Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

_cash1_
Nov uporabnik

Opel astra karavan 2.0 dti

Napisal/-a _cash1_ So maj 20, 2006 9:16 pm

Torej......prosim za nasvete glede nakupa omenjenega avtomobila....še nekaj podatkov....avto je letnik 2002,modelno leto 2003 ter si lasti opremo Elegance (4 airbagi,ABS,avtomatska klima,alu platišča....).Cena okoli dveh milijončkov:

Želel sem si kupiti bencinsko varianto (1,6 ali 1,8 16v),vendar se prvih praktično ne dobi,druge pa so v glavnem dediščina naših modrih angelov (bele barve).Tako da bom vsaj začasno presedlal na dizla.Letno naredim okoli 15 kkm ,pač imam službo zelo blizu.

Konkretno me pa zanima od LASTNIKOV ali POZNAVALCEV,na kaj moram še posebno paziti pri nakupu omenjenega avtomobila!Avtomobil je iz Italije uvozila Avtotehna in se prodaja v njeni prodajni mreži.Najprej mi to ni bilo všeč,ko pa sem si ogledal nekaj naših avtomobilov in jih primerjal z uvoženimi,sem bil kar malce presenečen,kako znamo pri nas uničiti avtomobile.Pač sem se s tem sprijaznil,pa še opremo ima bolj bogato kot naše,kar tudi nekaj šteje.Avto ima kao nekaj manj kot 100kkm,vendar je zastopnik že naredil osnovni servis in daje pol letno garancijo na avto.

Pripravljen sem na vsakršno umestno informacijo,tako slabo kot dobro.Prosim ne zasipajte teme z neumestnimi forami kao opel podn,pa rjavi...pa prešvoh avto,pa izberi raje.....pa pojdi na opelforum...Trenutno vozim opla (že tretjega po vrsti) in sem s firmo zelo zadovoljen.....vendar so bili vsi bencinarji,tako da se obračam na forum po kakšen uporaben nasvet ......lp

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 So maj 20, 2006 11:15 pm

Hm, bratranec je dobil čisto brez težav astro karavan 1.6 bencinar s klimo in airbagi, in to od prvega lastnika, zelene barve :? Poleg tega opli od l. 99 dalje ne rjavijo več (voll verzinkt)

Ne vem zakaj bi se človek zaletaval v nakup uvoženega avta (še posebej italijani so še večje svinje kar se ravnanja z avtom tiče, kot mi...), pa še z napačnim motorjem (dizla), ki ga boš s kratkimi vožnjami samo uničil (pač ni narejen za to)... Dizelski motor je narejen za vožnjo več sto km na dan... Pa še pozimi te bo zeblo ko psa :-P

Avta se ja ne kupuje kot kruh, vzemi si nekaj časa in poišči pravega...

_cash1_
Nov uporabnik

Napisal/-a _cash1_ Ne maj 21, 2006 11:37 am

Ja moram reči,da sledim trgu že nekaj časa,pa je hudičevo težko najdi dobrega bencinarja,s podobno opremo še težje.

O rjavenju opla mi je vse poznano,samo to je zgodovina.Bi se dalo o podobnih zadevah debatirati v nedogled..........samo to ni moj namen.

Zakaj bi pa avto uničil,zakaj bi me pa moralo zebsti.......prosim utemelji.Z nakupom se ne bom prenaglil,pač si moram vzeti čas in avto podrobneje pregledati.Zanima me,če je kakšen lastnik podobnega vozila na forumu (uvoženega preko Avtotehne)!lp

modrina
Novinec

Napisal/-a modrina Ne maj 21, 2006 11:45 am

imam zelo slabe izkušnje z avtotehno.
petkrat premisli predno kupiš,da se ne boš kesal.
lp

_cash1_
Nov uporabnik

Napisal/-a _cash1_ Ne maj 21, 2006 11:50 am

modrina je napisal/-a:imam zelo slabe izkušnje z avtotehno.
petkrat premisli predno kupiš,da se ne boš kesal.
lp

A pri nakupu rabljenega avtomobila?lp

_cash1_
Nov uporabnik

Napisal/-a _cash1_ Ne maj 21, 2006 11:57 am

Ja sem našel tvoje probleme na forumu,ki se nanašajo na nakup novega avtomobila.Težko je kar posploševati.lp

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Ne maj 21, 2006 11:58 am

Glede uničenja in gretja-diesel se malo počasneje segreva in s tem ko imaš službo blizu se ti po vsej verjetnosti sploh nebi segrel na delovno temperaturo in s tem motor uničuješ in zeblo bi te iz istega razloga.

_cash1_
Nov uporabnik

Napisal/-a _cash1_ Ne maj 21, 2006 12:05 pm

S toploto sploh ni problemov,ker sta oba opelčka v garaži,se pa manjši (1.0 12v)res dosti prej segreje kot večji (1,6 16v)....tuki ni frke...za gretje mojih nog.

Bolj me zanima koliko se res dizli uničujejo na kratke razdalje (z normalno vožnjo).Ali je ta problem še prisoten na novejših tipih motorjev?lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov