Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hb
Nov uporabnik

Punto ali clio ?

Napisal/-a hb Sr maj 24, 2006 4:28 pm

Zdravo,

zanima me glede teh dveh avtomobilov ker sm v dilemi kaj naj vzamem.
masina nej bi bla 1.2 16v l. 2003.
renaultove masine nej bi pile mal vec olja.. kako je pa kej z fiatom ?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=792768
kaj mislite o tem puntotu ?

hvala za odg.

LP

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Sr maj 24, 2006 4:32 pm

O tem puntu mislim da je uvožen. Načeloma sta si avtomobila enakovredna, če naletiš na problematičnega se lahko aboniraš na servisu, je pa prednost fiata, da ima cenejše dele, je tudi malenkost prostornejši. Kar se motorjev tiče, pa mislim da bo clio varčnejši, je pa punto poskočnejši...Vglavnem pomoje čist stvar okusa in pač kateri avto boš našel lepše ohranjen, tu pa ima clio prednost ker jih je veliko več na tržišču. Lp

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Sr maj 24, 2006 4:41 pm

Težka odločitev bi bila tule. Js ti bom rekel: pojdi vozit oba in se odloči za tistega, ki ti bolj sede. Na splošno sta oba motorja zelo varčna, pri obeh imaš lahko porabo brez težav tudi pod 6 litrov. Js sem vozil Puntota 1.2 8v in ti lahko povem, da je motor zakon! Je tih, uglajen, miren, odlično pospeši in ob varčni vožnji tudi malo porabi(okoli 6 litrov, lahko tudi manj!). Cliota še nisem vozil, sem pa Twingota, ki ima podobno podvozje, le motor je pri mojem 1.2 8v, ki ima manj moči in navora. Clio je udobnejši, ima mehkejše sedeže, mehkejše podvozje, pedali so pa približno enako mehki pri obeh. Pri Puntotu mi je bila všeč njegova hidravlična sklopka(mehek pedal, čeprav tudi pri mojem Twingotu na zajlo ni kaj dosti trši), ki zelo mehko prijemlje(mehka lamela) zato se šalta kot pesem, na Renaultih pa so kuplunge nastavljene nekoliko višje(na polovici), na Puntotu na četrtini. Probat moraš kaj ti bolj ustreza! V vsem razen v sklopki pa je Clio mehkejši in načeloma tudi udobnejši od Puntota. Menjalnika sta pri obeh približno isti šmoren, lahko naletiš na slab primerek, ki se zatika.
Don`t worry, be happy:)

hb
Nov uporabnik

Napisal/-a hb Sr maj 24, 2006 4:49 pm

maniaxxx: po cem pa sklepas da je ta punto uvozen ?

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Sr maj 24, 2006 4:53 pm

ker jih je bilo s tem motorjem 5v v sloveniji zeeeeelo malo prodanih novih..ni 100% ampak je treba bit pozoren

hb
Nov uporabnik

Napisal/-a hb Sr maj 24, 2006 5:02 pm

sej ta punto ma 3v :?:

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi Sr maj 24, 2006 5:02 pm

in pa preveri če ni bil karamboliran. Prednji odbijač je od 5 vratnega punta.

Kar se motorjev tiče med fiatom in renaultom ni neke velike razlike (oba 1,2 8v) mogoče je fiatov motor malo bolj živahen, glede prostornosti pa je punto v prednosti.

Dobro kupi, LP domi

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Sr maj 24, 2006 5:06 pm

3vrata ma? zaka ma odbijač od 5v? no še en razlog več da zeeeeelo dobro pregledaš avto

Jan_87
Novinec

Kraj: Slovenia

Napisal/-a Jan_87 Sr maj 24, 2006 5:19 pm

Jaz sem jih že kar nekaj videl - 3 vratni in prednji odbijač kot pri 5v Puntu; mogoče gre za omejeno serijo...pozanimaj se pri pooblaščenem prodajalcu.
Glede obeh - doma smo imeli tako rekoč oba (tudi oba 1.2 16v) in z nobenim ne moraš zgrešiti, edino Punto ima več prostora v notranjosti, poraba pa je pri obeh okoli 6l/100 km. ;)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Punto ali clio ?

Napisal/-a Mojster Miha Sr maj 24, 2006 5:47 pm

hb je napisal/-a:Zdravo,

hvala za odg.

LP

Jst osebno bi na tvojem mestu raje izbral 1,4 l "mašino" - vožnja je bolj dinamična, manj "občuti" klimo, če imaš rad vožnjo bolj dinamične "sorte" bo tudi poraba ugodnejša.
Odlična izbira za takega voznika je PUNTO 1,4 SPORTING, ki ima kar nekaj športnih "genov" (volanski mehanizem, menjalnik, podvozje, drugačen look zunaj + znotraj ...) - edina "napaka" je v tem, da jih je na SLO tržišču rabljenih vozil malo. S tega vidika bi bilo dobro pogledat do Italije - mogoče dobiš kakšen dober primerek. Sicer pa najdeš tudi "navaden" PUNTO 1,4 brez omenjeni športnih "genov" - če ti bolj ustreza.
CLIO 1,4 - pri nas jih je več, so tudi dobro opremljeni - sprijaznit pa se boš moral z podvozjem, ki je "mehkejše" kot pri omenjenem PUNTU SPORTING

LP

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Sr maj 24, 2006 6:18 pm

Mojster Miha je napisal/-a:

hvala za odg.

LP

Jst osebno bi na tvojem mestu raje izbral 1,4 l "mašino" - vožnja je bolj dinamična, manj "občuti" klimo, če imaš rad vožnjo bolj dinamične "sorte" bo tudi poraba ugodnejša.
Odlična izbira za takega voznika je PUNTO 1,4 SPORTING, ki ima kar nekaj športnih "genov" (volanski mehanizem, menjalnik, podvozje, drugačen look zunaj + znotraj ...) - edina "napaka" je v tem, da jih je na SLO tržišču rabljenih vozil malo. S tega vidika bi bilo dobro pogledat do Italije - mogoče dobiš kakšen dober primerek. Sicer pa najdeš tudi "navaden" PUNTO 1,4 brez omenjeni športnih "genov" - če ti bolj ustreza.
CLIO 1,4 - pri nas jih je več, so tudi dobro opremljeni - sprijaznit pa se boš moral z podvozjem, ki je "mehkejše" kot pri omenjenem PUNTU SPORTING

LP

Pledlagi stlicek mihec..punto spolting ima 1.2 motol..vsaj ta letnik, ki ga gleda avtor teme, novejsi so že 1.4 ampak so tudi precej dražji...

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče Sr maj 24, 2006 6:50 pm

ta serija k je na sliki puntota se imenuje GO al pe še ena druga k se ne spomenm (zadna generacija preden je pršu facelift)
so mele pa te vrjante prednji odbijač od 5V modela (gledu v Veitu par let nazaj, nov avto seveda)
tko da kle ni neki da bi biu razbit (kar še ne pomen da ni biu kje drugje al pa kakor kol drgač)
so mi pa na tem puntotu kilometri zelo sumlivi! samo poglej volan kok je obrablen, mislm da pri 30kkm nebi smeu bit tak!

drgač pa kot sam avto nimaš kej sfalit pri puntotu, sploh pa pri motorju 1.2 16V (80km), ki za svojko moč izredno lepo potegne pri skoraj identični porabi kor 60km različica

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr maj 24, 2006 6:52 pm

maniaxxx je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:

hvala za odg.

LP

LP

Pledlagi stlicek mihec..punto spolting ima 1.2 motol..vsaj ta letnik, ki ga gleda avtor teme, novejsi so že 1.4 ampak so tudi precej dražji...

A res ne moreš brez provociranja ???

LP

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Sr maj 24, 2006 7:07 pm

pa ka mata vidva?? :shock:

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Sr maj 24, 2006 7:17 pm

rada se mava :P :P

@Mojster Miha..kje ti vidiš provociranje če sem samo omenil da te verzije ni bilo z 1.4 motorjem?

Kar se pa tiče posebne serije go z odbijačem od 5 v pa nism vedu da je bilo tako, tako da se opravičujem za dezinformacijo. :oops:

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr maj 24, 2006 9:18 pm

od kot to da naj bi renault mašine pile olje?? :shock: :shock: sploh pa 1.2 16v? :shock:
Slika

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če maj 25, 2006 12:56 am

kolega ma clia 1.2 16V L. 03
zelo zadovoljen...
razen... avto je len. sploh na nizkih obratih...
tko da priporočam.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov