Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po maj 22, 2006 9:54 am

saj tut sklopka ni potrošni material al pa zavorne obloge...
to je blo rečeno tako v pogovoru. mišljeno je blo tako, da pgosto pač pride do okvare turbine pri cca 150kkm. (prej al pa pozneje)
potrošni material so filtri pa olja, tekočine...
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po maj 22, 2006 9:54 am

Torti je napisal/-a:
fifi je napisal/-a:To pa sploh ni res, dosti dizlov prej zgnije preden jim crkne turbina!

Seveda! :bonk Mislim, da ta izjava pa ne mora držati! Turbaši v Sloveniji kar hitro crkujejo, ker jih ljudje ne znajo voziti. Avto je hladen pa gas do konca! :/:o:/
Še več pa je tistih ki se pri nakupu zajebe saj avti ki jih prodajajo avtohiše imajo ko jih nabavijo - recimo moj 150000 pol čez teden dni ga vozi nekdo z 55000 in pravi da je o.k. - avtomobili iz uvoza imajo dosti več kilometrov kot jih kažejo števci... zato marsikateri sklop dosti prej crkne. :P :P :P
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po maj 22, 2006 12:04 pm

sonček je napisal/-a:Potrošni material mal poglej kok je pri bencinarju kok pa pri dizlerju(npr.šobe po pa še grelne( več 10 t sit) za moj avto stenjo grelne tam 10000 sit za šobe pa 20000 sit kar pomeni da pri bencinarju stanejo svečke navadne tam 10.000 sit

Tistih nekaj deset jurjev razlike pa boš pri bencinarju plačal, ko ti bodo kakšne vžigalne tuljave šle, ali pa kaj sorodnega.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po maj 22, 2006 4:39 pm

fifi je napisal/-a:Saj nisem nikjer trdil, da v Sloveniji kdo zna turbodizle vozit, marsikdo še navadnih dizlov ne zna vozit. Zato pa bi jaz turbodizla kupil le novega, rabljenega pa kvečjemu od bližnjega sorodnika ali znanca. Ob normalni rabi pa seveda turbina ni potrošni material. Velja načeloma podobno kot za sklopko, nekdo ki je popoln antitalent, lahko sklopko skuri že v nekaj tisoč kilometrih. Ponavadi pa sklopke zdržijo vsaj 150 000 kilometrov. S tem da sklopka JE potrošni material, turbina pa ni nikjer predvidena, da bi naj se menjala!

Sklopke zdržijo čez 200 tkm pri tem je pomebno kako ti delaš zavtom jest iamm orginalno not in jih ima preko 300 tkm brat orginalno in malo manj kot 250 tkm ..... ni pa noben velik strošek problem je turbina.
lp

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Po maj 22, 2006 6:43 pm

Zakaj se vsi tko bojite turbin? Sej to ni stvar ki je narejena zato da se bo kvarla, nekateri govorite kot da je treba turbodizle vozit kot da bi vozil po jajcih. Treba se je držat samo določenih stvari in tud turbina lahko zdrži malo morje prevoženih kilometrov. Pa nisem nevem kakšen velik zagovornik dizlov. Zdej iz prve roke lahko povem naprimer za frendovga Passata 1.9 TDI (110KM). Avto je imel prevoženih skor 300k km in to tko, kot ga 99% folka na tem forumu ne voz. Skoraj vedno tiščan mrzel, brez ohlajanja pred ugašanjem motorja, marsikdaj gnan do blokade,... Človek na motor res ni pazil in še sam skor nisem mogu verjet ko sem vidu kolk kilometrov je imel pri prvi zamenjavi turbine. Spodaj mate še slikco te dodobra zgonjene puhalice :)
Priponke
SP_A0309.jpg

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po maj 22, 2006 6:52 pm

Spyker je napisal/-a:Zakaj se vsi tko bojite turbin? Sej to ni stvar ki je narejena zato da se bo kvarla, nekateri govorite kot da je treba turbodizle vozit kot da bi vozil po jajcih. Treba se je držat samo določenih stvari in tud turbina lahko zdrži malo morje prevoženih kilometrov. Pa nisem nevem kakšen velik zagovornik dizlov. Zdej iz prve roke lahko povem naprimer za frendovga Passata 1.9 TDI (110KM). Avto je imel prevoženih skor 300k km in to tko, kot ga 99% folka na tem forumu ne voz. Skoraj vedno tiščan mrzel, brez ohlajanja pred ugašanjem motorja, marsikdaj gnan do blokade,... Človek na motor res ni pazil in še sam skor nisem mogu verjet ko sem vidu kolk kilometrov je imel pri prvi zamenjavi turbine. Spodaj mate še slikco te dodobra zgonjene puhalice :)

Ja sam to dela pa w passat??? to je drugo ker tak passat stane recimo nov s vso opremo 8 milijpnov rabljen 4 to mi je en reku k je tok dal za rabljenga( ampak z vso opremo) to je to.In tle bi lahko reku da je boljši sam vpršanje če je to res, no dlih dons k sem se pelov domu sem vidu ob cest parkirano novo laguno k je gorela....???pač tle je res da reno dela resnično ekstra avte ki jih dobiš za male pare o kakovosti raje ne ampak to je samo*???? tako da...
lp

lp

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Po maj 22, 2006 7:03 pm

Debato o kakovosti lahko kr zaključmo, jest sem samo podal primer ki sem ga videl na lastne oči, sem videl tud passata s pol milijona kilometri in prvo turbino. Zdej če avto kupiš nov je velik odvisno od tega kako avto voziš (zdej že itak vrabci čivkajo kaj je treba pazit pri turbodizlih), nekej pa tud od sreče ker napake SE pojavljajo pa naj bo to Renault, BMW al pa Fiat. Potem so pa kle še servisiranja seveda.

Če pa kupuješ rabljen avto je pa velik več odvisn od sreče ker neveš kako je blo ravnano z avtomobilom (pustmo izjeme ko avto kupuješ od prijatelja, sorodnika,...), zato je v takem primeru tvoje najboljše orodje pri nakupu rabljenega vozila en dober mehankar. Pa tud temu lahko uide kakšna pomembna stvar, tko da več ljudi več ve in več vidi. Tolk pa glede nakupov, tko bencinarjev kot dizlov.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To maj 23, 2006 5:43 pm

Spyker je napisal/-a:Debato o kakovosti lahko kr zaključmo, jest sem samo podal primer ki sem ga videl na lastne oči, sem videl tud passata s pol milijona kilometri in prvo turbino. Zdej če avto kupiš nov je velik odvisno od tega kako avto voziš (zdej že itak vrabci čivkajo kaj je treba pazit pri turbodizlih), nekej pa tud od sreče ker napake SE pojavljajo pa naj bo to Renault, BMW al pa Fiat. Potem so pa kle še servisiranja seveda.

Če pa kupuješ rabljen avto je pa velik več odvisn od sreče ker neveš kako je blo ravnano z avtomobilom (pustmo izjeme ko avto kupuješ od prijatelja, sorodnika,...), zato je v takem primeru tvoje najboljše orodje pri nakupu rabljenega vozila en dober mehankar. Pa tud temu lahko uide kakšna pomembna stvar, tko da več ljudi več ve in več vidi. Tolk pa glede nakupov, tko bencinarjev kot dizlov.

Dej če prideš gledat avto ga pač že po plehu vidš kako je delov lastnik z avtom.
lp

Dizo
Nov uporabnik

Napisal/-a Dizo Ne maj 28, 2006 5:42 am

Evo, jest sem se odločil. Zaaral sem Nissan Almero, l. 2002,reg. do feb. 07, ma klimo, ABS, servo, 5 vrat, el. paket, 71k km(mogoče sem še kaj pozabil). Ni majhen, ni velik, ni iber lep, pa tudi iber grd ni. Sem ga vzel od enega, ki ga poznam, ma ene dve , tri praske po laku (ni do pleha:)), pa cena je bla zarad tega 1400000, se mi zdi kar ugodno. Motor je 1.5, 16v, majhna reg. in zmerna poraba, ma ketno, je pa mende kar trpežen avto. Je pa to moj 5. Nissan. Prej sem mel 3 Sunnye avtomatike, pa so pr 300000 km lepo delal. Edin pr tazadnjem Sunnyu karavanu l. 95 sem se mal zaj..., k sem ful zanemarjenega kupu, pa sem mel skoz probleme z njim, razen z mašino. Tko da se vračam na firmo Nissan in upam, da bom zadovoljen (bo čas pokazal).

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Ne maj 28, 2006 11:20 am

Nej ti dobro služi! ;)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne maj 28, 2006 9:09 pm

Spyker je napisal/-a:Nej ti dobro služi! ;)
...Bo ne se bat ...
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat Sr maj 31, 2006 1:49 pm

sonček je napisal/-a:
Spyker je napisal/-a:Zakaj se vsi tko bojite turbin? Sej to ni stvar ki je narejena zato da se bo kvarla, nekateri govorite kot da je treba turbodizle vozit kot da bi vozil po jajcih. Treba se je držat samo določenih stvari in tud turbina lahko zdrži malo morje prevoženih kilometrov. Pa nisem nevem kakšen velik zagovornik dizlov. Zdej iz prve roke lahko povem naprimer za frendovga Passata 1.9 TDI (110KM). Avto je imel prevoženih skor 300k km in to tko, kot ga 99% folka na tem forumu ne voz. Skoraj vedno tiščan mrzel, brez ohlajanja pred ugašanjem motorja, marsikdaj gnan do blokade,... Človek na motor res ni pazil in še sam skor nisem mogu verjet ko sem vidu kolk kilometrov je imel pri prvi zamenjavi turbine. Spodaj mate še slikco te dodobra zgonjene puhalice :)

Ja sam to dela pa w passat??? to je drugo ker tak passat stane recimo nov s vso opremo 8 milijpnov rabljen 4 to mi je en reku k je tok dal za rabljenga( ampak z vso opremo) to je to.In tle bi lahko reku da je boljši sam vpršanje če je to res, no dlih dons k sem se pelov domu sem vidu ob cest parkirano novo laguno k je gorela....???pač tle je res da reno dela resnično ekstra avte ki jih dobiš za male pare o kakovosti raje ne ampak to je samo*???? tako da...
lp

lp

Ti tolk u temo butaš, da kr moram par stvari napisat:

- kar se turbin tiče, fotr voz kamion Renault in je turbino menja pri 900K pred tem pa niti približno ni imel težav s turbino oz. z motorjem (sej vem da motor ni isti kot pr avtu) sm da dobite filing da turbina ni tak bavbav.

-sam mam bencinarja 7 let, skupaj ima 270kkm (cca. 190kkm mojih)
-slabo leto imam tudi dizla s katerim sem naredil cca. 40kkm (skupaj ima 80kkm)

pri obeh avtih delam samo servise in niti 1 sit stroškov za mašino (razne šobe pa nevem kva vse ste še našteval,...) nisem imel Tako da lahko rečem da me servis in vzdržavenje pride enako in dizel niti ni dražji za vzdrževat od bencinarja, lahko te pa z veseljem povabim s sabo na servis obeh avtov in mi boš ti na računu pokazal kaj je dražje !!!

Lp Davor

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat Sr maj 31, 2006 2:27 pm

sonček je napisal/-a:

lp

lp

Ti tolk u temo butaš, da kr moram par stvari napisat:

- kar se turbin tiče, fotr voz kamion Renault in je turbino menja pri 900K pred tem pa niti približno ni imel težav s turbino oz. z motorjem (sej vem da motor ni isti kot pr avtu) sm da dobite filing da turbina ni tak bavbav.

-sam mam bencinarja 7 let, skupaj ima 270kkm (cca. 190kkm mojih)
-slabo leto imam tudi dizla s katerim sem naredil cca. 40kkm (skupaj ima 80kkm)

pri obeh avtih delam samo servise in niti 1 sit stroškov za mašino (razne šobe pa nevem kva vse ste še našteval,...) nisem imel Tako da lahko rečem da me servis in vzdržavenje pride enako in dizel niti ni dražji za vzdrževat od bencinarja, lahko te pa z veseljem povabim s sabo na servis obeh avtov in mi boš ti na računu pokazal kaj je dražje !!!

Lp Davor
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov