Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po mar 27, 2006 6:34 pm

kje ste že vidl da bo bosanc ali katerikoli drug južnjak kupu tipota bencinarja oni ne marajo druzga kot GOLF II al pa pasat Diesel letnik do 94 nekje drgač pa če tipo dela pa če je v redu ohranjen s temi kilometri še ni zanič lahko da je boljši od 3 leta starga avta z 50000 kilometri tko da neumen si če ga boš dal za 70 jurjev pol ga rajš šenki komu ki avto res potrebuje oz. preden ga daš v oglas premakni kilometre na 140000 tisoč pa se bo prodal ker al ti bojo rekl da ma preveč kilometrov če jih bo mel 260 če jih bo mel pa 140 ti bojo pa itak rekl da si ga premiku u vsakem primeru si ga najebu.Pa še neki glede bosancev sem čisti slovenc in poznam dost bosancev pa vam povem da me je slovenc že zajebu bosanc pa še ne sam tok pa bosanc je vsaj hvaležen če druzga ne

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi Po mar 27, 2006 8:31 pm

hmmm čare a si že biu u bosni? pa too ni res da ne marajo druzga kukr diesle vw-je. bojo tud tipota al pa unota kupil al pa kšnga kadeta. tko da ne tega govort. sm že kr ene par avtov dol pelu pa sm za unota tok dubu kukr za golfa2, tako da so ti fiati predvsem unoti pa tipoti kr dost" dost cenjeni" avti za njih, ampak folk nima tok dnarja dol tko da ti bo ponudu tako ceno kukr za ostale!
hmm ja pa za tiste k še niste bli u bosni oz. je že doug tega, če se boš pelu dol boš res vidu dost golfov2 pa 1 , ampak boš vidu tud velikk starih merđotov avdijov in bmwjev, ker se tud oni radi vozjo udobno, tako da ne takih glu... izjav govort

čare pa brez zamere ;) ne rad kregu ampak sem samo povedu kako je

lp,
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po mar 27, 2006 8:37 pm

ko ga boš hotu prodat ga pelji k garantu (trata). ma enga človeka k to odpelje na jug, ali pa sam razstavi in po delih proda.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po mar 27, 2006 9:11 pm

--rx8ovec-- je napisal/-a:hmmm čare a si že biu u bosni? pa too ni res da ne marajo druzga kukr diesle vw-je. bojo tud tipota al pa unota kupil al pa kšnga kadeta. tko da ne tega govort. sm že kr ene par avtov dol pelu pa sm za unota tok dubu kukr za golfa2, tako da so ti fiati predvsem unoti pa tipoti kr dost" dost cenjeni" avti za njih, ampak folk nima tok dnarja dol tko da ti bo ponudu tako ceno kukr za ostale!
hmm ja pa za tiste k še niste bli u bosni oz. je že doug tega, če se boš pelu dol boš res vidu dost golfov2 pa 1 , ampak boš vidu tud velikk starih merđotov avdijov in bmwjev, ker se tud oni radi vozjo udobno, tako da ne takih glu... izjav govort

čare pa brez zamere ;) ne rad kregu ampak sem samo povedu kako je

lp,
ne sej ni panike za dol itak da se prodaja ker dol so že jugoti tok dragi da popizdiš poznam dost primerov ko so kle kupil jugota za 200 DEM dol pa prodal za vsaj 800 sam jest pravim za tuki bi sigurno rajš šel kupit golfa z 260 tkm kot tipota z istimi kilometri nemci so pa itak pojem u bosni

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Kako prodati Tipota z 261.000 km ?

Napisal/-a sonček Po mar 27, 2006 9:54 pm

Pršutek je napisal/-a:Avto je registriran še do 11/2006 (Tipo 1.4,letnik 93).
Ali je pametno s prodajo začeti že zdaj ali počakat do izteka registracije ?Upam,da ne bo večjih problemov s prodajo,ker vse dela kot urca,pa tudi kilometri so realni (nič nazaj vrteni).

Hvala in lep pozdrav

Moj nasvet je sledeč: Bolje da prodaš avto zdej ko je še regi. kot pa pol ko bo še en mesec do izteka in ga takarart ne boš mogu prodat in pol ti ga ne bo noben kupil.
Iz izkušenj s prodajo avtov so za kupce ZELO pomembni kilometri, tist k se s prodajo ukvaraja tega sploh ne gleda ampak ohranjenost. Tako da bi bilo dobro brez dodatnih stroškov v oglasnik navedit 200t km in ko bodo prišli gledat ko bodo vidl kakšen je jim pojasni, brezveze vrtet kilometre nazaj. To drugač delajo sam hendlerji za boljši zaslužek.

Zakaj ga pa prodajaš mej ga do konca pa je !!!!
Imam golfa in mi vs folk k ga srečam govori kak se lahko vozm v tem traktorju zame je cool avto, ni bolšga k golfa le zakaj je še na trgu, ker je neuničljiv,.........zakaj pa ni več jugota, ker je pomoje že pr 50tkm ribnu, moj jih ima krepko čez 300tkm

lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po mar 27, 2006 10:01 pm

sonček evo TIPO samo zate da se ne boš več z unim škodilacom ukvarju :D

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po mar 27, 2006 10:22 pm

čare je napisal/-a:sonček evo TIPO samo zate da se ne boš več z unim škodilacom ukvarju :D

sam škodao dobiš za 5 jurjev ta pa zakurš,razrežeš-kosovni material,pokličem enga k se s tem ukvaraj in ga pele, in še bi se kaj najdlo.

Če mi ga da za 10 vzamem več ne dam,

lp

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican To mar 28, 2006 9:01 am

Mislim, da sploh niste dobro prebirali postov. Nikjer ni bilo nobene nestrpnosti do bosancev ali ljudi drugih narodov. Prvo dobro preberite poste, šele nato se bunite. Tudi sam imam kar nekaj kolegov, ki imajo korenine iz bivše juge, tako da mi niti na pamet ne pade, da bi koga žalil zaradi tega.

Napisano je bilo, kako se da avto podati. Kar je tudi naslov topika. Pač so še nekaj let za nami (za kar si niso sami krivi) in zakaj ne bi prodal avta dol? Kolega je po narodnosti bosanec in je že peljal kar nekaj avtomobilov dol prodat. In je zaradi tega žalil svoje ljudi? Dajte no, zresnite se...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To mar 28, 2006 9:14 am

Ah, kaki bosanci, mi smo hujši- ne da nam nemci prodajajo previte avte "dol v slovenijo"; še hujši smo, mi sami hodimo gor po previte passate TDI :P

mirčRT
Nov uporabnik

Napisal/-a mirčRT To mar 28, 2006 9:48 am

phoebus je napisal/-a:Ah, kaki bosanci, mi smo hujši- ne da nam nemci prodajajo previte avte "dol v slovenijo"; še hujši smo, mi sami hodimo gor po previte passate TDI :P

Kar je dobrga zihr gor ostane, j***a pa nam poturijo. ;)
Od nas naprej je ista zgodba, pol pa spet isto in avto konča nekje na jugu jugoslavije al pa še dlje.
Zmerej "severnjaki" in "užnjaki" tko pač je. :P

Uporabniški avatar
gabrijelF
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a gabrijelF To mar 28, 2006 2:36 pm

da se malo vrnem k izhodišču teme ... največji problem prodaje avta s toliko kilometri je ta, da je pri nas večina folka enostavno NEUMNA ... ja kolko kilometrov pa ma večina avtov letnika 1993 ... recimo avtov razreda od tipota sigurno dobrih 200 k če ne več. malo višji razred pa 300k in več. samo na števcu pa nimajo tolko, ker vsak rad vidi neko magično številko. pa vsi mislijo joj ma tolko kilometrov, ta avto je čisto zmahan ... ja če kupuješ tolko star avto, ja ne vem kaj pričakujejo. naj kupijo novega. in zaradi te debilne miselnosti vsi vrtijo kilometre nazaj, poštenjaki pa ne morejo prodat avtov s poštenimi kilometri in vzdrževanih. prodajajo se pa od preprodajalcev s 150 k na števcu dvakrat prevrtenih in na pogled podrtije. jaz ti predlagam, da daš avto s takimi kilometri v oglas, napišeš pod opombe: "avto je ohranjen in vzdrževan ter ima za razliko od večine ostalih realne kilometre". Mislim, da boš z razumno ceno privabil pametnega kupca.
Jaz ko sem kupil prejšnji avto, je imel 269 k km. Realnih, jasno, lastnika pa sem poznal. Vsi so mi govorili, še preden so avto sploh videli, da sem nor, da kaj kupujem take zgonjene škatle, da kako to še sploh stoji skupaj, da oni so kupli enako star s 130 k :D :D ... seveda jaz za razliko od njih s tem avtom v 30 k km, kolikor sem jih naredil, nisem imel nobenih problemov in bi še vedno vozil, če se ne bi nek prepotentnež vame zaletel ...

ko jaz kupujem avto, je postopek naslednji: preverim, če je lastnik, kakšen je (poskušam malo povrtat po njegovem osebnostnem profilu), če je servisna, kako je servisna žigosana (vse isti servis, isti kuli, isti žigi ... sumljivo), če ma kake račune od servisov ... potem si avto dobro pogledam, povprašam, kdaj je bilo kaj zamenjano (sklopka, kat, amortizerji ...) in ga peljem na ornk preizkusno vožnjo. kilometri so zadnje, kar me skrbi, če je bilo do zdaj v redu. in če bi vsi tako mislili, potem s prodajo rabljenih avtov z realnimi km ne bi bil tak problem. vsi se hvalijo, koliko se vozijo, kam vse so šli z avtom ... ko pa gledaš kilometrino rabljenih, pa se račun nikakor ne izide ... žalostno ... :?

veliko sreče pri prodaji!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To mar 28, 2006 4:56 pm

gabrijelF je napisal/-a:da se malo vrnem k izhodišču teme ... največji problem prodaje avta s toliko kilometri je ta, da je pri nas večina folka enostavno NEUMNA ... ja kolko kilometrov pa ma večina avtov letnika 1993 ... recimo avtov razreda od tipota sigurno dobrih 200 k če ne več. malo višji razred pa 300k in več. samo na števcu pa nimajo tolko, ker vsak rad vidi neko magično številko. pa vsi mislijo joj ma tolko kilometrov, ta avto je čisto zmahan ... ja če kupuješ tolko star avto, ja ne vem kaj pričakujejo. naj kupijo novega. in zaradi te debilne miselnosti vsi vrtijo kilometre nazaj, poštenjaki pa ne morejo prodat avtov s poštenimi kilometri in vzdrževanih. prodajajo se pa od preprodajalcev s 150 k na števcu dvakrat prevrtenih in na pogled podrtije. jaz ti predlagam, da daš avto s takimi kilometri v oglas, napišeš pod opombe: "avto je ohranjen in vzdrževan ter ima za razliko od večine ostalih realne kilometre". Mislim, da boš z razumno ceno privabil pametnega kupca.
Jaz ko sem kupil prejšnji avto, je imel 269 k km. Realnih, jasno, lastnika pa sem poznal. Vsi so mi govorili, še preden so avto sploh videli, da sem nor, da kaj kupujem take zgonjene škatle, da kako to še sploh stoji skupaj, da oni so kupli enako star s 130 k :D :D ... seveda jaz za razliko od njih s tem avtom v 30 k km, kolikor sem jih naredil, nisem imel nobenih problemov in bi še vedno vozil, če se ne bi nek prepotentnež vame zaletel ...

ko jaz kupujem avto, je postopek naslednji: preverim, če je lastnik, kakšen je (poskušam malo povrtat po njegovem osebnostnem profilu), če je servisna, kako je servisna žigosana (vse isti servis, isti kuli, isti žigi ... sumljivo), če ma kake račune od servisov ... potem si avto dobro pogledam, povprašam, kdaj je bilo kaj zamenjano (sklopka, kat, amortizerji ...) in ga peljem na ornk preizkusno vožnjo. kilometri so zadnje, kar me skrbi, če je bilo do zdaj v redu. in če bi vsi tako mislili, potem s prodajo rabljenih avtov z realnimi km ne bi bil tak problem. vsi se hvalijo, koliko se vozijo, kam vse so šli z avtom ... ko pa gledaš kilometrino rabljenih, pa se račun nikakor ne izide ... žalostno ... :?

veliko sreče pri prodaji!

Pohvalno to sem hotu da en napiše. Tudi sam sem pred kratkim kupil avto s 290.000 km, mene je zanimalo ne tist kok ma kilometrov na števcu ampak kako je ohranjen saj se gre za tako stare avte le kako je ohranjen ampak eni butci raje gledajo da ma čim manji kilometrov.
Vseeno ti priporočam lažen podatek v oglasnik npr. s 200 tkm, ker če boš navedel recimo s 270tkm.enostavno boš kupce odganjal ker sploh te eni ne bodo poklical edino švercarji kupujejo avte s 300,400,500tkm in so srečni k ga kup recimo za 200 jurjev s 400tkm in pvrti in ga proda za recimo 350.000 sit na jug.
Sam se odloč !!!!

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To mar 28, 2006 5:04 pm

veliko sreče pri prodaji![/quote]

Hahaha ti moraš vse to probat ampak jest sm že tok avtov zamenu, prodajal da ga vidm že 10 m kaj je blo z njim ter seveda prodajalca(kakšen je mlad,ženska,državlajn-mogočni južnjak,ki preprodaja), nazadnje sem gledal hyundaja in je dec me vzel kako da če se ukvarajm s preprodajo, ker pol nima kej več nadaljevat,no pa jo pa un bil pol je prpelu tak hyundaj vn da te kab zadane.iz garaže o pol sm pa mal gledov tista avto seveda par sekund en krog in vem kako ga je fural seveda se nise mogel odreč pogleda pod motor e kej puše ole in je bil dec hud tk da sva se mal skregala. pa sm reku adijo mislm ej...........ampak dobr je pa gledat une preprodajalce na Ljubljanskem avtosemu ob nedeljah prov hecno kako se prevažajo po sjmu in kako skupinsko preprodajajo poznam pa že kr velik folka k preprodaja.......mah to je ena moja vmesna ni kej....
lp

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To mar 28, 2006 5:44 pm

Ja vse se da prodat... Za vsako stvar se najde kupec.

PS: Kupi kdo Kio Sephio?? :P
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To mar 28, 2006 6:00 pm

dj_em je napisal/-a:prvo ko prvo tut da maš 500.000 km nemorš sam napisat tipo letnik pa kdaj se isteče registracija pa 1.4 ... halllo
to je tko kot vidš ene pametnjakoviče ko prodajajo gume pa piše oglas...
" prodam gume" pa nč več... pol ga pa kličeš pa ti reče Firestone pa neve niti dimenzije niti hitrostni razred niti prbližn kok ocent da je profila itd...

najprej napiš kako opremo maš S SX ie al fergazer ( pa napiš kaj s al pa sx pomen za une k nevejo)
skratka mal podrobnosti.. a je kej udarjen, kakšna je notranjost, itd itd...
tko neki na pamet govort je brezveze....

pa envem kaj mate tok prot bosancem al pa južnem narodu sploh.... če jih nebi blo se v tej slovenijij nebi nč zgradil ;)

prov na K mi grejo taki primitivci k misljo da je pa na jugu glup narod :roll:

pa ne mislt da če boš prpelu v bosno starga zarjavenga tipota al pa ker kol drug avto da pa bojo kupl vse... sej tm folk ni neumn ;)

Word 8)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To mar 28, 2006 6:03 pm

Lumpi je napisal/-a:Mislim, da je skoraj vsak bosanec boljši kot slovenec sploh pa štajerc.(gostoljubnost, ...)

ahaha zato pa so nam že na službenem avtu v lj 2x razbili šipo, tablico vkradli, parkrat naredili črto čez avto (čez dan da nebo pomote)... mi nudimo storitve ljubljani oni pa nam to.. kakšno gostoljubje :)

sicer pa tak vemo v čem je poanta tvoje provokacije, še eden izmed Rjev. (nebom napisal kaj mislim z tem Rjem, d anebo kako opozorilo padlo.) eni ste pač "nacionalisti" in mislite, da ste najbolši in najlepši.

Ne vem pa tudi zakaj si se obeso na bosance zdaj, pač je znano, da kupujejo (vsaj ti ki delajo v slo fizična dela) poceni prevozna sredstva in ne vidim nobenega problema v tem, v končni fazi bi lahko tut slovenec videl oglas in kupil.

se opravičujem za off topic avtor in modi.

drgač pa veliko sreče pri prodaji!

lp.

Lumpi
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Lumpi To mar 28, 2006 9:28 pm

DaDek je napisal/-a:
Lumpi je napisal/-a:Mislim, da je skoraj vsak bosanec boljši kot slovenec sploh pa štajerc.(gostoljubnost, ...)

ahaha zato pa so nam že na službenem avtu v lj 2x razbili šipo, tablico vkradli, parkrat naredili črto čez avto (čez dan da nebo pomote)... mi nudimo storitve ljubljani oni pa nam to.. kakšno gostoljubje :)

sicer pa tak vemo v čem je poanta tvoje provokacije, še eden izmed Rjev. (nebom napisal kaj mislim z tem Rjem, d anebo kako opozorilo padlo.) eni ste pač "nacionalisti" in mislite, da ste najbolši in najlepši.

Ne vem pa tudi zakaj si se obeso na bosance zdaj, pač je znano, da kupujejo (vsaj ti ki delajo v slo fizična dela) poceni prevozna sredstva in ne vidim nobenega problema v tem, v končni fazi bi lahko tut slovenec videl oglas in kupil.

se opravičujem za off topic avtor in modi.

drgač pa veliko sreče pri prodaji!

lp.

Enkrat mi je en štajerc omenil:
Dobrega štajerca in zelenega psa boš težko našel.
Tko da mislim da to kar drži pa reč kr čš.
Drugače pa je itak med štajerci in ljubljančani ena "napetost" :!:
Boris

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr mar 29, 2006 2:02 pm

@pršutek :!: poglej PM :!:
LP Rok
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov