Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
marsal_tito
Novinec

Nov avto do 2,5mio sit?

Napisal/-a marsal_tito To apr 25, 2006 9:08 pm

Zdravo!

A mi lahko prosim svetujete kater nov avto se najbolj splača kupt?
Kupujemo avto za mami, ki na dan naredi 50km, zato pride najbolj v poštev bencinar, pa da ma pet vrat. Zanima me kaj se da dobit za max. 2,5mio sit?
Pa da imajo dobre plačilne pogoje.

Hvala

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče To apr 25, 2006 9:22 pm

izbira je zlo velka
-grande punto
-novi clio
-škoda fabia
-hyunday getz
-seat ibiza
-pežo 206
-citroen c3

ponudba je res ogromna

jst bi zberu med cliotom grandetom al pa faceliftano ibzo ;)

Uporabniški avatar
famus
Novinec

Napisal/-a famus To apr 25, 2006 9:26 pm

no sam sem bil pred to dilemo zdaj kr nekaj časa in na koncu smo izbrali 206-ko! finta pa je v tem da imajo sedaj res nizke cene, oz paleto modelov so zelo skrčli in npr. za 2.360.000 dobiš res skoraj vso obremo (avt.klima, abs, 4x airbag, vse v barvi karoserije...) v glavnem vse kar potrebuješ v malem avtu!
torej moj glas gre 206-ki :twisted:

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo To apr 25, 2006 9:31 pm

Verjetno so cene starejših modelov kot je corsa, p206, ali pa tastari clio nižje kot pa recimo novega cliota,... Jaz bi nekak gledal med temi, razen če imaš rajše avtomobile novejše generacije.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man To apr 25, 2006 9:33 pm

Če ne pretiravaš z opremo in motorjem, bi se moralo za tak denar dobiti večino teh manjših avtov, bolj je vprašanje kaj je komu všeč... slab ni nobeden.
Osebno so mi v tem razredu najbolj všeč nova Fiesta in Grande Punto. Ford je imel na Celjskem sejmu precej ugodne pogoje za nakup in ugodne cene, ne vem kako je s tem izven sejma. Mogoče bi blo za vprašat.
Varianta je tud kak Hyundai Accent, ta je recimo malce večji avto...

atko
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a atko To apr 25, 2006 10:01 pm

vzel bi sigurno nekaj od vw audi koncerna. ;) polo,ibiza

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To apr 25, 2006 11:05 pm

Polota ozr. ibizo dobiš za ta denar z največ 1,4 75 konj in klimo, el. paketom... uglavnem sta dosti kvalitetnejša in dražja seveda.
Če moč ni pomembna vzemi polota, ker je krasen avto in velik napredek v smislu kvalitete notranjosti pri majhnih avtomobilih. Motorji pa so že tako ali tako pregovorno dobri.
Na zunaj pa se mi dopade novi punto.

Če pa pri kakemu trgovcu z rabljenimi vozili vzameš tri ali štiri leta star avto od prvega lastnika, imaš za 2,5 mio že kar nekaj konkretnega, večjega...
Razmislit je treba - ne se zaletet kupovat nov avto, ker avtomobili danes niso vredni svojega denarja.
Halo, mislim mestni malčki so okrog 3 miljone !?!!
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr apr 26, 2006 5:04 am

Zelo težko odgvorit - moraš navesti pričakovanja, želje ... oz kako naj bi bil avto opremljen.

Recimo osebno avtomobila brez klime ne bi kupoval, v tem primeru potrebuješ 1,4 l motor, da bo imel poleg delujoče klime še spodobno vozno dinamiko.

V tem primeru, ti odpade precej kandidatov - za ta denarni limit. Recimo POLO, ki ga je navedel predhodnik, je sicer dobra izbira, samo za ta denar "misija nemogoče". Tudi večina bolje opremljenih konkurentov z motorjem 1,4 velja okrog 3 mio SIT.

S tega vidika bi sam razmišljal o modelu KALOS oz AVEO po novem - v 3 oz 5 vratni različici. Za ta denar ga dobiš kot pravimo "full optional" oz z vso opremo in 1,4 l motorjem.

LP

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Sr apr 26, 2006 5:20 am

kaj pa clio storia, ki ni, zdaj ko je zunaj novi clio, nič slabši avto, kot je bil predtem, samo cena je res ugodna?
lp pilgrim

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr apr 26, 2006 6:17 am

Za točno 2.5 MIO dobiš tud akcijsko fabio luka z 1.4 (75 KM) motorjem, od opreme pa ABS, lite feltne, avt. klima, meglenke, pot. računalnik, daljinsko zaklepanje, usnjen volan...

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče Sr apr 26, 2006 6:54 am

bass je napisal/-a:Polota ozr. ibizo dobiš za ta denar z največ 1,4 75 konj in klimo, el. paketom... uglavnem sta dosti kvalitetnejša in dražja seveda.
Če moč ni pomembna vzemi polota, ker je krasen avto in velik napredek v smislu kvalitete notranjosti pri majhnih avtomobilih. Motorji pa so že tako ali tako pregovorno dobri.
Na zunaj pa se mi dopade novi punto.

Če pa pri kakemu trgovcu z rabljenimi vozili vzameš tri ali štiri leta star avto od prvega lastnika, imaš za 2,5 mio že kar nekaj konkretnega, večjega...
Razmislit je treba - ne se zaletet kupovat nov avto, ker avtomobili danes niso vredni svojega denarja.
Halo, mislim mestni malčki so okrog 3 miljone !?!!

polo, ibiza dosti kvalitetnejša??? očitno še nisi sedu v nobenem drugem konkurentu ;)
mal se used v grandeta, cliota, corso, ki po kvaliteti nič ne zaostajajo, so kvečjemu še bolši ;)

dons so malčki velki okrog 4m (+/- par cm), cena pa okol 3mili
golf3, fiat bravo so bli tut velki okol 4m in takt k so vn pršli je bla cena enaka, z bistveno manj opreme ;)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Nov avto do 2,5mio sit?

Napisal/-a sonček Sr apr 26, 2006 12:33 pm

marsal_tito je napisal/-a:Zdravo!

A mi lahko prosim svetujete kater nov avto se najbolj splača kupt?
Kupujemo avto za mami, ki na dan naredi 50km, zato pride najbolj v poštev bencinar, pa da ma pet vrat. Zanima me kaj se da dobit za max. 2,5mio sit?
Pa da imajo dobre plačilne pogoje.

Hvala

Vem to da je npr. W polo tanov ter fiat punto notranjost lepša pri puntotu. Zunanjost pa definitivno polo, imel sem tudi možnost sedet not. in mi je oblika zelo lepa. Tudi seat ibiza ni slaba meni osebno je lepa še posebaj sprednji konec. Tanov clio mi ni lep. Sicer pa za 2,5 milijona imaš kar lepo izbiro,...
V končni fazi ti priporočam da greš v Lj. in so pogledaš to pestro izbiro avtomobilov ter po možnosti preizkusi kakšnega. Če kupuješ za mamo jo vzemi s sabo !....
Da imajo plačilne pogoje dobre ni problema kajti danes je vse možno vzet na kredit.

lp

Uporabniški avatar
marsal_tito
Novinec

Napisal/-a marsal_tito Sr maj 03, 2006 7:50 am

Tkole, kupl smo čist novo Opel Corso 1,3CDTI z vso o premo za nekaj več kot 2,5mio sit. Upam, da bo dobr laufala!
LP

danny
Novinec

Napisal/-a danny Sr maj 03, 2006 8:45 am

dobr ste naredl! Srečno ene 300kkm z njo! ;)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr maj 03, 2006 7:19 pm

marsal_tito je napisal/-a:Tkole, kupl smo čist novo Opel Corso 1,3CDTI z vso o premo za nekaj več kot 2,5mio sit. Upam, da bo dobr laufala!
LP

Odlična izbira :tomidelej:

Veliko srečnih km

LP

Tomaz_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz_ Pe maj 05, 2006 11:59 am

marsal_tito je napisal/-a:Tkole, kupl smo čist novo Opel Corso 1,3CDTI z vso o premo za nekaj več kot 2,5mio sit. Upam, da bo dobr laufala!
LP

Idealna izbira v tem trenutku!

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Pe maj 05, 2006 12:21 pm

Jaz pa bi pogledal toyoto yaris. Čeprav imam renaulta. Peugeot 206 je avto z največ napakami, sledi mu pa clio. Poglej na www.autobil.de. Tam je bil test teh malih avtomobilov.

Uporabniški avatar
marsal_tito
Novinec

Napisal/-a marsal_tito Sr maj 10, 2006 3:44 pm

maius28 je napisal/-a:Jaz pa bi pogledal toyoto yaris. Čeprav imam renaulta. Peugeot 206 je avto z največ napakami, sledi mu pa clio. Poglej na www.autobil.de. Tam je bil test teh malih avtomobilov.

Tudi Yarisa sm gledal, s tako opremo kot Corsa bi me prišel 1mio dražje.
LP

P.S. Vsem hvala za srečne kilometre!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov