Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Aleksa
Nov uporabnik

SEAT IBIZA

Napisal/-a Aleksa To feb 28, 2006 1:28 pm

Zanimam se za nakup Seat Ibize, letnik 2000 in mlajše.
Prosim za kakršnekoli podatke kar se tiče varnosti, udobja, porabe goriva, cene rezervnih delov, servisa, bencinski/diselski motor... Kupiti ali ne kupiti?

Vnaprej hvala!

LP,
Aleksa

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 To feb 28, 2006 1:43 pm

Seat Ibiza je meni osebno zelo lep avto, seata smo imeli pri hiši 9 let (sicer Toledota 1,9 Tdi),motorji so isti, in z njim ni bilo nikoli nobenih težav samo redno vzdrževanje (olje, filtri). Kar se tiče diesel ali bencinar moraš vedeti koliko kilometrov delaš na leto, jaz osebno bi se odločil za diesla, ker je poraba res zelo majhna (kombinirana vožnja 5,5l), pa še ko ga prodajaš se ga veliko prej proda kot bencinarja...Kar se tiče zmogljivosti, odvisno kaj hočeš, oz. kaj rabiš...diesel je za normalno vožnjo več kot dovolj, tudi za AC je pa res malo bolj glasen kot bencinar... Vglavnem pravi avto za pravi denar...

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ To feb 28, 2006 6:06 pm

Živjo!
Vsekakor vedi da se odločaš za zelo zanesljiv in všečen avtomobilček v več pogledih.(dobra kvalitetna izdelava,oblika,varnost..)Letniki kot si jih napisala so še stari modeli oz prenovljeni do letnika 2002.Rezervni deli,potrošnega materjala niso dragi-Redni servis na 15000km cc30-40000sitvečji servisi na vsake 90000km cca 70000sit to pišem za pooblaščene servise drugje pa cca 20%manj.Nisi napisala koliko tolarčkov je meja za nakup Ibize.
Do leta 2001 imaš največ pogoste ponudbe bencinskih modelov 1.4 44kw-60ks in 55kw-75ks,saj so dizli do letnika 2001 največ vrzije 1.9SDI 47kw-64ks močnejši TDI so zelo redki.Če delaš dnevno vsaj 50km in več je dizel dobra izbira.Poraba zmerne vožnje tudi z malo dinamike težko preseže 5l/100km bencinski pa so po porabi med slabe 7l-8l/100km.Je pa to prednost kar nas večina pravi,da dizla lažje prodaš.
Če kupuješ avtomobilček za vsaj 5let, bi ti predlagal modele do 2001 1.9TDI66kw-90ks
in mlajše po letu 2002 1.9TDI74kw-101ks ti modeli ponujajo veliko opreme,udobja,dobre vozne lastnosti,zanesljivost,moč -poskočnost in malo porabo.
Dobro se odloči še bolje kupi!

modeli do letnika 2001:
bencinski:
močnejša verzija 1.4 modela www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=504542
zelo pogosti model 1.4 www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=662545
dizelski:
močnejši dizelski 1.9TDI www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=595630

modeli po letu 2002:
bencinski 1.4 www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=651604#
novejši dizelski 1.9TDI www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=256005#
zelo varčen dizel1.4TDI www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=513790

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To feb 28, 2006 7:08 pm

Sam sem imel Ibizo letnik 2003 torej novi model zj moraš vedet ker leta 2002 se je model zamenjal.SO pa pri vseh Seat-ih preizkušeni nemški agregati iz VAG koncerna,tko da se ti glede motorjev ni treba bat.Glede dileme dizel/bencin moraš pa povedat koliko kilometrov letno narediš in zakaj rabiš avto dolge/kratke relacije
Zj glede cene samega avta je tko,avtomobili iz VAG koncerna kr nekak držijo ceno tko da je za mlajše modele kr teško najt kako nizko ceno,glede cen vzdrževanja pa priporočam da se oglasiš na našem forumu (klikni userbar spodaj) ti bojo naši člani znali kaj več povedat jst sem zj na Ibizi mel sam en servis na Leonu pa še nobenega :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

TaStar
Nov uporabnik

Kraj: Loka

Napisal/-a TaStar Sr mar 01, 2006 4:55 pm

na Porsche Verovškovi majo eno 2001 letnik 1.4 temno sivo z 68000km dost u redu avto.
jst bi ga uzev ce bi mev ze izpit
;)
TDI Power!!!

Aleksa
Nov uporabnik

Napisal/-a Aleksa Pe mar 03, 2006 7:07 am

Ojla!

Hvala, da ste se odzvali na moja vprašanja. Upala sem, da bodo vaša mnenja pozitivna. Zdej imam precej novih podatkov in precej lažje se bo odločit.
Verjetno se bom odločila za diselsko varianto, saj dnevno naredim čez 60 km, v poletnih mesecih pa še precej več in poraba 5l-5,5l/100km je res zavidljjiva.
Še nekaj me zanima - kje priporočate nakup: preko avtohiš ali kar pri prodajalcih na domu? Razlika naj bi bila verjetno v tem, da naj bi v avtohišah avtomobile pred prodajo pregledali in po potrebi servisirali, privat pa verjetno samo, da gre avto čim prej od hiše, al kako?

THX!
Mejte se!

Aleksa

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Pe mar 03, 2006 8:02 am

čist odvisno od sreče. načeloma je tako, da v avtohiši poštimajo avto, da je brezhiben za prodajo. vendar vedno ni tako, tko da velika mera previdnosti ne bo odveč. edino izogibaj se nakupa pri "privatnikih", ki jih je že kar malo morje, ampak večina te hoče nategniti......kakorkoli previdnost in dober nakup, pa velik varnih kilometrov.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe mar 03, 2006 8:09 am

Moraš vedt tud to, da vsaka avtohiša pri prodaji avta še neki zasluži zraven. Recimo da nekomu vzamejo notr avto in mu izplačajo 1.1 mio, potem tak avto prodajajo za 1.2 mio, 100 jurjev pa si dajo v žep. Garancijo ti pa ne dajo vse avtohiše, jst vem samo da TPV daje 6 mescev garancije. Pr privat nakupu pa lahko ceno še precej znižaš oz. zglihaš, sam to je odvisn kako dobr pogajalec si. Pa dobr je met kakšnga mehanika pr nakupu zraven, da ti mal ocen kakšen avto kupuješ.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe mar 03, 2006 4:44 pm

Res je nakup rabljenega in novega avta je pač ena odiseja,ker tut novega lahko kupiš takega,ki te bo je**l in boš več po servisih kot na cesti tko pač je.Zj če kupuješ rabljenega je najbolje.če poznaš lastnikače je le možno,pazi da bo prvi lastnik,priporočam,pazi,da motor ni opran kar večina radi počnejo lastniki zgonjenih motorjev,ker tko prikrijejo oljne madeže priporočam ti pa tudi,da pred nakupom avto preizkusiš in z sabo vzameš še kakega mehanika ali ličarja (za ogled avta,da naute kj perverznega mislil :D)
Pri nakupu v AH je pa tko načeloma avto pred prodajo malo pregledajo in po možnosti zamenjajo kako olje in kaki filter kar pa je tut več al manj vse kar bodo storili.
Zj,če delaš po 60km na dan se ti že splača dizel,če si privrženka malo hitrejše in bolj udobne vožnje priporočam TDI agregat,če pa nisi zahtevna (pri vožnji,da naute s5 kaj druzga mislili :D) ti bo pa tudi SDI nudil zadosti užitkov v vožnji :D
Pri privat nakupu lahko res ceno mal zglihaš kar pri AH žal ne moreš tok dost glihat :D
Pa velik sreče pri nakupu in veliko srečno prevoženih kilometrov z SEAT-om ti želim pa vabljena na naš forum SEAT FORUM kjer ti bomo pri nakupu in potem radi kaj pomagali (glede avta mislim :D)

LP SEAT
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ So mar 04, 2006 11:34 am

Živjo!
Kakor sama praviš,da se dosti voziš 60km in več na dan je to na leto cca25000km ali več.V tem primeru je pametno,da se odločiš za dizla.To se ti bo na dolgi rok povrnilo
glede na večji znesek vozila z dizel motorjem.Ker bi v 4 letih naredila cca 100000km bi ti model tja okoli 2003,2004 z 1.9TDI 74kw-101ks oz SDI 47kw-64kw najbolje ustrezal.
Če boš kupovala pri avto hiši si lahko v prednosti ali tudi ne,s ceno si lahko bistveno na slabšem.V tvojem primeru je bolje avto poiskat od prvega lastnika npr tja do 60-70000km da avto ima servisno knjižico,pa da imaš kakega mehanika oz osebo ki se malo spozna na vozila.
Seveda tudi pomembno da je notranjost ohranjena,Volan,ročke,stopalke,sedeži to je že velik pokazatelj o ravnanju lastnika.Ti modeli Seata imajo eno hibo glede ročk se zelo hitri pozna če je vse obrabljeno na vratih,menjalniku,...itd
To so argumeti,kjer lahko zglihaš še za kake 100 ali 200EUR.
Vsekakor pa če se voziš tudi na morje,da vas bo več v vozilu,prtljaga,..itd Ibiza z opremo Signo z TDI motorjem najbolje opremljeno,tako po varnosti,udobju avtomatski klimi..če izločim opremo Sport.
Kake velike drastične pomankljivosti ti modeli nimajo,to lahko potrdim tudi na račun svoje Ibize.
Lep pozdrav in dobro kupi!

rozy
Nov uporabnik

Kraj: radovljica

Napisal/-a rozy So mar 04, 2006 1:02 pm

živjo

mene pa zanima če se splača nakup seat ibize 1.6 55KW 75 KM bencinski motor
in če je cena primerna cena pa znaša 450,000 sit :?:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=649653#

hvala za dogovore :D

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So mar 04, 2006 2:27 pm

rozy je napisal/-a:živjo

mene pa zanima če se splača nakup seat ibize 1.6 55KW 75 KM bencinski motor
in če je cena primerna cena pa znaša 450,000 sit :?:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=649653#

hvala za dogovore :D

zgleda lep ;)
kar se tiče cene pa primerji z ostalimi na avto.net-u
lp

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx So mar 04, 2006 3:00 pm

če te zanima bo v kratkem moja kolegica prodajala ibizo sdi 5v s klimo, avto je veliko vožen na relacije in je redno servisirana...samo predlog ;) ja letnik je 2003 ali 2004 ne vem čist točn

rozy
Nov uporabnik

Napisal/-a rozy So mar 04, 2006 3:35 pm

živjo

ali se izplača kupiti avto letnik 95 zanima me izklučno za seat ibizo :?:
pa koliko je stroškov z bencinskim motrojem 1.6 in pa poraba :?:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So mar 04, 2006 3:46 pm

rozy je napisal/-a:živjo

ali se izplača kupiti avto letnik 95 zanima me izklučno za seat ibizo :?:
pa koliko je stroškov z bencinskim motrojem 1.6 in pa poraba :?:

splača kupt- če nimaš za novejši avto pol se
jst mislm da je vredu avto- glede 1.6 motorja pa ne vem
1.4 naj bi bil vredu
lp

rozy
Nov uporabnik

Napisal/-a rozy So mar 04, 2006 3:59 pm

ja ibiza letnik 95 1.6 mašina, bi bil moj prvi avto zato ne mislim kopovat novejšega avtomobila, pa tut registracija ni tako zelo draga

glede motorja 1.4 pa kokr jest wem niso newem kako dobri
:!:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov