Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To apr 25, 2006 7:46 am

heh, te noben ne šmirgla :P sm jst enkat kupvou ta avto, mi je bil všeč, poceni, sam z usakim k se s prodajo avtov bavi mi ga je odsvetoval.. ne vem, baje da je drag za popravljat.. zdj pa tut ne vem kako je s tem, ko je rover propadu.. ti bo kkšn drug upam da povedu :P

lp
Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To apr 25, 2006 7:56 am

Za tiste dele, za katere dobis neoriginalne dele ni problema. Originalni deli pa so duplo drazji :D
Tesnilo glave na teh avtih veselo poka(vprasi kaksnega mehanika).
Kvaliteta izdelave je slabsa(anglezi). Npr. pokrov stresnega okna se pri mocnem bremzanju premakne. Na bencinski si moras s kljucem odklenit cep za gorivo, in poleg tega nimas nikjer za stavit cep(ponavadi se ga lahko da na vratca). Predal se ne zapre prav...
Ne vem, ce se veliko kvarijo(razen tesnila).

Drugace pa so ok ;)
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 To apr 25, 2006 8:29 am

blnder.jst mam roverja 416 si letnik 92.z honinem motorjem in avto mi dela perfektno.tudi klima dela ni nobenih problmeov.kar se tice delou so orifginal in kopije ki po sao mal drazje od recimo vw jevih.tk da ni neke sile.kar se tice trsnila je res da ma mal rover problmeov.sam k joenkrat zamenjas.je ok.poraba tudi ni neka velka.o olju nimamo kej govort.ga je pa trsko prodat.to je res. :D ,drugace pa dobit dobrega tudi ni tak problem sam mal treba pocakat.ne zapict se v prevega.ker ti ej recimo siv vsec.

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor To apr 25, 2006 9:09 am

Sem že večkrat kje napisal o svojem Roverju 214 SI letnik 97. Jaz večjih težav z njim nimam, tesnilo na glavi še drži kljub 200.000 prevoženim kilometrom.
Sem sicer nekje slišal, da teh motorjev ne smeš hladnih preveč terat, kar jaz res ne počnem. Drugače pa kvaliteta izdelave za tisti letnik (1997) ni slaba, poraba je zelo ok, tud servisi niso dragi, dele sm da dobit, tud pri orginalnih gre za velike razlike v ceni, je pač treba malo okrog poiskat in preverit. Drugače pa če kupuješ tak avto, ga je treba pač nekaj časa iskat, najt res lepo ohranjenega, brez rje..... Se da dobit takega, to ve vsak zadovoljen lastnik Roverja.
LP

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder To apr 25, 2006 9:29 am

Jaz sem potreboval daljinec, pa so mi rekli na bivsem roverju 28k sit s programiranjem vred. Ne vem, ce je mozno dobit neoriginalen/univerzalen daljinec...

Uporabniški avatar
Bogo
Nov uporabnik

Napisal/-a Bogo To apr 25, 2006 9:39 am

iščeš 200 ali 400?

mi smo imeli 414 16v 6 let(sedaj pa se prodaja), drugače nobenih težav edino tesnilo smo zamenjal. pa še to sm opazu, da pr velikih neki zajebava ko daš v rikverc, učasih vn vrže pa je bolš da prej spustiš sklopko pa še enkrat pohodiš. klima dela čist ok.
www.vipnox.net - slovenski party portal, galerije, forum, napovednik, nagradne igre (prosti vstopi)...
Slika
Slika

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej To apr 25, 2006 11:07 am

Jaz mam rover 200 1.4 (99 letnik) in kakih večjih težav ni. Sklopka je crknla pri 90.000 km, tesnilo je ok. Vozi se ta avto zlo fajn, pa tud kr udoben je.

Kar se pa tiče delov tudi še ni bilo problemov, seveda sem vedno kupil neoriginal, pa tud cene neoriginalov niso ravno visoke (menjava jermenov in napenjalcev me je stala z delom vred 13 ali 15 tisoč).

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder To apr 25, 2006 12:39 pm

rahel offtopic. Sej gre vedno za roverje
Kaj pa je z roverji 200Vi?

Se jim res kvarijo racunalniki?

Lp

Spartac503
Nov uporabnik

Napisal/-a Spartac503 To apr 25, 2006 1:20 pm

Jaz mam takega roverja letnik 97 160k.Nekih velikih problemov nisem imel z njim pa ga nena glih šparam. Menjal sem edino ležaje v menjalniku in zavorni cilinder. Dele sem vedno dobil samo res da ne originalne.Avto se fajn vozi in je tud precej udoben.

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej To apr 25, 2006 7:48 pm

@Spartac503: to si menjal cilinder na zadnjih zavorah? Men zadnji cilinder spušča dušo :(

Spartac503
Nov uporabnik

Napisal/-a Spartac503 Sr apr 26, 2006 6:20 am

Pravzaprav sem menjal oba.Me je prišlo 12k(oba neoriginalna)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov