Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi So mar 04, 2006 3:47 pm

lisko je napisal/-a:OK no..... zdej pa mal resnosti...... sploh tist s porabo..... Ko bo mi en dokazu da je poraba njegovga dizla res pod5 ali pa celo da dela 1000km z enim keslom pol bom verjel prej pa tud ne. Pod pogojem da natankamo..... pa ga vozim jaz do lučke pa gremo spet tankat..... upa kdo?

Skušam povedat to da je poraba zelo relativna in da hudičevo odvisna od voznika..... nisem divjak in ne šponam u obrate vendar še moj 1.6D ni žrl pod 5 litrov..... enkrat mi je sicer ratal met 4.8 pa še sam ne vem kak. povprečje pa je 5.2l/100km. Med tem ko je moj foter mel porabo z mojim avtom 4.3...... pa sem sam gledu. Pač stil vožnje..... način menjavanja.... pospeševanje z mesta.....
Ne se kr zaletet ko bo en reku da ma znanca ki mu sosedov avtek pije 4.3 litre..... pol bo pa teb pil 5.

To glede relativnosti porabe imaš seveda prav. Nekomu lahko isti avto ob divjem stilu vožnje žre tudi za 50 in več odstotokov več kot nekomu, ki ima bolj umirjen stil vožnje. Vsekakor pa mi lahko verjameš, da kolegu golf 2 res žre 4.8 litra zdaj pozimi in tudi ostali so potrdili, da je z dizlom, tudi s starim, možno doseči porabo precej pod 5 litrov seveda ob primernem stilu vožnje. Lahko ti povem kako ponavadi vozi golfa moj kolega, ker se velikokrat vozim z njim. Skoraj takoj, ko spelje prestavi v drugo, ker ima golf dovolj navora pri nizkih obratih, to ni problem. Ko prestavi v tretjo, pospeši do predvidene hitrosti, ponavadi okoli 50 km/h, včasih tudi 40 km/h, potem pa takoj prešalta v peto in z minimalnim gasom vzdržuje pridobobljeno hitrost. Če je potrebno pospešiti, ponavadi kar v 5. prestavi pospešuje in praktično nikoli ne šalta v nižjo, ker ima dizel dovolj navora, da lahko tudi pri nizkih obratih zadovoljivo pospešuje hkrati pa ni veliko razlike tudi, če prestavi eno nižje, pozna pa se pri porabi. Po avtocesti(v glavnem LJ-Domžale, LJ obvoznica) vozi ponavadi do 100 km/h. Pri takšnem stilu vožnje ima porabo pod 5 litrov, morda zdaj kaj lažje verjameš.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So mar 04, 2006 6:28 pm

fifi je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:OK no..... zdej pa mal resnosti...... sploh tist s porabo..... Ko bo mi en dokazu da je poraba njegovga dizla res pod5 ali pa celo da dela 1000km z enim keslom pol bom verjel prej pa tud ne. Pod pogojem da natankamo..... pa ga vozim jaz do lučke pa gremo spet tankat..... upa kdo?

Skušam povedat to da je poraba zelo relativna in da hudičevo odvisna od voznika..... nisem divjak in ne šponam u obrate vendar še moj 1.6D ni žrl pod 5 litrov..... enkrat mi je sicer ratal met 4.8 pa še sam ne vem kak. povprečje pa je 5.2l/100km. Med tem ko je moj foter mel porabo z mojim avtom 4.3...... pa sem sam gledu. Pač stil vožnje..... način menjavanja.... pospeševanje z mesta.....
Ne se kr zaletet ko bo en reku da ma znanca ki mu sosedov avtek pije 4.3 litre..... pol bo pa teb pil 5.

To glede relativnosti porabe imaš seveda prav. Nekomu lahko isti avto ob divjem stilu vožnje žre tudi za 50 in več odstotokov več kot nekomu, ki ima bolj umirjen stil vožnje. Vsekakor pa mi lahko verjameš, da kolegu golf 2 res žre 4.8 litra zdaj pozimi in tudi ostali so potrdili, da je z dizlom, tudi s starim, možno doseči porabo precej pod 5 litrov seveda ob primernem stilu vožnje. Lahko ti povem kako ponavadi vozi golfa moj kolega, ker se velikokrat vozim z njim. Skoraj takoj, ko spelje prestavi v drugo, ker ima golf dovolj navora pri nizkih obratih, to ni problem. Ko prestavi v tretjo, pospeši do predvidene hitrosti, ponavadi okoli 50 km/h, včasih tudi 40 km/h, potem pa takoj prešalta v peto in z minimalnim gasom vzdržuje pridobobljeno hitrost. Če je potrebno pospešiti, ponavadi kar v 5. prestavi pospešuje in praktično nikoli ne šalta v nižjo, ker ima dizel dovolj navora, da lahko tudi pri nizkih obratih zadovoljivo pospešuje hkrati pa ni veliko razlike tudi, če prestavi eno nižje, pozna pa se pri porabi. Po avtocesti(v glavnem LJ-Domžale, LJ obvoznica) vozi ponavadi do 100 km/h. Pri takšnem stilu vožnje ima porabo pod 5 litrov, morda zdaj kaj lažje verjameš.

Pr men je takole 10 km mestne vožne,20 relacije ter 10km hribovske višinska razlika je pa 500 m to se prav okol 800 m.
Tk da je lahko vzrok tud to.
lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So mar 04, 2006 10:19 pm

fifi je napisal/-a:

Sem si mislu da bo neki podobnega ja :) Ampak pol beremo teme u stilu :polž na cesti...
Za men je taka vožnja brezvezna..... zato sem tudi reku da tankamo polno in potem vozim jaz.

Pač voziš normalno...potegneš s križišča čimprej prideš do končne ki jo nameravaš vozit..... ko je treba po konce omejitve potegnit pač šaltaš nižje in potegneš ( ko mi je do blokade) ko prehitevaš šaltaš dve prestavi nižje če je treba..... pa mi vseen žre okol 5-5.5 /100km .
In za pol litra na 100km se pa res nem polžje vozu pa razmišljal kje bom lahk prehitevu pa kok bom po AC vozu :)

In to je za men avtek..... prekleto dolg sem ga isku in prekleto se z vsemi menu.... delam z njim kar hočem pa prek 6 ne bo pil..... Res da ne gre kam... ampak a rabmo to ?:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

TOMA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOMA To mar 07, 2006 6:45 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=657015#

Jst ti priporočam tole. Majhna poraba, nizki stroški, poceni registracija in bla bla bla,... :twisted:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To mar 07, 2006 7:27 pm

TOMA je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=657015#

Jst ti priporočam tole. Majhna poraba, nizki stroški, poceni registracija in bla bla bla,... :twisted:

Letnik '90, pa ima ze ESP. Joj ta folk
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

TOMA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOMA To mar 07, 2006 10:55 pm

Blinder je napisal/-a:
TOMA je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=657015#

Letnik '90, pa ima ze ESP. Joj ta folk[/quot

Verjetno je mislil na ASC, kar pa ta avto ima.

nevednez
Nov uporabnik

Napisal/-a nevednez Če mar 09, 2006 1:47 pm

@ Lisko:

KADARKOL ti upam dokazat da moj traktor (beri golf2 dizl) pije pod 5 litrov in da s tankom naredim več kot 1000km. Pa to je pri kombinirani vožnji, dnevno 100km relacijske vožnje+30km mestne vožnje in pa 18km klanca kjer je v igri samo 1. al pa 2. prestava. Aja pa tankam obvezno in samo na OMV ISTRABENZ.

Je pa res da je poraba odvisna od vožnje. Jst sm sam navedel moj primer pa če še kdo ne verjame sem mu pripravljen dokazat. Kdor pa zgubi pa plača tank bencina+gajba pira.

LP nevednez
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov