Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

atahalajc
Nov uporabnik

Nakup A3

Napisal/-a atahalajc To mar 21, 2006 9:08 pm

Lp,
kupujem torej a3, vendar se mi zdi bolj pametno kupiti malo rabljen avto (tam nekje do 20.000 prevozenih km), ce bi se le dalo bi poskusil vse podatke zbrati iz interneta. Gledal sem po neto malo po avtohisah, vendar imajo vsi nekako enako ponudbo. Cena za ta model je (1.6 masina oz. 1.9 tdi bi se mi se bolj dopadlo) je okrog 5 mio SIT. V poste pride avtomatska klima, 3 vrata, masino sem podal, crna barva oz. temno modra. Veliko potujem po tujini in me tudi zanima, kako se vam kaj zdi, ce bi npr. avto kupil v nemciji (avstriji oz. drugje), kaksni so potem pogoji placevanja (je res, da je potrebno placati nekaksen davek) in posredno, da se tako nakup avtomobila v tujini ne splaca oz. je to tako preprosto kot pri nas. Kako je potem kaj z garancijo, ce bi kupil avto v neki avtohisi, bi lahko tukaj uveljavljal garancijo, pri nasi avtohisi?

Hvala za vso pomoc, pa ce morda veste naslov kaksne spletne strani, kje bi si lahko pogledal rabljena vozila (pri nas ali v tujini), ter vasi nasveti?

Uporabniški avatar
pernat_b
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a pernat_b To mar 21, 2006 9:20 pm

Kolega bo začel prodajati svojo a3 ta ali pa drugi teden če te zanima piši ps.
Timmy drift: http://www.youtube.com/watch?v=NXzNhBMdP5U
STREET RACING OR DRIFT IS NOT A CRIME!!!
www.slo-drift.com

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker To mar 21, 2006 9:32 pm

kar se tiče spletnih strani:
pri nas: http://www.avto.net

v nemčiji: http://www.mobile.de/

drugo ti bodo pa drugi svetovali

atko
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a atko To mar 21, 2006 10:23 pm

Jaz osebno bi ti svetoval nakup v tujini,maš večjo izbiro boljšo opremo od slovenskih in mislim,da dobiš v tujini za enako ceno boljšo opremo,samo moraš kupovat vsaj pol leta star avto ker pol plačaš sam dmv,takso na izrabljena vozila,in homologacijo.Če pa je star manj kot pol leta in inma prevoženih manj kot 6000KM se smatra kot novo vozilo in plačaš prinas 20ddv+dmv+takso na izrabljeno vozilo.In še nekaj gor se moraš zmenit,da ti napiše nižji račun zaradi stopnje davka ki jo plačaš prinas.

LP

atko
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a atko To mar 21, 2006 10:24 pm

Jaz osebno bi ti svetoval nakup v tujini,maš večjo izbiro boljšo opremo od slovenskih in mislim,da dobiš v tujini za enako ceno boljšo opremo,samo moraš kupovat vsaj pol leta star avto ker pol plačaš sam dmv,takso na izrabljena vozila,in homologacijo.Če pa je star manj kot pol leta in inma prevoženih manj kot 6000KM se smatra kot novo vozilo in plačaš prinas 20ddv+dmv+takso na izrabljeno vozilo.In še nekaj gor se moraš zmenit,da ti napiše nižji račun zaradi stopnje davka ki jo plačaš prinas.

LP

Tomaz_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz_ To mar 21, 2006 10:48 pm

Kdo pa prodaja avto z okoli 20.000 kilometri? :roll: Ali ni zadovoljen....ali pa kupec zadane terno. Tveganje je pa kar precejšnje.... :P

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr mar 22, 2006 12:52 am

Tomaz_ je napisal/-a:Kdo pa prodaja avto z okoli 20.000 kilometri? :roll: Ali ni zadovoljen....ali pa kupec zadane terno. Tveganje je pa kar precejšnje.... :P

Oz taki ki delajo po salonih itd pa dobijo avto cenej (dost cenej) ga eno leto furajo pa novega uzamejo :P :P

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr mar 22, 2006 6:30 am

V primeru, da delaš veliko km letno se ti po mojem prepričanju ne izplača.
Pred kratkim so objavili test GOLF-a s primerljivo nabavno cena (5,7 mio SIT) - z njim so v 2 letih prevozili 100.000 km. In glede na najihove izračune, ti po vseh odbitih stroških v primeru, da dobiš plačano kilometrino, ostane lep kupček denarja.
Zdej, da bi špekuliral in neke prihranke iskal, pri tem pa nosil riziko rabljenega vozila - jst osebno "ne hvala" !
Kje je najcenejši - nov ? "Sestavi" avto - motor + oprema + ... po tvojih željah in primerjaj.
Pred kratkim sem delal za prijatelja primerjavo - kupoval je konkurenčen avto - dizelska različica 2,0 je bila ceneje pri nas, bencinska v Italiji ... torej poglej in se dobro prepričaj !

LP

Uporabniški avatar
pernat_b
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

atahalajc
Nov uporabnik

Napisal/-a atahalajc Sr mar 22, 2006 9:16 am

Hvala za vso pomoc zaenkrat. mojster miha imam golf 5 in ti moram povedati, da z moje strani nisem prav nic navdusen, vendar je to samo moje mnenje. Ze pred casom sem imel a3 (star model), tako da bolj prisegam na to znamko. Bom si pa malo pogledal oglase po spletnih straneh katere ste mi dali (morda dobim se kaj), ce bo pa se kaksno vprasanje vas bom pa vprasal

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr mar 22, 2006 3:28 pm

GOLF-a sm navedel zgolj zaradi primerjave stroškov - nabavna cena je namreč primerljiva z AUDI-jem A3. Pri ostalih stroških pa ne gre pričakovati bistvenih odstopanj - torej zgolj kot primerjava stroškov. Izhajajoč iz tega sem navedel, da bi se v sam v takem primeru odločil za nov avto.
A3 in GOLF-a pa jasno ne gre primerjat - na to so mislili že v koncernu oz tovarni, preden so naredili prvo skico posameznega avtomobila.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov