Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

shibby
Nov uporabnik

nakup avta renault clio 2

Napisal/-a shibby Sr feb 15, 2006 7:28 pm

lep pozdrav vsem!!
Ker se odločam za nakup prvega avtomobila me zanimajo nekatera uprašanja glede renault cliota let. 98-99 (00 ??).Pripravljen sem dati okorg 650.000 sit!Ali je avto uredu oz. koliko stanejo deli za tak avto ?je vzdrževanje drago ? pa use kar moram paziti pri teh modeli clio?ker sem študent in nimam nevem koliko denarja zato...
hvala pa za odgovore ketere bom dobil

lp

Lumpi
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Re: nakup avta renault clio 2

Napisal/-a Lumpi Sr feb 15, 2006 9:05 pm

shibby je napisal/-a:lep pozdrav vsem!!
Ker se odločam za nakup prvega avtomobila me zanimajo nekatera uprašanja glede renault cliota let. 98-99 (00 ??).Pripravljen sem dati okorg 650.000 sit!Ali je avto uredu oz. koliko stanejo deli za tak avto ?je vzdrževanje drago ? pa use kar moram paziti pri teh modeli clio?ker sem študent in nimam nevem koliko denarja zato...

lp

Za 650.000 boš dobil Clia letnik 98 in verjetno slabše ohranjenega.
Cena dobrih- nekaramboliranih in da imajo servisno knjigo potrjeno in pod 100kkm je blizu 800.000 sit.
Priporočam, da ne kupuješ za ta denar tega avta, ker boš verjetno dal za popravila še najmanj 100ksit.Zakaj?
Verjetno je potrebno zamenjati jermena ,vodno pumpo, antifriz, gume, katalizator,...itd več ali manj prva menjava prvovgradnih stvari.
Jaz bi prišparal še cca 150k sit in si kupil bolje ohranjenega.
Boris

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr feb 15, 2006 10:28 pm

Tako nekako je kot je napisal lumpi. Drugače išči 1,4-8V motor . Ti motorji so preverjeni že iz prejšnje izvedbe Clia in 19ke. Poraba pri lepi vožnji po mestu okol 7-8. Treba je pazit malo na tesnilo na glavi motorja. Drugače pa z takim avtom ni kakih večjih problemov. Lahko kupiš tud avto z malo več kot 100k prevoženimi in opravljenim velikim servisom, pa si miren za par let ;)
Slika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če feb 16, 2006 5:52 pm

Doma si lastimo clio letnik 99 1,4 (75KM). Edini problemi, ki so bili z avtom so bili z elektriko in pa z motorčkom prostega teka.
Namreč, avto (ko je imel nekje 70 kilo preveženih) pozimi oz. ko je bilo mrzlo ni hotel vžgat, ko je pa vžgal je pa vžgal tako kot da ni nič bilo narobe. Napake na servisu niso mogli ugotovit, ker je računalnik ni pokazal, pa so popravljali motorček prostega teka pa je nekaj časa bilo vredu potem je bilo pa spet isto. Potem ko se je otoplilo je bilo pa vse vredu. Naslednje leto pozimi pa spet ista zgodba. No, končno so zamenjali tisti motorček in potem je vredu delalo.
Kar se tiče servisov so na 20 kilo kilometrov. Če ga pelješ na pooblaščeni servis je zadeva zelo draga. Tisti servisi do 100 kilo imajo še kar zmerno ceno (menjajo se filtri, olje, mogoče zavorne ploščice) servis na 100 kilo je bil pa kar cca 170 kilo (je pa res da so menjali veliko stvari (jermen, vodno pumpo, prve diske, seveda ploščice, filtre,...) naslednji servis je bil zopet drag (cca 120 kilo) menjali so pa poleg normalnih stvari komplet zadnje bremze (ena je bla fuč, pa so morali zaradi enakomernosti še drugo zamenjat), popravljali volanski zglob, pa še nekaj (se ne spomnem več).
Porabo ima pa tam od 6,8 l/100km pa do 7,4 l /100km z živo vožnjo in z klimo poleti. Večino časa pa tam okoli 7,1 l, Komot se z enim tankom (49l) naredi čez 600 kilometrov.
Slika

shibby
Nov uporabnik

Napisal/-a shibby Če feb 16, 2006 6:41 pm

ja tud jest sm slišov da so pooblaščeni servisi zelo dragi!!zanima me ali naj raje uzamem 1.2 ali 1.4 mašino ker hočem imet čim manjšo registracijo nebi rad pretiraval z močjo mašine???zanima me salbost oz. dobre lastnost 1.2 ali 1.4 mašine?

hvala

Uporabniški avatar
medicincko
Nov uporabnik

Napisal/-a medicincko Če feb 16, 2006 7:36 pm

Vzami raje 1.4 mašino, dost bolj poskočna, pa še poraba se ne dost razlikuje ;)
Slika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če feb 16, 2006 9:28 pm

medicincko je napisal/-a:Vzami raje 1.4 mašino, dost bolj poskočna, pa še poraba se ne dost razlikuje ;)

Se strinjam. 1.4 je po mojem mnjenju dosti živ motor, ki kadar sta v avtu dva vleče solidno kljub prižgani klimi. To je moje mnenje pa sem drugač kar zahteven. V registraciji mislim da je majhna razlika, samo se za moje mmenje splača, razen če si res ne moreš privosčit te razlike.
Slika

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Če feb 16, 2006 9:49 pm

zivjo!
jest mam Clio 1.4 (75km) RT , letni 99 .... ko sem ga kupil pred dvema letoma in pol sem zanj odstel 1.300.000 sit. Imel je prevozenih 64.000 kilometrov, sedaj pa jih ima 90.000!!! do sedaj z njim nisem imel problemov!!! motor je dokaj poskocen ... v primerjavi z motorjem 1.2 16V s 75 konji (tudi takega Clio-ta imamo pri hisi) je bolj poskocen!!!

skratka ... meni zelo dobro sluzi, ceprav ga v teh zimskih temperaturah pravtako nekaj matra motorcek prostega teka .... ampak poleti vsi tresljaji izginejo!!!

LP, Peter

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če feb 16, 2006 10:10 pm

Uf, težka odločitev... za tak denar dobiš uglavnem "sama j***a", če boš že kupoval cliota 98-99 (glej da bo imel vsaj servo) ga valda voziš na raznorazne neuradne servise. 98-99 imaš že precej informacij kaj gre lohk narobe, tko da se prej pozanimaj, sam npr. z letnikom '98 nisem imel tut ene težave v 3 letih kar sem ga imel. Dele kupuješ pri Anetu, še na odpadih se najde kaj pametnga vrjetn že.

V tem rangu (650k) imaš tut še kar nekej druge izbire: Mondeo 1.6, Astra, Kangoo, Baleno, Swift... mogoč tut kakšn audi ca. 1994-1995 se dobi še dobr ohranjen... dobr premisl, poglej si jih več! Na tvojem mestu bi vzel mondeota ali balenota...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

shibby
Nov uporabnik

Napisal/-a shibby Pe feb 17, 2006 2:48 pm

Ja 1.4 rt so še nekaj dražji kot pa 1.2rn .. tako da si ga nebi mogel privoščiti!!Zanima pa me kaj moram paziti pri tem modelu clia 98 1.2!!Zanima me vaše mneje ali naj rajš uzamem avto s recimo 130.000 km pa da je servisna knjižica potrjena ali naj rajši uzamem avto s 80.000km pa ni potrene knjige?najbrž 1. ane?
kaj pa kkšni puntoti?kako je s fiat puntom?

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Pe feb 17, 2006 3:38 pm

Pri cliotu 98? Če (ko) ga boš kupil, ga pejt prevert na en servis, naj ti zamenjajo ploščice na bobnih, ker ponavad na cliotu razpadejo - prej se to tut sliš kot drajsanje, potem pa ponavadi eno ali obe kolesi blokirata. Spredej jih prav tako zamenjej, tistih par tisočakov ni nič v primerjavi z življenjem. Zavore torej.

Gremo naprej: volan ti bo vrjetn tut začel škripat, tko da se sam odpre in namaže z mastjo.

Model '98 ima tudi močan understeer (sprednji del nese ven), tko da moraš velik bolj pazit spolzke ovinke. Prever akumulator, ker bo vrjetn pri koncu svojga življenja. Motor 60KM je dovolj močan, če se boš sam vozu. Zadnji brisalec je vrjetnost, da se bo kej odšraufal, tko da se vzame dol plastika in poprav, potem bo mogoč na podvozju aluminijast del na sredin kej začel ropotat, se tudi poklepa mal...

Kuril ti bo ca 6 litrov, kar je za študenta super. Skratka, probej dobit cliota s servo volanom, to sm ti že omenu, ker drugač je kot bi vozil napol yugota. Drugih problemov ni blo... upam da ti to pomaga.
Zadnjič spremenil ice, dne Pe feb 17, 2006 4:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe feb 17, 2006 4:05 pm

Pa glej RT opremo in ne RN, ki je čisto oskubljen ;)
Drugače pa je to avto samo za vozit se in uživat :D
Slika

Uporabniški avatar
anze
Nov uporabnik

Kraj: kr

Re: nakup avta renault clio 2

Napisal/-a anze Pe feb 17, 2006 5:53 pm

shibby je napisal/-a:lep pozdrav vsem!!

lp

priporočam http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=639482 :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov