Še več pa je tistih ki se pri nakupu zajebe saj avti ki jih prodajajo avtohiše imajo ko jih nabavijo - recimo moj 150000 pol čez teden dni ga vozi nekdo z 55000 in pravi da je o.k. - avtomobili iz uvoza imajo dosti več kilometrov kot jih kažejo števci... zato marsikateri sklop dosti prej crkne. :P :P :PTorti je napisal/-a:fifi je napisal/-a:To pa sploh ni res, dosti dizlov prej zgnije preden jim crkne turbina!
Seveda!Mislim, da ta izjava pa ne mora držati! Turbaši v Sloveniji kar hitro crkujejo, ker jih ljudje ne znajo voziti. Avto je hladen pa gas do konca!
sonček je napisal/-a:Potrošni material mal poglej kok je pri bencinarju kok pa pri dizlerju(npr.šobe po pa še grelne( več 10 t sit) za moj avto stenjo grelne tam 10000 sit za šobe pa 20000 sit kar pomeni da pri bencinarju stanejo svečke navadne tam 10.000 sit
fifi je napisal/-a:Saj nisem nikjer trdil, da v Sloveniji kdo zna turbodizle vozit, marsikdo še navadnih dizlov ne zna vozit. Zato pa bi jaz turbodizla kupil le novega, rabljenega pa kvečjemu od bližnjega sorodnika ali znanca. Ob normalni rabi pa seveda turbina ni potrošni material. Velja načeloma podobno kot za sklopko, nekdo ki je popoln antitalent, lahko sklopko skuri že v nekaj tisoč kilometrih. Ponavadi pa sklopke zdržijo vsaj 150 000 kilometrov. S tem da sklopka JE potrošni material, turbina pa ni nikjer predvidena, da bi naj se menjala!
Spyker je napisal/-a:Zakaj se vsi tko bojite turbin? Sej to ni stvar ki je narejena zato da se bo kvarla, nekateri govorite kot da je treba turbodizle vozit kot da bi vozil po jajcih. Treba se je držat samo določenih stvari in tud turbina lahko zdrži malo morje prevoženih kilometrov. Pa nisem nevem kakšen velik zagovornik dizlov. Zdej iz prve roke lahko povem naprimer za frendovga Passata 1.9 TDI (110KM). Avto je imel prevoženih skor 300k km in to tko, kot ga 99% folka na tem forumu ne voz. Skoraj vedno tiščan mrzel, brez ohlajanja pred ugašanjem motorja, marsikdaj gnan do blokade,... Človek na motor res ni pazil in še sam skor nisem mogu verjet ko sem vidu kolk kilometrov je imel pri prvi zamenjavi turbine. Spodaj mate še slikco te dodobra zgonjene puhalice
Spyker je napisal/-a:Debato o kakovosti lahko kr zaključmo, jest sem samo podal primer ki sem ga videl na lastne oči, sem videl tud passata s pol milijona kilometri in prvo turbino. Zdej če avto kupiš nov je velik odvisno od tega kako avto voziš (zdej že itak vrabci čivkajo kaj je treba pazit pri turbodizlih), nekej pa tud od sreče ker napake SE pojavljajo pa naj bo to Renault, BMW al pa Fiat. Potem so pa kle še servisiranja seveda.
Če pa kupuješ rabljen avto je pa velik več odvisn od sreče ker neveš kako je blo ravnano z avtomobilom (pustmo izjeme ko avto kupuješ od prijatelja, sorodnika,...), zato je v takem primeru tvoje najboljše orodje pri nakupu rabljenega vozila en dober mehankar. Pa tud temu lahko uide kakšna pomembna stvar, tko da več ljudi več ve in več vidi. Tolk pa glede nakupov, tko bencinarjev kot dizlov.
sonček je napisal/-a:Spyker je napisal/-a:Zakaj se vsi tko bojite turbin? Sej to ni stvar ki je narejena zato da se bo kvarla, nekateri govorite kot da je treba turbodizle vozit kot da bi vozil po jajcih. Treba se je držat samo določenih stvari in tud turbina lahko zdrži malo morje prevoženih kilometrov. Pa nisem nevem kakšen velik zagovornik dizlov. Zdej iz prve roke lahko povem naprimer za frendovga Passata 1.9 TDI (110KM). Avto je imel prevoženih skor 300k km in to tko, kot ga 99% folka na tem forumu ne voz. Skoraj vedno tiščan mrzel, brez ohlajanja pred ugašanjem motorja, marsikdaj gnan do blokade,... Človek na motor res ni pazil in še sam skor nisem mogu verjet ko sem vidu kolk kilometrov je imel pri prvi zamenjavi turbine. Spodaj mate še slikco te dodobra zgonjene puhalice
Ja sam to dela pa w passat??? to je drugo ker tak passat stane recimo nov s vso opremo 8 milijpnov rabljen 4 to mi je en reku k je tok dal za rabljenga( ampak z vso opremo) to je to.In tle bi lahko reku da je boljši sam vpršanje če je to res, no dlih dons k sem se pelov domu sem vidu ob cest parkirano novo laguno k je gorela....???pač tle je res da reno dela resnično ekstra avte ki jih dobiš za male pare o kakovosti raje ne ampak to je samo*???? tako da...
lp
lp
sonček je napisal/-a:Spyker je napisal/-a:Zakaj se vsi tko bojite turbin? Sej to ni stvar ki je narejena zato da se bo kvarla, nekateri govorite kot da je treba turbodizle vozit kot da bi vozil po jajcih. Treba se je držat samo določenih stvari in tud turbina lahko zdrži malo morje prevoženih kilometrov. Pa nisem nevem kakšen velik zagovornik dizlov. Zdej iz prve roke lahko povem naprimer za frendovga Passata 1.9 TDI (110KM). Avto je imel prevoženih skor 300k km in to tko, kot ga 99% folka na tem forumu ne voz. Skoraj vedno tiščan mrzel, brez ohlajanja pred ugašanjem motorja, marsikdaj gnan do blokade,... Človek na motor res ni pazil in še sam skor nisem mogu verjet ko sem vidu kolk kilometrov je imel pri prvi zamenjavi turbine. Spodaj mate še slikco te dodobra zgonjene puhalice
Ja sam to dela pa w passat??? to je drugo ker tak passat stane recimo nov s vso opremo 8 milijpnov rabljen 4 to mi je en reku k je tok dal za rabljenga( ampak z vso opremo) to je to.In tle bi lahko reku da je boljši sam vpršanje če je to res, no dlih dons k sem se pelov domu sem vidu ob cest parkirano novo laguno k je gorela....???pač tle je res da reno dela resnično ekstra avte ki jih dobiš za male pare o kakovosti raje ne ampak to je samo*???? tako da...
lp
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov