Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ Če feb 09, 2006 10:57 am

Res je, kot drugi pravijo, varnost v avtomobilu relativna stvar. Odvisno kam in s kaksno hitrostjo priletis.
Ta petka je priletela v drevo z vec kot 70km/h pa je bil poln avto in in bilo hujsih telesnih poskodb razen polomljenega nosu in noge.

Slika

309ka zgleda zame dovolj trd avto pa tudi cez motor se nisem slisal pritozb. Je pa res, da bo dele iskal ko prfuknjen..se posebej ce se ne pazi avtomobila kot pravis.

Ce hoces veliko varnost za malo ceno, ji kupi lado. To je tank..resno :D

lp AS_
GTi rocks?!

acx
Novinec

Napisal/-a acx Če feb 09, 2006 3:45 pm

AS_ je napisal/-a:Res je, kot drugi pravijo, varnost v avtomobilu relativna stvar. Odvisno kam in s kaksno hitrostjo priletis.
Ta petka je priletela v drevo z vec kot 70km/h pa je bil poln avto in in bilo hujsih telesnih poskodb razen polomljenega nosu in noge.

Slika

309ka zgleda zame dovolj trd avto pa tudi cez motor se nisem slisal pritozb. Je pa res, da bo dele iskal ko prfuknjen..se posebej ce se ne pazi avtomobila kot pravis.

lp AS_

nivo al samaro?, sej men je niva čistkul, sam zanjo bi mel ruske cene bencina :P

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Če feb 09, 2006 4:47 pm

Zivjo!
najprej HVALA vsem za vasa mnenja in izkusnje!!! sedaj mi je za nekaj odstotkov lazje pri srcu, ceprav moje osebno mnenje o tej zadevi ostaja vec ali manj nespremenjeno .... ampak kaj hocemo, tako pac je in avto se bo danes "pripeljal" domov :? Upam na najboljse :D

LP, Peter

Uporabniški avatar
Sopr
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Sopr Če feb 09, 2006 5:15 pm

Zdravo

Jaz ti za takšen denar svetujem raje golfa 2, je verjetno bolj varen kot Peugeot 309...pomoje boš imel manj problemov z njem pa še rezervnih delov je na pretek...
lep pozdrav

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a bizi10 Če feb 09, 2006 5:53 pm

AS_ je napisal/-a:Slika

No sicer ne vem kdo je vozil ampak je pa nacentriral edino drevo na polju :P

BechKash
Nov uporabnik

Napisal/-a BechKash Po feb 13, 2006 4:41 pm

Samo tolko da omenim...
Doma imamo peugeot 309 SR letnik 87' (1.3 65km). Prevoženih ima ubogih 110000km in je bil uporabljen predvsem za vleko težke prikolice. Še danes potegne kot raketa in ima za 1.3 (pre)dober pospešek in končno hitrost (minimalno 175kmh). Moj hyundai pony, ki je mlajši, močnejši za 15km in 1.5 motor se ne more kosat z njim. Jaz bi avto vzel z veseljem ne glede na varnost. Raketo je pač treba obvladat :).

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po feb 13, 2006 7:21 pm

ma itak so francozi živahni ko sto mater sm mel ax-a 1.1 z zanič motorjem ki ni šel več kot 150 ampak druga je šla po cagru brez problema 100 enkrat sm se šel neki prot alfi 155 1.8 pa sm jo u pospešku scat pelu se mi je kr smejal

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Pe apr 07, 2006 12:18 pm

Sicer sem mal pozn vidu to temo, ampak naj še js neki dodam. Mel smo eno leto 309-ko z neki čez 200k km in je delal BP. Pol jo je meu dedo, k jo je letos pozim obrnu na streho pri cca 40-50km/h in je pač počla sprednja šipa, v sprednji desni vogal strehe (kjer pride šipa) se je udrlo 5cm, res da je tut ves pleh RAHLO potolčen, ampak to je pa tut vse. Sj ne rečem da je bla kkšna brzina al pa tut to ne, da je FUL varen avto ampak iz cukra pa tut ni.

Je pa avto naprodaj komplet ali pa po delih tut mogoče. Motor je 1,3 in dela (blo bi za zamenjat tesnilo glave in pa teflone), menjalnik tut dela, sklopka in auspuh sta bila zamenjana pred kratkim, cele so tudi vse ostale šipe. S plehom pa je tko, da če imate recimo kej ful rjasto al pa ful stolčeno, bi nekak tud od tega prišlo v poštev, ker vsak del na avtu bi bil minimalno za poklepat (rje pa ni, razen na zadnjih blatnikih)

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 So apr 08, 2006 10:00 pm

Perica: mislim, da delaš iz muhe slona.

Prvič, jaz ne vem, kako lahko nekateri tle gor primerjate pasivno varnost jajčka tipa r5/uno in pa 309 :roll:

Ni še nihče slišal, da je najpomembnejša zadeva pri pasivni varnosti avta (ojoj, prekletstvo!) njegova MASA?

In ja, pri avtu za 150k sit je ne_vem_kakšno pasivno varnost (19 airbagov,...) utopično pričakovati :lol:. Veliko pomembnejša je aktivna varnost (delujoče zavore, gume in volan, ki dela :shock:), kjer je pa vsak spodoben avto boljši od zgoraj omenjenih jajčkov.

Jebiga, fant, ne boš verjel, na svetu smo ljudje, ki vozimo 15 let stare avte in jih imamo prav tako radi kot ti tvojega pol leta starega clia s 4imi NCAP zvezdicami :twisted: :lol:

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 So apr 08, 2006 10:02 pm

Sopr je napisal/-a:Zdravo

Jaz ti za takšen denar svetujem raje golfa 2, je verjetno bolj varen kot Peugeot 309...pomoje boš imel manj problemov z njem pa še rezervnih delov je na pretek...
lep pozdrav

Si kdaj videl crash test G2? Nisi, drugače ne bi govoril bedarij... Hrošč iz leta '70 je pasivno varnejši, porkaduš :?

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Re: Peugeot 309 - vreden nakupa???

Napisal/-a maccek_21 Ne apr 09, 2006 12:50 am

Perica je napisal/-a:Zivjo!!!

no, situacija je taka, da pri punci doma kupujejo avtomobil za njenega brata!!! glede na ravnanje s prejsnjim avtomobilom vem, da mu avto ne pomeni NIC in mu je vseeno zanj!!!
nekako jim je uspelo (cela druzina se ne spozna na avtomobile in avto je za njih le prevozno sredstvo) izbrskati 15 let starega Peugeot 309!!! ima 120k kilometrov, cena pa je 130 jurjov!!! jest sm jim TOPLO ODSVETOVAL nakup takega avtomobila, ampak sem v njihovih oceh izpadel totalen i**** ki nima pojma o avtomobilih, oni pa vse vejo :roll: No, saj ni bilo drugega za pricakovat :? No ja, ce bi kupovali avto samo za njenega brata, bi mi bilo vseeno (saj se je zanj odlocil sam), ampak vem da bo avto vcasih morala voziti tudi moja punca .... na kratko povedano se bojim za njeno varnost na cesti!!! mislim da avto besede VARNOST ni niti slisal ...

prosim povejte vase mnenje o tem nakupu!!!!!!!!!???? jaz osebno sem 600% proti !!!

HVALA

no jaz sem 100000000000000000000000% proti...............sploh za ta denar :roll:
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain Ne apr 09, 2006 11:19 am

AS_ je napisal/-a:Res je, kot drugi pravijo, varnost v avtomobilu relativna stvar. Odvisno kam in s kaksno hitrostjo priletis.

Slika

lp AS_

tole je bla skubijeva petka, anede ? :D
Slika

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Ne apr 09, 2006 11:24 am

Slika

lp AS_

Mislm, da če bi blo tole 70+, da bi rabil špohtl, da bi potnike vn dobil. ;) Mogoče je tip vn zletu z 70, sam tukile je blo pa velik manj, ker bi se sicer takale petka sesula kot kupček železa (glej uno reklamo na tv)... pomoje no. ;)

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Ne apr 09, 2006 11:59 am

cav!
sem kar malce pozabil na tole temo, ampak ker vidim da ste jo spet "oziveli" bom povedal tole:
avto je sedaj ze mesec ali dva pri njih doma ... zaenkrat se deluje, vendar so jim v avtohisi takoj po podpisu pogodbe povedali, da je potrebno menjati sklopko!!! na sreco so jo zamenjali na njihov racun!!! avto naj bi pravtako bil po njihovem zatrjevanju v brezhibnem stanju, vendar je ze po parih dneh zacela svetiti lucka za obrabo prednjih zavornih ploscic!!! pravtako ne dela ura, in sovoznikov predal se ne odpira!!! na sovoznikovi strani ne dela stikalo za pomik stekel in se okno lahko odpira le s stikalom na voznikovi strani)! desni zaromet je rumenkast, levi pa je prozoren (to bi lahko kazalo na "karambol", ceprav to ni nujno) ......

pa se nekaj .... avto v prostem teku tece na 1000 obratih!!! to se mi zdi malo cudno, ceprav ne vem kako je to urejeno pri tako starih motorjih?!?!

LP, Peter

viola
Nov uporabnik

c

Napisal/-a viola Sr apr 19, 2006 8:48 pm

DIZELAŠ je napisal/-a:Pozdravljen!

No za tak denar kaj hudega ne moreš pričakovat kaj in "varnega".Če realno gledaš bo še ohranjen avto z malo km dobil za ta keš.Povej nam kaj si jim ti predlagal?
Sam če praviš,da je ta tvoj bodoči svak bolj malomaren do avtomobilov ima samo 2 opcije za ta keš.Rusko trpežno Lado Samaro ki pa kar pije drugače,ali pa GolfaII.1.6 dizel.Kakega poskočnega Hyunday ponija mu ne kupujte ker je poceni gre pa kar dobro.
Lep pozdrav!

če je lada trpežna potem sem jaz ruski car. moj fotr je mel novo samaro in se je v sedmih letih dobesedno razpadala kljub čuvanju voznika. pa še vožnja je skrajno neudobna v njej

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če apr 20, 2006 8:45 pm

Perica je napisal/-a:cav!
sem kar malce pozabil na tole temo, ampak ker vidim da ste jo spet "oziveli" bom povedal tole:
avto je sedaj ze mesec ali dva pri njih doma ... zaenkrat se deluje, vendar so jim v avtohisi takoj po podpisu pogodbe povedali, da je potrebno menjati sklopko!!! na sreco so jo zamenjali na njihov racun!!! avto naj bi pravtako bil po njihovem zatrjevanju v brezhibnem stanju, vendar je ze po parih dneh zacela svetiti lucka za obrabo prednjih zavornih ploscic!!! pravtako ne dela ura, in sovoznikov predal se ne odpira!!! na sovoznikovi strani ne dela stikalo za pomik stekel in se okno lahko odpira le s stikalom na voznikovi strani)! desni zaromet je rumenkast, levi pa je prozoren (to bi lahko kazalo na "karambol", ceprav to ni nujno) ......

pa se nekaj .... avto v prostem teku tece na 1000 obratih!!! to se mi zdi malo cudno, ceprav ne vem kako je to urejeno pri tako starih motorjih?!?!

LP, Peter

Verjemi kar ti bom rekel sedaj. Glede na to kolk jst poznam tolk starga Pežoja.... avto JE brezhiben. Če nekdo pričakuje, da bo kupil tako star in poceni avto + tega pa še brezhiben... je to utopija. Moj je mel tudi take in drugačne problemčke... To pa kar ne dela... :lol: .. če bi bil moj bi delalo, ker če preštejem vse ure, ki sem jih ljubiteljsko preživel v garaži z izvijačem v roki. :roll: Ta 309 ka pač ni prišla v roke navdušenca... :? . To da dela pri 1000 obr/min je normalno. Če začne trokirat, pol se sekiraj :lol:

Uporabniški avatar
gabrijelF
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a gabrijelF Ne apr 23, 2006 6:22 pm

mislim res!
če je to vse, kar je s tem avtom narobe, potem je to še en dokaz za dober nakup ...

sklopka - wear and tear - gre pri vsakem avtu.
ploščice - če niso pred nakupom preverli debeline - boh jim pomagej
predal, ura, stikalo ... ja a se hecamo ... ? nov avto to pač ni ...

če že primerjaš z golfom 2 in samaro. v moji bivši 309ki si se peljal - ne ravno kot gospod, ampak lepo, spodobno, udobno, relativno tiho, avto je bil na pogled lep, mel je udobne sedeže, električna stekla, centralno ... bil je zanesljiv in varčen. golf2 pa je večinoma TAS jugo avto, drvarnica s sedeži ko parna lokomotiva, glasen, grd, šibe morš na roko vintat, centralno - a se hecate ...
samara pa - to sem tudi dal skozi, mel sem jo 3 leta pa pol - in to je groza od avta - prej jo je mel dedek, jaz sem jo tudi pazil kot dojenčka, servisirana ... in skoraj ni je stvari, ki ne bi bila narobe. Udobje, vozne lastnosti - kriza kriza.

Kar poglejte si link, ki sem ga dal nekje zgoraj v temi, do moje nekdanje 309ke. To JE avto.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov