Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 26, 2006 7:37 pm

hajduk, mam js hyundaia, punca ( nažalost bivša :cry: ) ma pa 206, pa menjalnik res ni nek brilianten izdelek ampak od hyundaijevga je boljši. Res pa da ma moj avto ene 4x več prevoženih kot njen: :D

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Ne feb 26, 2006 11:06 pm

V svoji objavi nisem favoriziral nobene znamke in ne vem, kaj se vsi tok spotikate ob to.

In ja, vozil sem 206-ko Roland Garros! Tok da boš vedu, Mojster Miha :D! Proti navadni 206-ki ni primerjave, ker ma avto skoraj več opreme kot naša familijarna "krava". Všeč mi je bila bogata oprema in to, da avto (vsaj znotraj) izžareva temperament, ki ga sicer v 206-ki, roko na srce, ni opaziti kaj prida.
Motor je precej prožen, poraba niti ni prevelika, seveda odvisno od "noge", vendar vse v mejah normale. Ampak za mestno vožnjo ga je pa dobesedno "škoda", ker ga ne moreš izkoristiti (višjo registracijo pa vseeno moraš plačati).
Ampak, ampak, ampak... meni oprema niti pod razno ne pomeni toliko, da bom zaradi tega bil pripravljen preplačati avto. Mogoče tud zato, ker nimam tolk denarja, da bi se lahko "izživljal" oz. ga raje vložim drugam. Treba je pač vzeti v zakup, da je to kljub vsemu avtomobil iz nižjega razreda pa naj ma zaradi mene avtopilota, pozlačene števce in nevem kaj še vse.

Kar se tiče nakupa avtombila se je enostavno treba vprašat, za kaj oz. čemu bo avto služil in kateri dejavniki so najbolj pomembni pri tem. Seveda pa so tu tudi subjektivne preference posameznikov, ki jih pač ne moremo zanemariti. Zato pa obstaja malo morje avtomobilov in z njimi tudi miljon razlilčic opreme in motorjev.

Zaradi mene ga deklica mirne duše lahko kupi, ker avto ni napačen in z njim načeloma ni nič narobe. Vsak avto ima svoje prednosti in slabosti, to je logično. Kar se tiče možnosti okvar je pa vse dokaj relativno, ker danes že pri novem avtu, pripeljanem naravnost iz salona, ne moreš biti "sto procenten".
Torej, če ji je avto res tako všeč, da je cena ne moti, nimam niti najmanjše pripombe. Da se razumemo. Saj konec koncev ona kupuje avto, ona ga bo vozila, vzdrževala, tankala itd., ne jaz.
SlikaSlika

Dejan-V
Nov uporabnik

Napisal/-a Dejan-V So apr 01, 2006 2:57 pm

No da malo osevežim. Avto je kolegica kupila, zrihtala kar je bilo za zrihtat bilo(ploščice, filtri, olje, svečke, sprednja luč (neka el. napravica ne cela luč). Ostale so le še gume. Glede na to, da gre za 1.6 16V (109 KM) me zanima kake se vam zdijo naslednje gume po kvaliteti in po dimenzijah:
-185/60/14 Bridgestone RE720 82H 16235 SIT
-195/45/14 Toyo PXT R1 77V 17595 SIT
Predvsem me zanima kako bi gume z manjšim presekom sploh pasale na ta avto glede na to da ni in ne bo nižan, kaj pomenijo te 77,82 oznake, za črke vem kaj so za številke pa ne. Pa seveda vaše izkušnje z njimi!

Najlepša hvala
LP
Dejan-V

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So apr 01, 2006 4:40 pm

Številke so nosilnost gume, če se ne motim, pa glede dimenzij gum, lahko daš samo tiste, ki so vpisane v homologacijskem kartončku, dodatne dimenzije je treba homologirat, ker vidim, da si napisal za 14 col mere, ki jih ni v kartončku.

Dejan-V
Nov uporabnik

Napisal/-a Dejan-V So apr 01, 2006 6:06 pm

Nisem preverjal saj pravim v kartonček homologacijski, samo tako me zanima ob predpostavki da je možna ta dimenzija 195/45/15, kako bi se to obneslo v mestu?
Pa še nekaj me zanima. Oprema je Roland Gaross in s tem pride oblazinjenje 80% usnje 20% alkantara, s čim očistiti in nato negovati usnje in alkantaro naprej?

LP
Dejan-V

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Ne apr 02, 2006 10:54 am

Dejan-V je napisal/-a:Evo da osvežim. Avto smo šli pogledat, in je BOŽANSKI. Na oko ni videt nobenih napak, nikjer razen pri zadnji meglenki je mala črtico (mama je v sneg pri parkiranju udaril), drugače pa je BP. Me pa samo zanima ali je možno da sprednja luč slabo tesni in se rosi z notranje strani. Prodajalec je bil sin, ki je bil zelo prijazen, povedal je sam za nekaj stvari. Zanimajo me splošne izkušnje s temi avtomobili, in kako je z vzdrževanjem!

LP
Dejan-V

Ce je mozno da ne tesni? ne skoraj sigurno ne tesni tko kot tut kolegu na omenjenem avtu (pa tut na drugih 206kah)

To kar so ji zamenjali na sprednji luci je tut samo da so jo potolazili, do zime ji bojo zarnce sigurno 1krat se crknle.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov