Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Yotaman
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

primerjava Toyot Carin

Napisal/-a Yotaman Če apr 06, 2006 6:32 am

No, zadeva je sledeča;

trenutno imam Toyoto Carino II , 1.6 16V, 70kw, letnik 88, prevoženih 105k km, hatchback. Od opreme ima samo servo volan, ampak sem kar zadovoljen z njo - poraba majhna (cca 7l/100km), 15o km/h se čisto lepo pelje (potovalna hitrost), lega na cestiin udobje vožnje je v redu (proti audiju 80 podobnega letnika je kot dirkalnik :twisted: ) dimenzija gum, ki jo ima je ful poceni (175/70/13), se mi zdi da ji manjka le kakšna ekstra konjska moč, predvsem kadar je več ljudi v avtu, pa zelo nizka je - večkrat "posnamem" kakšen robnik pri parkiranju. Ohranjena je še kar.

Aja, kupil sem jo pred pol leta od enga penzionista za 150k sit ter naredil z njo 10k km, sedaj pa gledam po avtonetu in bi jo lahko prodal za isti denar ali še kakšen tolar več...

Sedaj razmišljam o nakupu novejšega modela Carine, konkretno Carina letnik 1993, hatchback, 1.6 16V, 79 kw , 150k km, električni paket,... skratka je že malo bolj na nivoju današnjih limuzin in ni tako ruski- npr. okna na "kurbl" pri sedanji Carini, pa vsakič je potrebno preverjat, če so vse klukce dol/vrata zaprta,...

Zanimajo me izkušnje forumašev z novejšim modelom - kot prvo, je možno da ima prevrtene kilometre? Se mi splača doplačati 150 - 200k sit za novejši model? Pri katerih kilometrih (recimo da jih ima res 150k) bo kakšen večji servis - menjalnik, sklopka, bremze ipd?

Je velika razlika med Carino II in enim modelom pozneje? Predvsem lega na cesti, poraba in zanesljivost novejše me zanima (ker Carino II mi vsak mehanik, lastnik le te ali kolega, ki se kar spozna na avtomobile, pohvali da je to eden izmed zanesljivejših in manj kvarljivih avtomobilov ter lahkoten za vožnjo)

Ali bi mi raje priporočali kaj takega?
Audi 100, l. 92, 2.0 , 74kw, odlično ohranjen, oprema podobna Toyotini,... za 350k sit?

Vsem hvala za odgovore.

Yotaman
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yotaman Ne apr 09, 2006 12:41 pm

No, a nima noben izmed forumašev doma kake Toyote Carine E?

Uporabniški avatar
peroo
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a peroo Ne apr 09, 2006 6:46 pm

Pozdravljen!

Jaz sem ravno pred kratkim zamenjal svojo staro petko, in kupil toyoto carino E, 1993 letnik z 2.0 motorjem. Za ta avto sem se odločil, ker ima kolega isti avto, samo motor ima 1.6 , pa mehanik, pri katerem servisiram avte, jih zelo dobro pozna, in ima tudi veliko rezervnih delov za njih. Carine so tudi znane, da imajo zelo vzdržljive motorje, ki brez težav zdržijo veliko kilometrov. Svojo Carino sem kupil od možakarja, ki je za avto lepo skrbel, ga redno servisiral, in poleg servisne knjižice shranjeval vse račune servisov. Avto ima vso opremo razen airbagov in ogrevanih sedežev. Z avtom sem zelo zadovoljen. do zdaj sem prevozil nekaj več kot 1500km in sem mi vsakič ko se vsedem v avto bolj smeji :D Motor je odličen, moči je več kot dovolj (sploh zame, ker sem prej vozil avto s 45km). Motor lepo vleče že pri nizkih obratih, v višjih pa prav ponori :D. prvi rezervoar sem imel porabo 8.6l/100km, vozil sem pa kombinirano 50%mesto 50%relacije. drugi rezervoar sem pa izpraznil samo z vožnjo po mestu, in je bila poraba točno 10l/100km, kar se mi za tak motor ne zdi zelo veliko. Zanimivo je, da kolegova toyota carina E z 1.6 motorjem porabi kakšen liter več kot moja.
Večji servis (jermeni,...) se dela na vsakih 100kkm. pri svojem sem preventivno naredil ta servis in sem dal 58ksit (s tem da mi je poleg velikega servisa mehanik tudi predelal sprednji nosilec motorja (pri 2.0 motorjih je prednji nosilec zelo mehak, in se motor kar precej premika, tako da avto malo pocuka, če nerodno spustiš sklopko), in zamenjal gumice stabilizatorjev).

LP Peter, Zadovoljni lastnik carine E
toyota RULZ!!!!!!!!!!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov