Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dane28
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

davek,davek,davek

Napisal/-a dane28 So feb 18, 2006 12:44 pm

Imam eno vprašanje za pravnike! Če kupim avto v Nemčiji in dam za njega 40.000 evr z že vključenim davkom mi ga v sloveniji ni potrebno plačati! Ni dvojnega obdavčevanja and so on...Kaj se zgodi če hočem isti avto prodat za isto ceno, ali je bolje če ceno spustim za nekaj tisoč evr. A bojo na davčni kaj sral! Sej lahko rečem, da sem ga med potjo opraskal in da je zato cena nižja od tiste na nemški kupoprodajni pogodbi! Pa koliko % davek bo moral plačati kupec tega vozila???
Hvala za odgovore pa čim bolj po domače, ker teli zakoni so preveč zakomplicirani, da bi jim človek lahko še sledil!

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY So feb 18, 2006 2:15 pm

premikam v kupovanje avtomobilov
Slika

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So feb 18, 2006 2:58 pm

po moji logiki ti nihče ne sme prepovedat tega da bi ti avto prodal ceneje kot si ga kupil.... :?
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak So feb 18, 2006 3:32 pm

Haljo!
Če boš kupil (fizična oseba) v Nemčiji avto z vključenim davkom (DDV-jem), moraš pri nas pred registracijo dati potrdilo, da si plačal DMV (davek na motorna vozila). Dvojni davek res ni, je pa DMV. Sicer je bilo na to temo že dosti postov narejenih, tako da ti priporočam še funkcijo IŠČI.
;)
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov