Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bsheep
Novinec

Kateri avto za 1.2M --> 1.6M ???

Napisal/-a bsheep Če feb 02, 2006 4:31 pm

Mojga kolega zanima keri avto se bi splačal za zgornjo umenjeno ceno. Avto mara imeti nujno ABS,ESP,KLIMA! Hvala za odgovore...
Kdaj bo PIMP MY RIDE v sloveniji???

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če feb 02, 2006 4:50 pm

Najprej povej naslednje : razred avtomobila - recimo CLIO, GOLF, PASSAT .... , agregat bencin ali dizel, ostale posebne želje - želiš recimo športne zmogljivosti, majhno porabo, zanesljivost, mogoče prosotrnost oz prilagodljivost ... torej na kratko kaj želi oz pričakuje od avtomobila ?

LP

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Če feb 02, 2006 5:00 pm

firma : citroen , renault , vw , toyota , honda . Zmerna poraba , udobje . Limozina , (ne karavan) to bi blo to bencin al ap dizel usejen...
Zadnjič spremenil bsheep, dne Če feb 02, 2006 5:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če feb 02, 2006 5:38 pm

Udobje ("mehka" vožnja) + zmerna poraba

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=386588

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=629706

Cena je malo preko limita - tudi ni limuzina če imaš v mislih karoserijsko obliko ... sta bolj za vzorec.
Sicer pa uporabi iskalnik v ponudbi in sam izloči nekaj, kar ti je "naj" potem bomo še kakšno rekli

LP

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Če feb 02, 2006 6:05 pm

Na laguno sm cilju sam karavan sploh ne!. Drugač ap tko od citroen ---> C5 , Renault --> Megane-laguna , ... pa ABS,ESP,KLIMA nujno!

Uporabniški avatar
škoda
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a škoda Če feb 02, 2006 6:12 pm

Kaj pa kakšna škoda OCTAVIA???
SKODA TEAM SLOVENIJA
www.skoda-team.com

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Če feb 02, 2006 6:31 pm

škoda je napisal/-a:Kaj pa kakšna škoda OCTAVIA???

:tomidelej:
Jaz tud tak mislim , al pa passat. Ceprav bi skoda bla mal novejsi letnik za ta denar.
Sicer nimamo nobenega od teh ,sam octavio veckrat vozim in moram rect ,da sem zadovoljen.Avto je prostoren,dokaj poskocen, kolk vem ni nekih hudih stroskov. Edin poraba je mal vlka kr je 1.8 20V, je bolse 1.8T. Passat pa je tak isto kot skoda ( skoda ista kot passat) ,sam drazji pa mogoce malo lepsi za moj okus. LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Če feb 02, 2006 7:51 pm

ok med do sedaj omenjenimi bi pogledal passata al pa octavijo (pa nisem vag fan)...
če bi bil pa moj denar pa bi (zopet) poiskal kakšnega bmw 318.
čeprav, če rabi esp za "sprednji varčen pogon", potem ni ne vem kak voznik in ne zna ceniti zadnjega pogona, odlične lege na cesti...za takše so "navadni" avti, boljših je škoda. (pismo sm piker, ane :twisted: )

dizl bi jst za ta denar spustu, ker je po vsej verjetnosti zgonjen do amena in bi iskal kaj s preverjeno servisno zgodovino in srednje močnim bencinskim motorjem...1.6-2.0.
pa lagune ne bi vč mel...reveč problemov je blo z njo.
lp

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če feb 02, 2006 9:27 pm

jaz bi za ta denar gledal Octavie, Honde Civic, ali pa BMW-je, kakšno toyoto.
Slika

acx
Novinec

Napisal/-a acx Pe feb 03, 2006 8:59 pm

maniac je napisal/-a:ok med do sedaj omenjenimi bi pogledal passata al pa octavijo (pa nisem vag fan)...
čeprav, če rabi esp za "sprednji varčen pogon", potem ni ne vem kak voznik in ne zna ceniti zadnjega pogona, odlične lege na cesti...za takše so "navadni" avti, boljših je škoda. (pismo sm piker, ane :twisted: )

dizl bi jst za ta denar spustu, ker je po vsej verjetnosti zgonjen do amena in bi iskal kaj s preverjeno servisno zgodovino in srednje močnim bencinskim motorjem...1.6-2.0.
pa lagune ne bi vč mel...reveč problemov je blo z njo.
lp

sori ampak eni ste res ''carji'' :roll: , kaj usak išče driftmobil, pa da gre ovinke počez itd., če pa rabi se do službe prpelat vsak dan s čim manj kolovritenja, je pa res vseen k*** kater pogon ma, ker za umirjeno vožnjo ni nič bol zmagal, če ma na zadnje pogon ;)

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Ne feb 05, 2006 3:27 pm

acx je napisal/-a:
maniac je napisal/-a:ok med do sedaj omenjenimi bi pogledal passata al pa octavijo (pa nisem vag fan)...

pa lagune ne bi več mel...preveč problemov je blo z njo.
lp

sori ampak eni ste res ''carji'' :roll: , kaj usak išče driftmobil, pa da gre ovinke počez itd., če pa rabi se do službe prpelat vsak dan s čim manj kolovritenja, je pa res vseen k*** kater pogon ma, ker za umirjeno vožnjo ni nič bol zmagal, če ma na zadnje pogon ;)

moja pikrost je bila usmerjena na obvezen esp pri takih avtih, ker se mi le ta zdi popolnoma nepotreben oz. nadležen.
in ja zadnji pogon je boljši in udobnejši od sprednjega :P
svoje mnenje na to temo sm pa podal-ti ga nisi.

lp

acx
Novinec

Napisal/-a acx Ne feb 05, 2006 4:45 pm

maniac je napisal/-a:
acx je napisal/-a:

pa lagune ne bi več mel...preveč problemov je blo z njo.
lp

moja pikrost je bila usmerjena na obvezen esp pri takih avtih, ker se mi le ta zdi popolnoma nepotreben oz. nadležen.
in ja zadnji pogon je boljši in udobnejši od sprednjega :P
svoje mnenje na to temo sm pa podal-ti ga nisi.

lp

se ti opravičujem za tist ESP, sam če mi lahko bolj podrobno opišeš v čem je večje udobje zadnjega pogona, razen performansov? (te čez luknje manj trese?), ne glede na pospeške in ostale zadeve, ki so stvar avtomobilskega navdušenca, rad bi zvedu odgovor s praktičnega stališča, za nekoga, ki potrebuje avto zato, da se pripelje do službe s čim manj problemi

lp

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Ne feb 05, 2006 8:18 pm

ostaniva zdej pri udobju, ker zanesljivost...nima nobene veze z pogonom.

Zadnji pogon avto potiska (sprednji ga vleče), sprednja kolesa so manj obremenjena(pri fwd majo funkcijo pogona in usmerjanja), avto se sili nikamor (nos, kot pri sprednje gnanih avti), je bistveno bolj (ne vsi) uravnotežen in lahkoten za vožnjo.

kako skače čez luknje pa tukaj nima veze, ker je odvisno od tolkih drugih faktorjev.
oz. če pospešuješ po poškodovanem cestišču se tresljaji manj prenašajo do voznika, ker odskakujejo zadnja kolesa, ne pa sprednja, katerih tresljaji se prenašajo na voznika preko volana:P

zakaj pa misliš, da so vse najboljše (luksuzne) limuzine gnane zadaj?!
pa motorji, športni avtomobili, formula, avtobusi, traktorji....razlogov je mnogo

ko ga boš kdaj malce več vozil, boš razumel razliko.
kot pa sem omenil, če ti je avto pač samo nuja (nemesto vlaka npr.) potem niti ni pomembno kaj voziš, ker ne boš doumel in znal ceniti razlike.

lp

ps. pa to ne pomeni, da fwd-ji ne morejo biti udobni, le da je rwd boljši (v udobju, športnost pa je itak na popolnoma drugi ravni)

acx
Novinec

Napisal/-a acx Ne feb 05, 2006 8:24 pm

maniac je napisal/-a:ostaniva zdej pri udobju, ker zanesljivost...nima nobene veze z pogonom.

Zadnji pogon avto potiska (sprednji ga vleče), sprednja kolesa so manj obremenjena(pri fwd majo funkcijo pogona in usmerjanja), avto se sili nikamor (nos, kot pri sprednje gnanih avti), je bistveno bolj (ne vsi) uravnotežen in lahkoten za vožnjo.

kako skače čez luknje pa tukaj nima veze, ker je odvisno od tolkih drugih faktorjev.
oz. če pospešuješ po poškodovanem cestišču se tresljaji manj prenašajo do voznika, ker odskakujejo zadnja kolesa, ne pa sprednja, katerih tresljaji se prenašajo na voznika preko volana:P

zakaj pa misliš, da so vse najboljše (luksuzne) limuzine gnane zadaj?!
pa motorji, športni avtomobili, formula, avtobusi, traktorji....razlogov je mnogo

ko ga boš kdaj malce več vozil, boš razumel razliko.
kot pa sem omenil, če ti je avto pač samo nuja (nemesto vlaka npr.) potem niti ni pomembno kaj voziš, ker ne boš doumel in znal ceniti razlike.

lp

ps. pa to ne pomeni, da fwd-ji ne morejo biti udobni, le da je rwd boljši (v udobju, športnost pa je itak na popolnoma drugi ravni)

to pa agree ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov