Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Peugeot 306 da ali ne?

Napisal/-a Caby Če maj 25, 2006 6:06 pm

Odločam se za nakup avtomobila in sicer peugeota 306 okoli letnika 93-95. Pa me zanima mal zanesljivost teh avtomobilov tega letnika. Zanima me tudi mašina, vzdržljivost in podobno in koliko prevoženih zdržijo, ker se mi zdi (na avtonetu) je veliko takih nad 150000km (pa se mi zdi veliko). Pa če veliko rjavijo, pa prbližno koliko prevoženih km zdržijo, ipd.

Uporabniški avatar
Gagi84
Stalni uporabnik

Kraj: Podpec

Napisal/-a Gagi84 Če maj 25, 2006 6:22 pm

Jest ga mam pa sm kr zadovoln z nem let mam 95 pa 2.0 16v masino z 153 km kilometrov mam zdele 180.000 pa se zmer prede k mucek k sm mu zamenov jermena pa tko naprej u glavnem veliki servis. Jest ti sam idsvetujem nakup 1.8 masine k ni najbols, ga je mov kolega pa mu je 3 zaribov pol je dav pa 2.0 not ma pa mer. Kokr jest vem so 1.6 dobri motorcki pa vzdrzljivi drgac pa 2.0 je pa zakon pa se dobr gre. Glede rjavenja, na mojmu ni pikice rjavine, na kolegovmu tud ne. Peugeot 306 ma pocinkano plocevino tko da ce bos zascitu podvozje ne bi smov rjavet razen ce ni biv razbit pa so neoriginalni kosi gor. Lp gagi

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Peugeot 306 da ali ne?

Napisal/-a Mojster Miha Če maj 25, 2006 6:54 pm

Caby je napisal/-a:Odločam se za nakup avtomobila in sicer peugeota 306 okoli letnika 93-95. Pa me zanima mal zanesljivost teh avtomobilov tega letnika. Zanima me tudi mašina, vzdržljivost in podobno in koliko prevoženih zdržijo, ker se mi zdi (na avtonetu) je veliko takih nad 150000km (pa se mi zdi veliko). Pa če veliko rjavijo, pa prbližno koliko prevoženih km zdržijo, ipd.

Sorodnik ima letnik 94, in sicer 1,6 l bencinski motor - avto ima okrog 170 "tisočakov". Edini večji problem je imel lani, ko mu je zaganjač ostal "vžgan". Drugače pa redni servisi pri pooblaščenem serviserju.
Skratka - iz njegovih izkušenj OK avto.

LP

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Če maj 25, 2006 11:49 pm

1.4 8v, nevem kje sem ze prebral ampak mislm da ma ta motor delovno dobo od 250-300k km, naj me kdo popravi ce se motim.. Drugace pa kolegu je zacel f**e spilat pri 120k km, je vanj zmetov dobrih 200k sit, zdj je pa spet dobr(zaenkrat).

Uporabniški avatar
Gagi84
Stalni uporabnik

Kraj: Podpec

Napisal/-a Gagi84 Pe maj 26, 2006 5:52 am

Jest pa mislm da nima tak motor zivljenske dobe. Njegovo delovanje je cist odvisno od lastnika se pravi vzdrzevanje, kaksno voznjo ima in pa malo srece je tud zravn. Ce bos avto vsaj malo ogrel preden zjutri speles sigurn mal doda k lepsemu delovanju, pa ce bos redno olje pa filtre menov tud, pa spet je odvisno kje se vozis ....... to loh nastevam se in se, je pa tud res da dva ista motorja ne bosta dosegla istih delovnih ur.

Uporabniški avatar
Mirando
Novinec

Kraj: ...ja ka pa te ti tu delaš...

Napisal/-a Mirando Po maj 29, 2006 9:38 am

Avto je (več) kot vreden tega denarja! Čisto realno ocenjujem!

Sam imam 99-letnika, 1.6 ... prevoženih 125kkm! Motor je (še) super, ne troši (niti malo!) olja, niti vode, mala potrošnja...(7-8l), obraba nasploh v vseh pogledih "zanemarljiva", tako da kar se motorja tiče, prav tako pa karoserije ipd. je avto v resnično še zelo dobrem stanju!! to govori v prid materialom, ki kaže da so (zelo) dobri...kakšnega 'prerjavetega' 306 boš prav tako zelo težko našel, akr kaže da je tud pleh dober!?
Mislim, da kakšnih posebnih razlik v nekaj let starejšem avtu ni - pač treba je malo vedet kaj kupuješ, dobro pogledat...pa avto mora it...!
Mašine grejo čez 200kkm z lahkoto....seveda pa je vse to odvisno od vzdrževanja in načina vožnje!
Dober nakup ti želim!

odgovor na vprašanje v naslovu teme pa: VSEKAKOR DA!
....Vemo marsikaj, pa še se učimo.....

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Po maj 29, 2006 9:50 am

Je dobr avto. Prejšni teden sem prodal enga 1.6, l.95, in kolkor sem se vozu z avtom je blo vse uredu. Res da je bil v mal slabšem stanju kupljen (zamenjat je blo treba sklopko, zglobe, končnike, zadaj ležaje v premi in nosilce, in pa motorček prostega teka, ampak je bla nabavna cena taka, da se je splačal), sam pol je pa delu ko urca, lepo je potegnu, porabe nisem meru, ker ni bil nikol poln, mel je dost opreme (vse razen abs in klime), kar se mi zdi za tok star avto kr ok, pa še oblika je lepa, tko da iz moje strani v glavnem samo pohvale ;) .
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov