Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Sr feb 01, 2006 12:35 pm

mel accenta1.3 l.2002

zanesljiv, poceni za vzdrževati, poraba med 6.5 in 9.5, povprečje mestno 8, relacija med 6.5-9, odvisno od tega, če se ti mudi.
navora nima nič, če pa ga teraš v visoke vrtljaje pa je presenetljivo poskočen...190 gre, če je potrebno, ...
Nad 100 KM/H je preglasen (pa saj je moj bmw tud), v mestu pa prijetno tih.
super menjalnik.
lega na cesti je OBUPNA...ampak res ne daje občutka varnosti in rit rada uide, ko je najmanj treba (pa mam rad če mi rit uide :twisted: )...do sedaj prvi avto, ki se ga nisem upal peljati na sami meji pri višjih hitrostih...pa sej sem ga - sem se vsakič skor usral :P
še na snegu pri ročna partyu je strašno nevodljiv avto.
znotraj se hitro obrabi, daje cenen občutek, ampak obenem, dobiš občutek, da te ne bo nikoli pustil na cesti.
stroškovno gledano dober nakup, le cena jim hitro pade...pa saj alfam tudi.
te pa pusti popolnoma ravnodušnega, hladnega.
1.5 motor pa sem vozil v starejšem in je bil zelo poskočen, ni mu pa bil dorasel menjalnik in spet podvozje.

lego bi verjetno, če bi želel, lahko popravil z zamenjavo amortizerjev in fedr, dodajanjem kakšnega stabilizatorja, večjih koles (serijsko 13) in potem bi stvar verjetno bila čisto znosna.

alfa na drugi strani, pa je avto, ki ima "dušo", sigurno se bo večkrat kaj pokvarilo in bo dražje popravilo kot za accenta.
šla bo dosti bolj...pa pusti pri miru dizla pri alfi (starejših vsaj-mimogrede vse so uvožene, niso jih prodajali pri nas :!: ), vzemi 1.4 al pa 1.6
avto je neprimerno lepši, ima neprimerno lego na cesti in je bolj zmogljiv.
poraba je pomoje kakšen litrček večja...od 7-10, s povprečjem med 8 in 9...vsaj po besedah ljudi, ki jo imajo ter serviserjev.
1.4 gre po števcu s tremi 100kilaši notr 210 km/h.
vsakič ko se boš usedel vanjo, ti bo toplo pri srcu in vsakič, ko jo boš peljal boš imel nasmeh na obrazu :D , tega ti hyundai ne more nikakor pričarati :!:
sedeži so pri alfi eni boljših, položaj za volanom je čuden, ampak se ga navadiš,prostornost ni njena vrlina, s tem, da tudi accentova ni.
servisi so dragi, deli prav tako...se pa da vseeno najti kakšno cenejšo pot...Italija vabi.

jst bi izbarl ALFO 1.6,ker mi je avto več, kot le prevozno sredstvo ;)

aja, pa da ne pozabim....nobenega od teh ne bi vzel, ker bi kupil BMW-ja in se vozil bolje in ceneje.
8)
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov