Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Če mar 16, 2006 8:57 am

Mojster Miha je napisal/-a:subi92 - v eni stvari sva si pa le enotna - tudi jst ne maram "pufa" in zaradi tega v primeru, da ni denarja raje kupim avto za nekaj 100 tisočakov, kot pa najamem kredit v višini nekaj milijonov za novega. S to razliko, da imaš ti raje SUBARU-ja oz japonske znamke, jst osebno imam dobre, lahko rečem odlične izkušnje z GOLF 2 dizel.
Glede "drvarnice" - zaradi tega sem se "zapel" - GOLF 2 je robustnem, trpežnen in zanesljiv avto - slednje nekoliko (glede na leto v katerem je bil lansiran na trg niti ne) "plačaš" na račun udobja - to je tudi pri SUBARU-ju opaziti (in se s tem celo pohvalijo v kakšni promociji) - v primeru, da gre za avto višjega razreda sicer nekoliko manj - ker so recimo komande opazno trše (menjalnik, volan ... ), kot pri kakšnem npr. Francozu, pa tudi motorji - pa recimo 2,0 boxer z dobrimi 120 konji (v novejših so jim Hvala Bogu povečali moč - na 140 oz dobrih 160 "konjev") ni bil posebno dinamične sorte - zato pa je bil trpežen, zanesljiv in vzdržljiv.

HajdukS - res ne vem če ima smisel s tabo izgubljat čas. Če ti to kar vprašuješ niso na AMZS-ju povedali - ne vem zakaj sprašuješ mene ? Pa še nekam vzvišeno in hudo učeno se vedeš, trenutek za tem pa se izkažeš za totalnega neuka, ker "padeš" na nekih zelo, zelo osnovih podatkih. Sicer pa drugič raje odpri novo temo, da ti tam razjasnim pojme - če se mi bo zdelo vredno !!!
No samo za pokušno - ker te muči zmogljivost VW agregatov - v GOLF-u 2 si imel tudi na voljo "16 v" agregate, če je to zate pojem naprednosti, če pa te muči zmogljivost so recimo 1,8 l agregati zmogli odvisno od konstrukcije recimo tudi 160 "konjev", malce manj "nabrite" različice pa 129 "konjev". Da so v GOLF-u 3 (ki je bi aktualen v letih katera omenjaš) ponudili V 6 motor z eno občutno večjo "porcijo" "kubikov", "konjev", navora ...., kot jo premore tvoj avto sploh ne gre izgubljat besed. Omenjeni agregati so bili za določene kupce, 1,6 l pa za druge - in pri VW si imel možnost izbire, pri HYUNDAI-ju, in še kakšnem drugem avtomobilu pač ne.
Kot rečeno drugič odpri novo temo.

LP

Mojster Miha - golf fahrer...

-ta 1.6 (!) masina je mela tut 175 konjev (colt cyborg) tko da je unih 160 iz 1.8 se vedno robantim dim (da o vr6 ne govorim ki je itak sranje tezko, nezmogljivo pokvarljivo)...

-A sm reku mogoce da primerjaj golf 2 oz golf 3 al sm reku da primerjaj samo agregat? Pismenost samo nekje na 70%, a?

-Ugotavljam da si zakompleksan, nevem mogoce zarad dosega pri avtih, mogoce zarad cesa drugega, samo tako pisanje da sm neuk pa da nimam podatkov ob enem pa ne napises tocno v cemu sm neuk ampak da mi bos mogoce razlozil ce bos hotel, je kratko malo na nivoju otroka in glede na to da mam obcutek da nisi med mlajsimi tukaj je ta podatek precej zalosten... Za druge uporabnike foruma lahko povem da sm v MM oceh totalni neuk ker sem VPRASAL (!) kasno postavitev motorja ma stari passat. Za njega celo res sem, on ve vse, ce opazite, nikoli nic ne vprasa.
:cry: :cry: :roll:
( pa omenjanje amzsja je ze LOL )

-pripravljen sem dirkat z motorjem iz lantre z katerokoli verzijo enako velikega motorja iz vw. Zadevo posnamemo, postamo sem in pustimo da se ljudje sami odlocijo kaj je tehnolosko napredno?

-kar se mene tice delas skodo forumu z svojim zaljenjem, navajanjem nepotrebnih podatkov, navajanjem neresnicnih in nepomembnih podatkov, pristranskosti (se par izrazov mam za tebe, ampak ti naj ostanejo privatni)

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Če mar 16, 2006 9:15 am

TanjaS, glede Lanosa- nevem no že oblikovno ni nevem kaj in poraba da je 10litorv.
Odvisno koliko km delaš na leto in si izračunaj razliko če ti žre avto 7 litrov ali 10.
Jaz osebno to dobro poznam saj delam okrog 22k na leto in vem kako je če imam subaruja ali pa zdej začasno tega balenota ki ga prodajam.
KLima ni vse da bi mogla zaradi tega kupiti avto ki ti morda sploh ni všeč in s porabo 10litro za 1.5 motor - kar je občutno preveč. Veliko sreče pri nakupu
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Če mar 16, 2006 9:45 am

Jaz bi ti daewoja odsvetoval, to pa zato ker sem ga tudi sam pred leti kupil Lanosa (letnik 1999, 1,5 5 vrat) in sem ga po pol leta prodal...to pa zato, ker je bila poraba zelo velika (10l pri normalni vožnji, bognedaj da si vklopil klimo), pa kar se tiče lege na cesti je bila obupna, v njem se enostavno nisem počutil varno...sicer je pa kar všečen avtomobil, pa kvari se tud ne...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če mar 16, 2006 5:41 pm

HajdukS - tvoja "diagnoza" je povsem jasna, potrjena z vsakim tvojim postom, ki je naslovljen name, znova in znova - svoje napake pripisuješ drugim - v tem primeru meni, to po mojih izkušnjah delajo nesposobneži posebne vrste. Slednjo dokazuješ z nepismenostjo, neznanjem in še čim podobnim, kot si sam rekel, na nivoju otroka.

Poglej si svoj prvi stavek " golf fahrer " - kaj natančno si s tem mislil ne vem, sklepam, da si me označil kot pristaša znamke VW oz točenje modela GOLF. To očitno sklepaš iz podatka, da sm trenutno lastnik dveh GOLF-ov. Čisto na nivoju otroka.
Zdej - če si toliko pameten in učen - povej natančno katere avtomobile sm imel do danes ???
Odgovora jasno ne veš - ker bi ti odgovor povedal, da sm po tvoji logiki pristaš ene povsem druge znamke (ker sm imel več modelov te znamke, kot pa znamke VW).

O ostalem se mi ne zdi vredno izgubljat časa. Predvsem pa je off topic ukvarjanje z pacienti tvoje sorte.

In kot rečeno - če imaš kaj za povedat odpri novo temo

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov