Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

1.6, 1.6 FSI in TIPTRONIC

Napisal/-a For Sr feb 08, 2006 12:01 am

Zelo me zanima, kako se kaj obnese ta kombinacija, in kako je z stroški vzdrževanja, tam nekje do 200.000 km
Prosil bi vse ki imajo takšno kombinacijo ne glede na znamko. Pomebno je samo da gre za avtomobile iz Golfovega (V) razreda (Leon, A3, Octavia, Hrošč, Touran, Altea...)

Zelo si želim imeti DSG, a kaj ko je trenutno samo v kombinaciji z dizli, in močnejšim 2.0 bencinarji. To je malo predrago za mene, ne upam niti sanjati o takšni kombinaciji.

Pedala sklopke sem se že naveličal in tko bi si rad privoščil en avto brez sklopke. Skrbi me edino kako je stroški servisov avtomatskega menjalnika, če JE sploh kaj posebnega glede tega.

Pa še to...
Recimo da mi je pri novem avtomobilu najbolj pomembna zanesljivost in uporabnost, vas sprašujem (Golf V je zdaj že nekaj časa v uporabi...), z katerim VW-motorjem bi imel najmanj težav-okvar, kako so se kaj izkazali do zdaj in kateri bi motor bi izbrali če bi bili na mom mestu.

Glede na moje izkušnje z 1.4 55kW, se mi zdi da je s njim še največ problemov...???
Zadnjič spremenil For, dne Sr feb 08, 2006 9:14 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr feb 08, 2006 8:47 am

V kombinaciji z 1,6 l bencinskim motorjem DSG-ja kot poznamo danes ne boš nikoli našel. Problem predstavlja navor, ki ga je v tem primeru premalo.
1,9 TDI z 250 Nm je trenutno nek minimum navora, ki predstavlja kombinacijo pri kateri se "obnese" oz doseže zaželene učinke.
1,6 - v kombinaciji z DSG dvomim, da bo kdaj obstajal. Mogoče, če mu dodajo recimo turbino, drugače pa težko.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr feb 08, 2006 8:52 am

Glede - kateri motor ?

V primeru, da finance niso problem, brez veliko pomišljanja 2,0 TDI - 140 "konjev".

Imaš zdej v aktualnem AM objavljen super-test na 100.000 km. Na kratko odlična zadeva. Razen mogoče cene - ampak dobre stvari so vedno imele ceno oz niso bile poceni.

LP

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Sr feb 08, 2006 9:30 am

Pri hiši mamo a3 sportback-a z 1.6 FSI mašino. Men se zdi super motor. Poraba je nizka (6.5-7.5L), navora je že v nizkih obratih veliko, pa moč je tudi zadovoljiva. Na tvojo žalost pa tega motorja ni z DSG-jom. Če boš že kupil dizla ti priporočam 2.0TDI. Super motor pa še z DSG-jom ga dobiš. :)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Re: 1.6, 1.6 FSI in TIPTRONIC

Napisal/-a For Sr feb 08, 2006 9:45 am

For je napisal/-a:Zelo si želim imeti DSG, a kaj ko je trenutno samo v kombinaciji z dizli, in močnejšim 2.0 bencinarji. To je malo predrago za mene, ne upam niti sanjati o takšni kombinaciji.

Fantje, saj vem da ni možno dobiti DSG....zato sprašujem o tiptronicu.
Dizli pa DSG, mi ne diši, pa tudi cena je teško pod 5 milionov :? to je malo preveč, pa še dizle ne maram ;)

Tiptronic je tudi v redu, edino ne vem kako je z stroški in koliko je zanesljiv ta menjalnik. Verjamem da je bolj preiskušen in da bo manj težav s njim kakor z DSG-jem.

Kaj mislite?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov