phoebus je napisal/-a:OK, kdorkoli govori da se v malih avtih vozi komot, se moti. Seveda lahko obstajajo komot mali avti, ampak so na nivoju "normalnih" velikih avtov (da ne govorimo o "komot" velikih avtih.
Že širina in globina sedal, položaj, prostor za noge, ipd. naredijo veliiiiko razliko. Da ne govorim o "pravih" naslonih za roke (širine 15cm in več) in ne "palčke" v malih avtih. Če greš višje, imaš na voljo še sedeže nastavljine na X koncih, napihljive predele, masažo hrbta, ipd.
Sam (če bodo finance dale) ne bom šel nikoli več na mahjen avto (in ja, sem se vozil v cliotu in še kakem drugem novem malčku s "komot" sedeži)!
Seveda vedno zadnjo reče denar (velik avto je tudi dražji za vzdrževat ipd).
Mojster Miha je napisal/-a:Moje izkušnje z majnihm avtom + dizel agregat - cca 8 let z R 5 dizel. Z njo sem delal občasno tudi nekje 600-700 km relacije dnevno, 150 km pa dokaj pogosto. Za nekje uro sedenja (150 km - 75 v eno smer) so bili čisto spodbno udobni. Kot rečeno, tudi na daljše relacije ni bila "kriza". Zdej o tem kakšni sedeži so bili v R 5 campus in kakšne ima danes CLIO mislim, da ni treba izubljat časa in besed.
Povsem jasno je, da z prehodnom v višji razed dobiš večje udobje ..... na drugi strani pa starejši avto, manj garancije, večjo porabo ... kaj ima kdo raje - naj odloči sam.
Osebno sem mnenja, da so sedeži avtomobilih kot so CLIO, PUNTO .... in podobnih za uro vožnje čisto dovolj udobni in neutrujajoči. So pa tudi sedeži sami "od - do" znotraj posameznega modela in med konkurenti - torej na kratko različni po lastnostih. Čisto možno pa je, da nekomu ne ustrezajo - zato pa so testne vožnje.
LP
Mojster Miha je napisal/-a:davorkat - od kod tebi te informacije o počutju oz udobju v CLIU oz kot si sam zapisal "ker se bo v mahnem avtu (beri Clio) po 150 km počutu k da ga je en z lopato po hrbtu nesekou" ? Si kdaj vozil avto tega razreda z dizel motorjem in če si ga koliko ?
davorkat je napisal/-a:Mojster Miha je napisal/-a:davorkat - od kod tebi te informacije o počutju oz udobju v CLIU oz kot si sam zapisal "ker se bo v mahnem avtu (beri Clio) po 150 km počutu k da ga je en z lopato po hrbtu nesekou" ? Si kdaj vozil avto tega razreda z dizel motorjem in če si ga koliko ?
Vozu sm se z dostimi majnihimi avti... rajš ne bi komentiralops:
Pa še neki bi rad omenil naj pomisli na VARNOST ko kupuje (airbagi, ABS, velikost avta,...), pri teh km/dan je verjetnost da bo doživel nesrečo mal večja in verjamite ko pride do tega, si noben ne želi sedet v gajbici (beri Clio), takrat je vsakemu žal da je šparou tistih par destakov pri reg. oz par stotakov pri nakupu avta. Sploh če končaš na kakih berglah al pa vozičku...
LP davor
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov