Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Skorpy
Nov uporabnik

odgovor

Napisal/-a Skorpy To jan 17, 2006 9:18 am

od vseh ki si jih uvrstil v *ožji izbor* bi ti osebno priporočil hyundai tuscona. Fotr ga je kupil (novega) pred enim tednom in je še vedno čist zaljubljen vanga. Uzel je čist nov tip z motorjem vvvt k ma že 140 konjev in šesto prestavo tko da je avto izredno poskočen hkrati pa varčen pri porabi. Avto je izredno lep, notr je tak kot mercedes vseeno pa se voziš na visokem položaju kot se pri SUV-u spodobi. Edin problem ki smo ga do sedaj zasledili pri avtomobilu je majhen prtljažnik, tko da če rabš ful placa ti ga odsvetujem. :)

velik sreče pri nakupu!!
Love going fast!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To jan 17, 2006 10:38 am

Off topic:

Nič si ne bom spahnu in tudi nobenih posebnih problemov nimam jih pa imate kot kaže nekateri drugi, ki čisto pegasti ratate, ko kdo omenja korejske avtomobile.

Se pa globoko opravičujem vsem prizadetim, ker sem jih razkuril z izjavo o Sorentu, bi bilo pa dobro da "strokovnjaki" vseeno preverite podatke, še predno nekoga spljuvate. Za pokušino recimo tole (ni mišljeno kot reklama) http://www.kia.si/news_a.php?news=19485919773f3b867c28ac1&cat=00.

off topic off ;)

sorry, biskvitek, ker smo ti nasmetili temo - ni bilo mišljeno tako.
V glavnem sprobaj naštete avtomobile pa zraven še kakšnega zraven in se odločaj objektivno po pameti - izogibaj pa se subjektivnih odločitev kot je recimo imidž

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To jan 17, 2006 5:25 pm

BBoss - upam, da ne boš pegast ratu, če ti povem, da je tista nagrada oz naziv "najboljši v kategoriji velikih vozil s štirikolesnim pogonom" na zelo majavih nogah - dejstvo, kateremu ne moremo oporekat je to, da za ugodno ceno dobiš temu primerno dober terenec - v slogu znamke KIA, ki je vedno imela tako tržno strategijo. Ampak SORENTO je predvsem in zgolj to. Zakaj ?
Poglej konkurente, ki so našeti - izpostavil bom dva, ki sta si čisto nasprotje - VW TOUAREG in TOYOTA LAND CRUISER. Prvi je tipičen SUV, drugi je terenec v pravem pomenu besede.
Govorimo o "najboljšem med velkimi vozili s pogonom 4x4" - v smislu terenskih zmogljivosti je KIA slabša kot TOYOTA - če meni ne verjameš vprašaj nekoga, kateri se po tvojem spozna na svet "off-road-a".
Na drugi strani - če primerjaš tipične lastnosti, katere se priačakuje od SUV-ja, ali pa obnašanje na "terenu" (asfaltna cesta) kjer današnji 4x4 največ vozijo, je proti VW-ju spet slabša - že najšibkejši dizel je dinamičnejši in hitrejši, proti recimo 5,0 TDI, ali da sploh ne omenim W 12 pa prava nepremičnina, lega na cesti, vodljvost je pri VW opazno boljša, vsa tehnika opazno naprednejša (zračno vzmetenje, avtomatski menjalnik ....)
Na kratko - ne verjamem, da je SORENTO v omenjenem ocenjevanju znašel bolje kot LAND CRUISER na terenu oz bolje kot TOURAEG v tipčnem okolju (asfaltirana cesta) večine vozil 4x4 današnjih dni - glede cenovne ugodnosti - ta je dobrodošla za peščico kupcev, velika večina kupcev 4x4 take velikosti brez težav odšteje dve, tri ali celo več vsot denarja kot je potrebno za SORENTO - taka vsota je pričakovana, zaželena - je del imidža takih vozil.

LP

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim To jan 17, 2006 9:14 pm

morda ti kaj pomaga
Priponke
test-4x4.jpg
lp pilgrim

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin To jan 17, 2006 10:13 pm

Mogoče je pa biskvitek povedal, da bo njegov foter A4 zamenjal za drug avto, pa je ugotovil, da so mu všeč malo višji avti, saj imaš v njih boljši pregled nad mestno gnečo, večji občutek varnosti, zapelješ lahko tudi čez kak višji robnik ...
Dej lado njivo kupte, k to je pa res fest terenk' auto. Tuko gre, se bo fotr še po gmajn' uhka vozu z no. Fak no, sam eni pa očitno res ne dojamete, da mogoče pa niso vsi taki, da bi kupl višji avto zato, da se bojo po gozdu vozl.

Js bi na vašem mestu po vsej verjetnosti vzel tuscona. Se mi zdi prijeten na pogled, hkrati pa ravno prav velik, da je še zadosti majhen, da ga lahko v mestu parkiraš. Santa feja ma fotr, za vozit super avto, samo parkiranje v mestni gneči pa zna narediti kakšno dodatno prekglavico, saj se nemalokrat zgodi, da so prazna parkirna mesta premajhna. Sorento je tudi (pre)velik (za mesto), čeprav se mi še vedno zdi od vseh SUVov in terencov skupaj najlepši. Toyota se morda res ne izplača, glede na to, da so ostala vozila iz izbora nova, pa še življenjska doba se ji izteka, sportage pa je mojemu finalistu tusconu sicer zelo soroden, se mi pa zdi, da je embalaža v katero je zapakiran, vsaj meni, na oko malce manj primerna.
Navijam torej za tuscona!
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek To jan 24, 2006 11:17 pm

evo odločitev je že skoraj da padla za tucsona- dizel sicer avto je star pol leta vožen večinoma relacije, avtomatik, odbijači v barvi vozila, park senzorji.......
edino kar me še zanima- lastnik je rekel da je imel avto čipan pa me zanima če je to kaj škodilo motorju ker ima tako malo kilometrov?

Lp
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov