Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če jan 26, 2006 10:03 pm

audi-fan je napisal/-a:Naj Vam bo v razmislek, da so v Nemčiji prodali največ golfov IV s 1.4 75KM bencinskim motorjem (okoli 30%). Tudi vsak 5 golf V. generacije je s 1.4 bencinskim motorjem, kljub vsem AC, ki jih imajo.
LP
jaz bi vzel 1.4 bencinca

Nemci so šparovni in racionalni, pa še vsak drug ata ima Golfa....takšni ne rabijo preveč moči, zato jaz temu motorju rečem kar "penzionerski".

Je pa res, če nisi potreban dokazovanja in raskazovanja moči, motor je čist dovolj, tudi na avtocesti je kar uporaben. Gre 170 km/h.....kaj češ več, itak je vse čez 130 km/h prepovedano :roll: ;)

Meni osebno pri avtu (motorju) največ pomeni uporabnost, zanesljivost in udobnost (hrup...ipd), prostornina, moč in hitrost so zadeve ki so najbolj uporabne za šankom....kdo ima večjega ipd ;) :)

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Oj

Napisal/-a davorkat Sr feb 01, 2006 2:23 pm

Pozdrav,

Trenutno mam Golfa IV TDI (130KM), prej sm mel Hondo bencinarja 90KM, velikokrat pa vozim očetovega SDI-ja IV.
Moje mnenje: po mestu ponavadi ne matram avta (beri normalno speljujem) in je SDI primerljiv z TDI-jem in z Hondo do hitrosti 100km/h. Nad 10o km/h je SDI mal bol zaspan kot Honda, TDI pa je razred zase pri večjih hitrostih (navor, poraba,...).

Ko sem kupov avto (cca. 4 mesece nazaj) me je TDI prepričal samo z 6 brzino (ker sem ogromno na avtocestah), če bi delal v istem mestu kot živim, bi absolutno vzel SDIja, ker je za mestno vožnjo enostavno enkraten, zelo nizka registracija in mašina praktično neuničljiva (brez turbine) "kot pri Golfu I in II". Poraba pa je idealna za 1300 kg težak avto, mestna vožnja cca. 6 l.Bencinar ti bo žru vsaj 2l več, prijatelj ma polota 1.4 bencinar ki je cca. 300 kg lažji in ma mešano vožnjo povprečno porabo 7l/100km, se pravi bo pr golfu ene 8l.

LP Davor

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Re: Oj

Napisal/-a For Če feb 02, 2006 12:11 pm

davorkat je napisal/-a:Ko sem kupov avto (cca. 4 mesece nazaj) me je TDI prepričal samo z 6 brzino (ker sem ogromno na avtocestah), če bi delal v istem mestu kot živim, bi absolutno vzel SDIja, ker je za mestno vožnjo enostavno enkraten, zelo nizka registracija in mašina praktično neuničljiva (brez turbine) "kot pri Golfu I in II". Poraba pa je idealna za 1300 kg težak avto, mestna vožnja cca. 6 l.Bencinar ti bo žru vsaj 2l več, prijatelj ma polota 1.4 bencinar ki je cca. 300 kg lažji in ma mešano vožnjo povprečno porabo 7l/100km, se pravi bo pr golfu ene 8l.

LP Davor

Če delaš v istem mestu kot živiš, potem sploh ne rabiš dizela....
Glede 1.4 , pri meni v golfu, imam povprečno porabo 7,3. ;)

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat Pe feb 03, 2006 9:24 am

For je napisal/-a:
davorkat je napisal/-a:Ko sem kupov avto (cca. 4 mesece nazaj) me je TDI prepričal samo z 6 brzino (ker sem ogromno na avtocestah), če bi delal v istem mestu kot živim, bi absolutno vzel SDIja, ker je za mestno vožnjo enostavno enkraten, zelo nizka registracija in mašina praktično neuničljiva (brez turbine) "kot pri Golfu I in II". Poraba pa je idealna za 1300 kg težak avto, mestna vožnja cca. 6 l.Bencinar ti bo žru vsaj 2l več, prijatelj ma polota 1.4 bencinar ki je cca. 300 kg lažji in ma mešano vožnjo povprečno porabo 7l/100km, se pravi bo pr golfu ene 8l.

LP Davor

Tale je bol bosa, al je pa tvoj golf izven serijski??? Kolega polota ne sprau pod 7l, pr 50% mestne vožnje. Sploh pa je znano, da je VW zakon pri dizlih, bencinarji so nasplošno bolj tema, če razmišljaš o bencinarju absolutno vzemi Japonca, ni primerjave...

LP Davor

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne feb 05, 2006 1:10 pm

davorkat je napisal/-a:
For je napisal/-a:

LP Davor

Tale je bol bosa, al je pa tvoj golf izven serijski??? Kolega polota ne sprau pod 7l, pr 50% mestne vožnje. Sploh pa je znano, da je VW zakon pri dizlih, bencinarji so nasplošno bolj tema, če razmišljaš o bencinarju absolutno vzemi Japonca, ni primerjave...

LP Davor

Zakaj bosa?
Mestna vožnja pomeni (pri mom golfu) 9 litrov.
Če on pri 50% mestne vožnje ne spravi pod 7, je to čist normalno.
Ne vem kaj tukaj čudnega!? :roll:

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Ne feb 05, 2006 1:15 pm

bencinarji tema? kaj pa 1.8T? :twisted:

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Ne feb 05, 2006 1:49 pm

Jaaa 1.8T :D

Vse je odvisno od tega kaj zahtevaš od avta, za kaj ga pretežno uporabljaš,...

Nevem jst vem da se nebi počutu met 1.4 Golf V ali IV. Vsaj 1.6 pa še tisto je tko tko. Nevem pomisli da maš 5ljudi v avtu, pa se greš prehitevat. :? No sej pravim odvisno od človeka za kaj rabi avto,...

LP
The MAN
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov