Mojster Miha je napisal/-a:Nebivedu - ti imaš res pravi nick v tem primeru. In jst GOLF-a tu čisto nič ne hvalim, ampak samo razlagam povsem zgrešene pojme ljudi tvojega tipa. O cenah avtomobilov nimaš pojma, več kot očitno živiš daleč izven civilizacije - salona ali pa vsaj cenika pa nisi videl vsaj desetletje.
GOLF IV = 2 x CLIO - najprej se pošteno motiš, in kot drugo si res optimist - a ti pričakuješ, da bo po tvoji logiki RENAULT prodajal CLIO po primerljivi ceni kot MEGANE. Eno je razred CLIO, drugo je razred MEGANE. MEGANE z dodatno opremo, ki jo je imel GOLF IV več, v času lansiranja pa je stal vsaj toliko kot GOLF. Jao, jao - kakšen pacient !!!
Gremo dalje:
GOLF V - njegova aktualna cena je 3,4 slabe MIO sit - povsem solidno motoriziran (1,6 bencin - 102 ) in povsem solidno opremljen
· 6 zračnih blazin,
· antiblokirni sistem (ABS),
· naprava proti zdrsu gnanih koles ASR
· centralno zaklepanje z radijskim daljinskim upravljanjem,
· električni pomik sprednjih stekel (pri 4-vratni izvedbi tudi električni pomik zadnjih stekel),
· električno nastavljivi zunanji ogledali,
· klimatska naprava climatic,
· radio RCD 300 s CD-predvajalnikom,
· servo krmiljenje s hitrostno prilagodljivim uravnavanjem
Za ta denar dragi moj pacient dobiš CLIO 1,4 s primerljivo opremo in primerljivimi zmogljivostmi. Da je CLIO za cel razred manjši avto pa ne gre izgubljat besed. Zdej, če tebi RENAULT za ta denar proda CLIO RS - si res, velik, velik optimist.
Kot sem že rekel - imaš svoje mnenje, lahko sovražiš VW oz GOLF-a. Niso pa še to dejstva, o njih si pa več kot očitno nimaš pojma. Zato o njih raje ne govori !
O tem, da "tvoji" Japonci, Američani, Korejci za EU trg niso sposobni narediti prodajno tako uspešnega modela je pa spet poglavje zase. Da se močno trudijo v tej smeri dokazujejo z lastninmi modeli, ki so na splošno po lastnostih bistveno drugačni od predhodnikov - prodajne številke njihovih posameznih modelov pa so napram GOLF-u res, kot sam praviš megla.
LP
Mojster Miha je napisal/-a:Nebivedu - dej raje utihni, ker res nimaš blage veze. GOLF IV 1,4 basic je leta 98 veljal dobre 2,3 mio SIT, za slabe 3 mio SIT si dobil TDI 90, dobro opremljenega pa za nekje pol milijona več. Za tvojo cifro (3,8 - 4,2 mio SIT) si dobil že solidno opremljenega PASSATA LIMUZINO ali VARIANT TDI 110, ali če hočeš LT-ja.
O odpušanju v tovarni - ta je pa dobra - ti nimaš pojma o ekonomiji, managementu in teh stvareh - samo za informacijo - pozanimaj se kako je bilo z odpuščanjem od A-Ž, pa potem govori !
Če so zate kmetje vsa množica ljudi, ki je kupila GOLF-a V - he, he bi imeli v Evropi mi močno kmetijstvo, in bi prineslo obučutno večji delež EU proračunu. In potem so zate oz po tvoji logiki v Švici, Avstriji, Nemčiji (tržišča, kjer je najbolje prodan) vsi povrsti kmetje![]()
EU tržišče avtomobilov je zate res neznanka - pusti ga raje pri miru !!!
LP
zoom je napisal/-a:bla bla....moj fotr je dal leta 98 za IV sdi + klima 2.9 mil
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov