Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Blatnik Vojko
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Hrastniku

nakup lagune

Napisal/-a Blatnik Vojko Sr jan 18, 2006 7:29 pm

Tudi sam sem se pred enim letom odločil za nakup rabljene lagune 1,9 dci,letnik 2001.Kupil sem jo na Avtodelti v Ljubljani,kjer so mi na motor in pogonske sklope priznsli 3 mesece garancije.Imela je 105000 prevoženih.Takoj sem jih opozoril,da je turbina zelo glasna,ter da najverjetneje ne bo več dolgo delovala.Zagotovili so mi da je avto pregledan in da je vse tako kot mora biti.Po kratki preiskusni vožnji sem opazil,da nagaja osvetlitev displeya klime,prav tako ni deloval eden od senzorjev tlaka v gumi,šobe za pranje žarometov se po pranju tudi niso spustile nazaj,pa tudi indikator odprti sopotnikovih vrat ni deloval.
Avto sem kupil,po 14 dneh sem jim ga peljal nazaj da so odpravili te manjše napake.Ko sem ga čez nekaj dni šel iskat sem se z njim odpeljal do Viča,nato pa sem se po obvoznici namenil še v BTC,pa sem že pri Bizoviku zaslišal čudno žvenketanje,motor pa je izgubil moč.Kmalu se je prižgala tudi kontrolka za vbrizg goriva in računalnik me je začel opozarjati,da je treba obiskati servis.Nekako sem se pripeljal do Avtodelte,kjer sem parkiral in avto ugasnil,ta pa je začel sam delovati na olje,ki ga je vleklo iz pokvarjene turbine.To so bili trenutki groze,saj je bilo kot na fronti,saj je bilo vse v dimu.
Pod garancijo so mi zamenjali turbino in menda tudi intercooler.
Po enem letu nisem imel nobenih problemov,razen pregorele xenonke,sedaj pa bom moral menjati puše zadaj.
Kar se udobja in vožnje tiče je avto prva klasa in mislim da ga bom vozil še kar nekaj časa.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov