Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
peterh
Nov uporabnik

POMOČ Nakup novega avtomobila

Napisal/-a peterh Po mar 20, 2006 9:02 pm

Kopujem novi avto. Na izbiro imam dva avta:

Fiat Panda 1.1 Actual Young Plus / KLIMA za 1.730.000SIT
ali
Hyundai Getz 1.1 GL / KLIMA za 1.830.000SIT

Prosim za pomoč pri izbiri. Kaj so prednosti in kaj slabosti vsakega. In zakaj tistega. Najlepša hvala.

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Po mar 20, 2006 9:12 pm

Za getza ti lahko rečem (ma punca starega 2 mesca), da ma za tak mali avto ogromno prostora (tako v notranjosti kot tudi prtlažnik). Pozitivno je to, da ma ful odlagalnih prostorov, prostorčkov, dobro preglednost naprej in nazaj (malo moti samo a stebriček), sicer ma punca 1.4 mašino pa gl - hud car - world cup opremo in je ful zadovljna.

Ko je kupovala sva gledala tudi pando, ki je pa imela premejen prtljažnik + cela nekako izgleda taka majhna utesnjena. Veliko je o obeh povedala tudi testna vožnja, kjer se je getz odrezal bolje. Niti ne tolk na koncu se mi zdi tud omembe vreden podatek, da so se pri hyundai potrudli in povedal čisto vse in naju jemali kot resnega kupca, medtem ko pri fiatu bolj tako na hojladri.

Verjetno 1000 sit od nekega poslovneža v obleki, ni vredno toliko kot 1000 sit od študenta... to opažam povsod! ;) poleg tega, traja, da te kot študenta kdo sploh opazi...

to bi blo z moje strani tolk. Če te zanima še kj od getza vprašaj konkretno in z veseljem povem
LP
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po mar 20, 2006 9:31 pm

Za ta denar ti jaz priporočam kakšen leto ali dve rabljen avtoček, ki je sicer malo bolj kvalitetno izdelan. Bo večje zadovoljstvo. Kaj pa je 30 ali 40 tisoč km za avto - nič, če je redno vzdrževan. Je pa dober občutek, če je avto izdelan tako kot je treba. Kar osebno ne po mojem mnenju tale dva nista ravno.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Po mar 20, 2006 9:39 pm

bass je napisal/-a:Za ta denar ti jaz priporočam kakšen leto ali dve rabljen avtoček, ki je sicer malo bolj kvalitetno izdelan. Bo večje zadovoljstvo. Kaj pa je 30 ali 40 tisoč km za avto - nič, če je redno vzdrževan. Je pa dober občutek, če je avto izdelan tako kot je treba. Kar osebno ne po mojem mnenju tale dva nista ravno.

leto ali dve rabljen avto skoraj nikoli ni ok. ker ga nihče ne prodaja kar tako po enem letu. rajši mam eno klaso manjšega pa novega. prevelika je jeba z rabljenimi. tako da moj naslednji bo sigurno nov pa makar fiat panda. pa tako slabo niso narejeni, sploh Getz mi je kar všeč, za to ceno pa itak. jaz bi vzel Getza čeprav sem bolj Fiat fan. pravzaprav bi dal par tisočakov zraven za Fiat Punto grande.

lp robi

Uporabniški avatar
peterh
Nov uporabnik

Napisal/-a peterh Po mar 20, 2006 9:49 pm

Hvala toda rabljen avto ne pride v upoštev. Tako da kopujem novi avto in zaenkrat imam na izbiro ta dva.

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR Po mar 20, 2006 9:51 pm

Kolega ma Getza že dve leti pa do zdej same pohvale letijo.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po mar 20, 2006 9:52 pm

robertos_664 je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Za ta denar ti jaz priporočam kakšen leto ali dve rabljen avtoček, ki je sicer malo bolj kvalitetno izdelan. Bo večje zadovoljstvo. Kaj pa je 30 ali 40 tisoč km za avto - nič, če je redno vzdrževan. Je pa dober občutek, če je avto izdelan tako kot je treba. Kar osebno ne po mojem mnenju tale dva nista ravno.

leto ali dve rabljen avto skoraj nikoli ni ok. ker ga nihče ne prodaja kar tako po enem letu. rajši mam eno klaso manjšega pa novega. prevelika je jeba z rabljenimi. tako da moj naslednji bo sigurno nov pa makar fiat panda. pa tako slabo niso narejeni, sploh Getz mi je kar všeč, za to ceno pa itak. jaz bi vzel Getza čeprav sem bolj Fiat fan. pravzaprav bi dal par tisočakov zraven za Fiat Punto grande.

lp robi

mislil sem "leto ali dve" ubistvu par let.

Od teh dveh bi jaz verjetno izbral getza.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
peterh
Nov uporabnik

Napisal/-a peterh To mar 21, 2006 6:36 pm

J zdej kr mal gledam za Getza še po netu. In mi je zmerja bolj všeč. Katerkoli avto bom kupil bom vzel pa 5 vratnega.

Če ima kdo še kakšen nasvet, naj napiše.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To mar 21, 2006 6:46 pm

Jaz bi vzel Pando. Zakaj , niti ne vem :D Getz mi je notri mrzel in zadnjič sem gledal eno reportažo na DSF kjer so primerjali WV Fox in Fiat Panda. In so leteli sami plusi oz. pohvale za Pando :D Aja sam tam so imeli z motorji TDI in JTD.
Slika

Uporabniški avatar
famus
Novinec

Napisal/-a famus To mar 21, 2006 7:03 pm

čeprav si napisal da maš na izbiro pando al pa getza ti bi jaz priporačal cliota! Res imajo super ponudbe trenutno!
npr: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=677220

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To mar 21, 2006 7:08 pm

Svetujem ti, da se podaš do salonov in si pogledaš ponudbo - vedno namreč ostane kakšen avto, ki je na zalogi dalj časa oz ne gre "v promet" - lahko je letnik 2005, vendar ima 0 k - ostane ti še celotna garancija. Recimo VW POLO, FIAT PUNTO, HYUNDAI GETZ ...- po salonih imajo še kakšnen primerek starejšega modela za katerega se da z dobro pogajalsko "žilico" iztržiti lep popust.

Drugi predlogi - recimo CLIO (prejšnja generacija), FABIA, KALOS ..

Pa še en nasvet - če kupuješ klimo bo po mojem prepričanju 1,1 l agregat prešibek - izberi raje močnejše različico. Sicer pa - preizkusi na testni vožnji.

LP

Uporabniški avatar
peterh
Nov uporabnik

Napisal/-a peterh To mar 21, 2006 7:24 pm

Uuuu to sem pa čist pozabil. Klima in 1.1 mašina. To bi bilo pa res treba na testno vožnjo it. Saj to bom itak šel, samo hvala, ker si me spomnil na to.

Drugače, sem pa videl tistega Cliota na avto.net samo je 3 vratni. Če obstaja še kakšen drug in če se mogoče mogoče da keremu še iskat naj pripopa link sem. Avtonet sem že ves obrnil.

Bo treba it od salona do salona pa pogledat.

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi To mar 21, 2006 10:42 pm

Sam bi ti predlagal, da se ozreš še za Puntotom, avtom z italijanskim temperamentom. :twisted: Trenutno imajo zelo ugodne akcije recimo pri http://www.veit-team.si/. Poskusi si izboriti različico motorja 1.2 16v, sem ga vozil in je odličen, po mojem precej boljša izbira kot katerakoli verzija Renaultovega 1.2 motorja. Punto ima tudi odličen menjalnik in zelo prijetno mehko ter natančno sklopko, da ga je prav veselje vozit si prav nič ne želiš avtomatika. ;) Pri Fiatu tudi dobiš serijsko potovalni računalnik, ki je zelo uporabna zadeva.
Zadnjič spremenil fifi, dne To mar 21, 2006 11:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Don`t worry, be happy:)

Tomaz_
Novinec

Napisal/-a Tomaz_ To mar 21, 2006 10:45 pm

Kaj pa Kalos? Ponudba je ugodna in čeprav nisem fan korejcev... Od teh dveh gre moj glas Getzu, ker je večji....pa ne malo ;)

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Sr mar 22, 2006 6:10 am

clio (stari) bi morda res bil boljša izbira kot panda ali getz, je večji, prostornejši,...
do prihoda novega clia (ki je, mimogrede grd in neizrazit), je bil ta clio oh in ah...
zdaj pa jih ponujajo na pol zastonj in to ne slabo opremljenih.
sam sem imel clia 2 in sem bil v treh letih zadovoljen (nekajkrat se mu je nekaj sicer zalomilo, a so prijazno porihtali)
boš pa najverjetneje res moral do salonov.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
peterh
Nov uporabnik

Napisal/-a peterh So mar 25, 2006 8:50 pm

Včeraj sem šel na Hyundai in sem si ogledal Getza. Avto mi je zelo všeč. Lepa notranjost, in prostornost sploh na zadnjih sedežih. Ko sem videl armaturko v živo, deluje prav sproščujoča, ker smo itak vsi na vajeni na golfe, cliote in 206. Ta je pa malo drugačna, lepša, bolj prostornejša, vsaj meni tako deluje.

Presenečen sem bil pa nad zapiranjem vrat. Lepo se zapirajo. Doma imamo 307 in še na njej se vrata ne zapirajo tako lepo kot pri Getzu. Res pa je da ima 307 veliko težja vrata, pa še pod kotom se odpirajo.

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ So mar 25, 2006 10:08 pm

No, pa bom še jaz dal glas za Getz-a, vendar za 1.4 hudcar/klima 5 vrat - cena 2.030.000 SIT. Izbiral se je nov ali rabljen avto v rangu 2.000.000 SIT in v ožji izbor sta prišla Getz in Clio prejšnje generacije z motorjem 1.2 16v. Na koncu se je mati odločila za Getz-a, pa tudi jaz sem ga postavljal nekako na prvo mesto. Za ta denar je pač Getz ponujal nekoliko več. Kaj več bom lahko povedal, ko ga bom preizkusil - verjetno konec naslednjega tedna. Pando (tri) imamo v službi in je kar nekoliko manjša in manj udobna. Clio-ta sem pa imel 4 leta (1.4 16v), 2000 - 2004. Torej si upam trditi, da, ko bom preizkusil Getz-a, vedel primerjati avtomobile med sabo. Če se ti ne mudi, počakaj še na moje mnenje, ko bom lahko ocenil kaj je bolj ugodno.
P.S.: Napraskaj še 200.000 in ne hiti.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov