Mojster Miha je napisal/-a:subi92 - v eni stvari sva si pa le enotna - tudi jst ne maram "pufa" in zaradi tega v primeru, da ni denarja raje kupim avto za nekaj 100 tisočakov, kot pa najamem kredit v višini nekaj milijonov za novega. S to razliko, da imaš ti raje SUBARU-ja oz japonske znamke, jst osebno imam dobre, lahko rečem odlične izkušnje z GOLF 2 dizel.
Glede "drvarnice" - zaradi tega sem se "zapel" - GOLF 2 je robustnem, trpežnen in zanesljiv avto - slednje nekoliko (glede na leto v katerem je bil lansiran na trg niti ne) "plačaš" na račun udobja - to je tudi pri SUBARU-ju opaziti (in se s tem celo pohvalijo v kakšni promociji) - v primeru, da gre za avto višjega razreda sicer nekoliko manj - ker so recimo komande opazno trše (menjalnik, volan ... ), kot pri kakšnem npr. Francozu, pa tudi motorji - pa recimo 2,0 boxer z dobrimi 120 konji (v novejših so jim Hvala Bogu povečali moč - na 140 oz dobrih 160 "konjev") ni bil posebno dinamične sorte - zato pa je bil trpežen, zanesljiv in vzdržljiv.
HajdukS - res ne vem če ima smisel s tabo izgubljat čas. Če ti to kar vprašuješ niso na AMZS-ju povedali - ne vem zakaj sprašuješ mene ? Pa še nekam vzvišeno in hudo učeno se vedeš, trenutek za tem pa se izkažeš za totalnega neuka, ker "padeš" na nekih zelo, zelo osnovih podatkih. Sicer pa drugič raje odpri novo temo, da ti tam razjasnim pojme - če se mi bo zdelo vredno !!!
No samo za pokušno - ker te muči zmogljivost VW agregatov - v GOLF-u 2 si imel tudi na voljo "16 v" agregate, če je to zate pojem naprednosti, če pa te muči zmogljivost so recimo 1,8 l agregati zmogli odvisno od konstrukcije recimo tudi 160 "konjev", malce manj "nabrite" različice pa 129 "konjev". Da so v GOLF-u 3 (ki je bi aktualen v letih katera omenjaš) ponudili V 6 motor z eno občutno večjo "porcijo" "kubikov", "konjev", navora ...., kot jo premore tvoj avto sploh ne gre izgubljat besed. Omenjeni agregati so bili za določene kupce, 1,6 l pa za druge - in pri VW si imel možnost izbire, pri HYUNDAI-ju, in še kakšnem drugem avtomobilu pač ne.
Kot rečeno drugič odpri novo temo.
LP
Mojster Miha - golf fahrer...
-ta 1.6 (!) masina je mela tut 175 konjev (colt cyborg) tko da je unih 160 iz 1.8 se vedno robantim dim (da o vr6 ne govorim ki je itak sranje tezko, nezmogljivo pokvarljivo)...
-A sm reku mogoce da primerjaj golf 2 oz golf 3 al sm reku da primerjaj samo agregat? Pismenost samo nekje na 70%, a?
-Ugotavljam da si zakompleksan, nevem mogoce zarad dosega pri avtih, mogoce zarad cesa drugega, samo tako pisanje da sm neuk pa da nimam podatkov ob enem pa ne napises tocno v cemu sm neuk ampak da mi bos mogoce razlozil ce bos hotel, je kratko malo na nivoju otroka in glede na to da mam obcutek da nisi med mlajsimi tukaj je ta podatek precej zalosten... Za druge uporabnike foruma lahko povem da sm v MM oceh totalni neuk ker sem VPRASAL (!) kasno postavitev motorja ma stari passat. Za njega celo res sem, on ve vse, ce opazite, nikoli nic ne vprasa.

( pa omenjanje amzsja je ze LOL )
-pripravljen sem dirkat z motorjem iz lantre z katerokoli verzijo enako velikega motorja iz vw. Zadevo posnamemo, postamo sem in pustimo da se ljudje sami odlocijo kaj je tehnolosko napredno?
-kar se mene tice delas skodo forumu z svojim zaljenjem, navajanjem nepotrebnih podatkov, navajanjem neresnicnih in nepomembnih podatkov, pristranskosti (se par izrazov mam za tebe, ampak ti naj ostanejo privatni)