci motorji so dobri motorji,so pa zelo občutljivi na nafto ki pa pri nas ni najbolj čista in kvalitetna.(splošno znano)Agip in Mol so izjeme,ki imajo kvaliteto.Glede porabe si skoraj na istem okol 5l-5,5/100km.

Upam da boš imel srečno roko pri izbiri in dober nakup!

PrimoB
Nov uporabnik

Napisal/-a PrimoB Po jan 09, 2006 2:53 pm

moj oče prodaja Megana 1.5 Dci l.03 - Vreden nakupa - nobenih problemov (2 napake :vodila za el.stekla pa disk ploščice so pa že zamenjal pod garancijo)http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=584545

jst sm pa imel Megana Exception l. 05 je blo pa mal več napak... enkrat mi je ventilacija v največji vročini odpovedala, pa še par stvari sam se mi ni dalo več na servis hodit, kr Renault servis (MINUTA) je katastrofa!!! ...

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po jan 09, 2006 6:02 pm

kar se tiče crknjenih mehanizmov za dvig stekla je stvar taka, da se zadeve popravljajo pod garancijo, pri žmigavcu se samo nasad za žarnico zamenja pa je, potem še nisem slišal, da bi klima ne delala, zavore škripajo, samo to je pač tak material na oblogah,....
če te še kaj zanima, piši na PM.
Slika

Jan_87
Novinec

Kraj: Slovenia

Napisal/-a Jan_87 Po jan 09, 2006 6:34 pm

Smo ga imel doma (60 kW), avto gre za 82 KM več kot odlično, poraba pa je bila vedno od 4,2 do 4,5 (pozimi) - normalna vožnja. V skoraj dveh letih pa ni bilo nobenih okvar. ;)

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 Po jan 09, 2006 9:36 pm

Jaz imam bencinarja 1.6 16V, je letnik 2003, 5V in sem z avtom zelo zadovoljen. Prevoženih ima cca. 48.000 km. Kar sem imel težav, so jih rešili pod garancijo. In sicer, klima ni delovala pri novem, ker je bila počena neka gumica pri cevi in je spustil plin. Ok, slaba montaža, ter še tipalo zunanje temp. so mi zamenjali, ker je vrednost temp. na displayu čudno nihala. Jaz težav z mehanizmom stekel nisem imel, so mi pa preventivno zamenjali plastična zatiča z kovinskim, na prvem rednem servisu. In še, res je odpovedal en motorček na sovoznikovih vratih. Zame nič tako strašnega, vse je bilo odpravljeno dokaj hitro in kot rečeno pod garancijo, vse do cca. 15.000 km. Od takrat dela kot urca.
Kaj lahko še rečem, vozi se lepo, je malo bolj kompakten in trd kot bi kdo pričakoval. Občutek na volanu je sprva malce nenavaden, zaradi progresivnega elektro servovolana, vendar ni tako moteč in se ga da hitro privadit. Če imaš možnost, kupi takega ki ima avtomatsko zasenčenje vzvratnega ogledala, ponoči. Res super stvarca, ki močno lajša vožnjo. Tudi sedeži so zadovoljivo trdi in nudijo dovolj bočnega oprijema. Kaj me moti? Sedaj v mrzlih dneh (avto imam namreč ves čas zunaj), je slišati črička v zg. desnem delu armature, vendar "izgine" takoj ko se avto znotraj malo bolj ogreje. Poleti namreč tega sploh ni opaziti...Mogoče je malo omejen partljažnik, zaradi oblike zadka. Vendar zaenkrat pravega pomanjkanja prostora, še ni bilo. Prostora za noge, na zadnjih sedežih je pogojno dovolj, če nima voznik prevelikih nog.
Z diesel motorjem, nimam nobenih izkušenj (beri nisem vozil). Kar se tiče očitkov Renault & VW, slednji uporablja v svojih "preizkušenih" TDI motorjih sistem črpalka-šoba, medtem ko Renault uporablja v svoji Dci motorjih, commonrail tehnologijo, oz. sistem skupnega voda.
Pri nakupu pazi, ker baje je veliko vozil iz uvoza z vprašljivimi km, predvsem diesel. Jaz bi izbral kupljenega v SLO. Upam, da si boš našel avto, s katerim boš zadovoljen in prevozil z nim veliko km. Lahko pa naletiš tudi na kaj takega, ki ti bo paral živce. Tako je pa tudi pri drugih znamkah. Odločitev je tvoja.
LP ;)
tom2

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po jan 09, 2006 10:09 pm

cordo - glede na naštete težave lastnikov teh avtomobilov ti svetujem, da izbiraš avto, ki je toliko "mlad", da ima še tovraniško garancijo, če pa kupuješ starejšega zahtevaj garancijo od prodajalca.

LP

Jan_87
Novinec

Kraj: Slovenia

Napisal/-a Jan_87 Po jan 09, 2006 10:14 pm

Mojster Miha je napisal/-a:cordo - glede na naštete težave lastnikov teh avtomobilov ti svetujem, da izbiraš avto, ki je toliko "mlad", da ima še tovraniško garancijo, če pa kupuješ starejšega zahtevaj garancijo od prodajalca.

LP

Zgleda, da so do sedaj letele samo graje... :roll:

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po jan 09, 2006 11:22 pm

@tom2: Tisti čriček se pojavla tudi pri nas. Vendar samo dokler se armatura ne segreje.

Drugače pa nimaš z avtom kaj falit. Če bi še enkrat kupovali bi vzeli isto.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To jan 10, 2006 4:02 pm

pr naši hiši je 05 letnik,pa do zdj ni blo neki narobe. Ok bla je napaka pr sovoznikovi šipi k ko si jo hotu zaprt se je neki senzor zjebou zgleda in je šipa sama mal dol šla,pač zarad sistema proti priprtju,ene 3x se je pržgala lučka za servis,ampk je tkoj potem ko si avto vgasnu in še 1x prižgau ugasnilo. za moje pojme je avto prou fajn ;) drgač pa ne morš pričakovat nekih zmogljivosti od 80KM,ampk popolnoma zadostuje za usakdanjo uporabo,pa tud jst priporočam 04 letnik če se le da ,pa vrjemi,avto. klima je zlata vredna ;)

Lp
Slika

Uporabniški avatar
crni vran
Novinec

Napisal/-a crni vran To jan 10, 2006 4:53 pm

Js mam sicer cliota2002 sam motor 1.5 dci vozim ga že dve leti pa res nism čisto nič prasko razn servisov.Zaenkrat hvalabogu lavfa u nulo.Sam velik pa slišim od drugih da grajajo to mašino pa turbina menda rada bincne ta pa pol ni poceni rabljeno kupit je pa spet tk-tk vprašanje.
Nič Te Ne Zapelje Kot...RENAULT :)

simi321
Nov uporabnik

megane

Napisal/-a simi321 To jan 10, 2006 6:10 pm

pr nas pa ma fotr megana 1.9dci, pa tud ni blo do sedaj še nobenih problemov, razen se je res ene parkrat posvetila lučka za servis samo je po vnovičnem vžigu ugasnila, drugega pa ni bilo, in je tastar prov zadovoljen z njim. kar se pa porabe tiče pa pomojem tud za 120 konjsko mašino ne žre veliko; povprečno 6,2 litra
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov