Jaz imam bencinarja 1.6 16V, je letnik 2003, 5V in sem z avtom zelo zadovoljen. Prevoženih ima cca. 48.000 km. Kar sem imel težav, so jih rešili pod garancijo. In sicer, klima ni delovala pri novem, ker je bila počena neka gumica pri cevi in je spustil plin. Ok, slaba montaža, ter še tipalo zunanje temp. so mi zamenjali, ker je vrednost temp. na displayu čudno nihala. Jaz težav z mehanizmom stekel nisem imel, so mi pa preventivno zamenjali plastična zatiča z kovinskim, na prvem rednem servisu. In še, res je odpovedal en motorček na sovoznikovih vratih. Zame nič tako strašnega, vse je bilo odpravljeno dokaj hitro in kot rečeno pod garancijo, vse do cca. 15.000 km. Od takrat dela kot urca.
Kaj lahko še rečem, vozi se lepo, je malo bolj kompakten in trd kot bi kdo pričakoval. Občutek na volanu je sprva malce nenavaden, zaradi progresivnega elektro servovolana, vendar ni tako moteč in se ga da hitro privadit. Če imaš možnost, kupi takega ki ima avtomatsko zasenčenje vzvratnega ogledala, ponoči. Res super stvarca, ki močno lajša vožnjo. Tudi sedeži so zadovoljivo trdi in nudijo dovolj bočnega oprijema. Kaj me moti? Sedaj v mrzlih dneh (avto imam namreč ves čas zunaj), je slišati črička v zg. desnem delu armature, vendar "izgine" takoj ko se avto znotraj malo bolj ogreje. Poleti namreč tega sploh ni opaziti...Mogoče je malo omejen partljažnik, zaradi oblike zadka. Vendar zaenkrat pravega pomanjkanja prostora, še ni bilo. Prostora za noge, na zadnjih sedežih je pogojno dovolj, če nima voznik prevelikih nog.
Z diesel motorjem, nimam nobenih izkušenj (beri nisem vozil). Kar se tiče očitkov Renault & VW, slednji uporablja v svojih "preizkušenih" TDI motorjih sistem črpalka-šoba, medtem ko Renault uporablja v svoji Dci motorjih, commonrail tehnologijo, oz. sistem skupnega voda.
Pri nakupu pazi, ker baje je veliko vozil iz uvoza z vprašljivimi km, predvsem diesel. Jaz bi izbral kupljenega v SLO. Upam, da si boš našel avto, s katerim boš zadovoljen in prevozil z nim veliko km. Lahko pa naletiš tudi na kaj takega, ki ti bo paral živce. Tako je pa tudi pri drugih znamkah. Odločitev je tvoja.
LP