Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Dr.SmaSh
Nov uporabnik

Fiat Punto?

Napisal/-a Dr.SmaSh Če mar 09, 2006 10:25 pm

Zivjo!

Torej razmisljam o nakupu Fiata Punto ampak dobivam razlicne nasvete o tem avto. Eni pravijo da je za nic, da se kvari, eni da sploh ne kupujem italijanskih avtov... Spet drugi pa je avto dober in zanesljiv, da nimajo problemov z njimi itd.

A je to, da so italijanski avti za nic (oz. vsaj punto) le mit ali je kaj resnice tu?

Sem student in tole bo moj 1. avto. Punto mi je vsec po izgledu in prav tako me privlaci majhna poraba (4.5 l/100km). Dokaj majhen pa vendarle prostoren znotraj, kar bo omogocilo lazje parkiranje v mestu.

Razmisljam o nakupu tega ali tega oz. nekaj podobnega. Kaj pravite?

Hvala za pomoc!

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Če mar 09, 2006 10:27 pm

Ni zanič, je dober... če ti je všeč ga vzami.. nimaš kej falit.. pa ne poslušat preveč tistih ko pravjo da je slab :roll: ;)

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 Če mar 09, 2006 10:35 pm

No jest bi samo pripomnu, da 4,5 ne boš mel porabe, razen če boš mel dizla pa se vozil samo na razdalje. Jest sem mel enkrat na puntu od punce 4,9 litra po bc, vendar pa sem se zeeelo počasi peljal do Laškega iz Komende.

A so j***a al ne?? Vprašanje, od punce je bil ves škripajoč, radi se kvarijo sinhroni druge prestave, rad crkne tudi city volan, pa še kej se najde, same mašine so pa dokaj trpežne.

Men se zdi, da če najdeš dobrga, se ti ga zarad dokaj ugodnih cen bolj splača vzeti kot morda kaj drugega ;)
Slika

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego Če mar 09, 2006 10:52 pm

punto je dober avto, čeprav sem pristaš renaulta ti seveda priporočam cliota, mogoče pa kaka fiesta ali pa corsa?

pa ne posluši onih budal na dchju :)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če mar 09, 2006 10:54 pm

jst sm mel porabo cca 8l :twisted:
če ga teraš zna žret
pa še neki- kup avto s klimo k drgač ti bo žal
lp

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Če mar 09, 2006 10:55 pm

Jaz imam Punta sedaj že skoraj pol leta in sem zaenkrat navdušen. Nobenega črička, nobenega škripanja, nobene okvare, vse deluje kot namazano. Tok tok tok po lesu, seveda, da se ne bo takoj jutri kaj pokvarilo. :D

Tudi jaz imam 1.2 60 HP motor, večinoma se z njim vozimo 4 komadi (na faks in nazaj pač), poraba pa je dobrih 6 litrov, poleti pa na 195 gumah okrog 6 litrov. Če bi se vozil sam na 165 gumah, mislim, da bi se dalo voziti pod 6 litri kar konstantno.

Če pa se boš kdaj loteval stylinga, je pa Punto zelo hvaležen avto, ker je, kot se za njegovo italijansko kri spodobi, že v osnovi pravi lepotec. Mojega si pa lahko ogledaš, če klikneš na slikico v mojem podpisu.

Dobro se odloči, jaz mislim, da ti ob nakupu Punta ne bi bilo žal,

Anže

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe mar 10, 2006 6:27 am

Glede avtomobilov "Made in Italy" - če poznaš življenje tipičnega Italijana ti bo veliko bolj jasno marsikatero vprašanje okrog njihovih avtomobilov. Glede na to drugačen sploh ne more bit.
Porabo 4,5 s tem motorjem kr lepo pozabi, realno prištej še približno 2 litra in se sprijazni z zmogjivostmi "mlinčka". V primeru, da zahtevaš od njega večje zmogljivosti je bolje poseči po močnejšem agregatu. Vedno se seveda ustavi pri financah, ampak če na tem področju ni posebnega problema bi osebno raje vzel "žlahto"
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=673451#
ali recimo konkurenco, s podobnimi zmogljivostmi
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=680814#
če pa že vztrajaš na "tvojem" modelu - potem bi si osebno želel tudi klimo
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=672398
Sicer pa je v ponudbi še veliko modelov - poglej si !

LP

Uporabniški avatar
[Boštjan]
Nov uporabnik

Napisal/-a [Boštjan] Pe mar 10, 2006 8:05 am

Jst ti avto zelo priporočam. Avto vozim že 1,5 leta in nisem mel razen rednih servisov še nobenih problemov. Poleg tega so pa še servisi, zavarovanje in registracija za ta avto ful pocen.

Kar se tiče porabe je pa tko, da je ta zelo odvisna od dolžine relacij in teže noge.
Jst imam npr. ogromno kratkih relacij pa mam zdle pozimi porabo okol 8l včasih tudi več, ko sem še na Pag sem mel pa npr. porabo 5,1l.

Odločitev je pa itak tvoja!

Aja, pa še to, kot je že en omenu; kupi avto s klimo, ker drugače ti bo žal!

Želim ti dober nakup!
Lp

Boštjan

vajdo
Novinec

Kraj: Ribnica

Napisal/-a vajdo Pe mar 10, 2006 9:49 am

Jaz ga imam 2 leti. Ne vem katerega gledaš, jaz imam mk1. V 2 letih sem poleg rednega servisa menjal samo na začetku tesnilo pokrova ventilov, ter en plastičen del za zajlo pri števcu za hitrost(cca 1500Sit). Dela brez problemov, poraba se pa pri meni giblje kar od 7-9l pri 1.2 in 75 KM. Je pa res da je veliko prevoženih kilometrov v območju od 3-4,5 tisoč, tudi do 6-6,5 pride dostikrat. Tako da kar se tiče obratov ga sploh ne šparam. Sem pa z njim naredil cca 40K km. Deli za avto so pa res poceni.

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Napisal/-a [DocX] Pe mar 10, 2006 11:17 am

Punteka II imam od leta 2001 (1.2 60KM s klimo) in sem z avtom zadovoljen.
Porabo mam med 6,0 do 6,5, zna se pa spustit tudi do 5. Za vzdrževat je zelo hvaležen, saj se servisira na 20000 km in so rezervni deli in servisi poceni. Motor 1.2 je tih in zanesljiv, edino tesnilo na glavi za ventile zna puščat, ampak je zamenjava poceni. Za po mestu je čisto dovolj, zna pa bit podhranjen na avtocesti sploh, če imaš prižgano klimo. Ampak tako hudo spet ni :P
Z njim sem naredil 68000 km in jih nameravam vsaj še 2.5x toliko.

Skratka avto priporočam! 8)
Zadnjič spremenil [DocX], dne Pe mar 10, 2006 12:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Dr.SmaSh
Nov uporabnik

Napisal/-a Dr.SmaSh Pe mar 10, 2006 11:53 am

Hvala vsem za pomoc. Bom se premislil saj imam se nekaj casa (trenutni avto, ki ga bom vozil zdaj k dobim izpit za en teden bo Suziki Swift in je registriran do konca tega meseca). Sem zelo zadovoljen, da vendarle Punto ni slab avto, ker mi je res vsec.

Hvala se 1x. Bom se kaj vprasal ce bo treba! Super forum, super uporabniki :tomidelej:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov