Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

danny
Novinec

Napisal/-a danny Pe jan 20, 2006 1:25 pm

Sem nov na forumu, zanima pa me, če bi npr. sam odšel v Nemčijo po avto (kar pa definitivno ne bom, bi me takoj "nategnil" Sad ), koliko bi moral še dodati ceni, ki je napisana npr. na mobile.de, oz. če je avto vreden 10.000 eur, koliko bi me prišel (približno), če bi ga kupil preko nekoga, ki te avtomobile vozi iz Nemčije ?

Če je na mobile.de napisana cena 10000 eur moraš ti plačat max 100 eur več, saj je ene 300-400 eur se spustijo ceno. Drgac pa ce gres sam ne mores nc velik zajebat, ker nemčija ni balkan. Jaz sem šel lani avgusta po mojo vectro gor. Nič drugega ne rabš kot eurote. Zaželeno je da imaš nekoga zdraven, k obvlada nemško. Jaz sem imel..... Drgač je pa bolj bistvenega pomena da imaš čas če ne greš kupit dotični avto...
Kajti če si prisiljen hitro kupit avto, ga po vsej verjetnosti ne boš dobrega dobil.... Murphy pač....

Stroški prevoza (pišem za 1.6 16v 74kw Vectro 98 letnik)
- 150 eur zavarovanje+registracija za 14 dni
- 80-100 eur bencin + cestnine (bil sem v Wolsburgu - 1000km stran od LJ)
- 22000 SIT na LPP za homologacijo
- cca 36k za reciklažo in davek (reciklaža: 14SIT/kg, davek: po lestvici)

Avto vreden 5k eur se ne splača gor hodt iskat, pri ceni 15k pa je že razlika.....

Caesares
Nov uporabnik

Napisal/-a Caesares Pe jan 20, 2006 1:40 pm

Hvala za odgovor.

Zanima me pa še, koliko približno bi me prišel avto, vreden 10.000 eur, če bi ga kupil preko nekoga, ki avtomobile uvaža iz Nemčije? Koliko povprečno nabijejo ceno?

Hvala

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Pe jan 20, 2006 2:35 pm

odvisno od avtohiše oz. od človeka s katerim se dogovarjaš... ce zelis ti lahko tudi jaz pomagam pri uvozu, se namrec ukvarjam s tem...pa ne delam reklam pač, če nimaš drugega me konbtaktiraj na zs..

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe jan 20, 2006 2:47 pm

Po moje te opilijo kolikor se pustiš. Sploh pa itak večina trdi, da je avto iz SLO in je bila servisna knjižica ukradena. Nategovalci. :evil:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 Ne jan 22, 2006 11:51 am

nekaj me za nima glede uvoza iz nemčije in DDV. vem, da ko avto pripelješ v slovenijo in ko ga daš prvič v promet plačaš davek na motorna vozila po lestvici. ampak mene zanima DDV. pri nas se za rabljena vozila obračuna DDV samo na razliko od nakupne do prodajne cene po 48. in 49. členu ZDDV in ne po 50c. členu. če pa greš na mobile.de in klikneš EXPORT in ti izpiše neto in brutto cene vidiš da obračunavajo 16% Mwst.. kaj potem ti plačaš gor-neto ali brutto in kaj je v sloveniji osnova za DMV?
po enih razlagah sem bral, da če si fizična oseba potem plačaš v nemčiji ceno z davkom, če pa uvaža firma plača brez davka.
bega me predvsem to, da imajo oni gor napisan kar 16% davek za rabljen avto pri nas pa je obdavčen samo "zaslužek" prodajalca.
evo primer:
http://www.mobile.de/SIDk9cSpRZB2uSdhlS ... 189249578&

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Ne jan 22, 2006 12:22 pm

če si fizična oseba in kupuješ rabljen avto (starejši od 6 mesecou - neki tazga) potem plačaš njihov davek, v sloveniji pa dmv in ekološko takso ter homologacijo

če kupuješ nov avto pa ga tm kupš brez davka in v sloveniji plačaš ddv, dmv in takso
podpis

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 Ne jan 22, 2006 12:50 pm

lublancan je napisal/-a:če si fizična oseba in kupuješ rabljen avto (starejši od 6 mesecou - neki tazga) potem plačaš njihov davek, v sloveniji pa dmv in ekološko takso ter homologacijo

če kupuješ nov avto pa ga tm kupš brez davka in v sloveniji plačaš ddv, dmv in takso

kaj pa če kupuje avto pravna oseba. potem se vzame cena brez davka? kako je potem z DDV, ker po 48. in 49. členu je obdavčen samo zaslužek oz. razlika med nabavno in prodajno ceno. namreč imam podjetje in me zanima postopek za pravne osebe. avto bi pa kupil za potrebe podjetja.

Bergen
Nov uporabnik

Še moja žalost z uvoženim

Napisal/-a Bergen Sr jan 25, 2006 7:42 pm

Leta 2003 sem kupil Megana 1.9 dci pri Kalanu. Avto je bil uvožen iz Italije in naj bi takrat imel 32.000 km. Garatirali so mi, da je avto nezaleten in so kilometri realni.
Po generalnem servisu (naredil sem ga pri 100.000 km) je šlo vse narobe. Najprej so mi v menjalniku menjali zobnike za 5. predstavo, nato je šlo nekaj pri turbo in nazadnje še pumba od goriva. Odločil sem se, da avto prodam, povsod so me gledali kot, da prodajam garjavega psa (uvožen, meganov je celo morje na trgu, ...). Mene pa je bilo groza ob ugotovitvi, koliko sem izgubil v dobrih dveh letih. Na koncu je začela puščati še turbina, čeprav že zamenjana. Obupan sem ga porinil lokalnemu preprodajalcu za nič denarja. Malo ga poznam, pa ga je vzel. Ko ga je pogledal, je ugotovil, da ima avto vsaj 200.000 km, na števcu pa 100.000 km, da je bila barvana celotna stran in še kaj.

Avto sem imel v zadnjih nekaj mesecih na 3 različnih uradnih Renault servisih (generalni servis + porpavila) in nobeden ni bil Kalan. Povsod sem malo tipal, če je kaj videti, da ima avto več kilmetrov, na koncu pa že spraševal, ker so bile okvare ena za drugo. Vsi so mi zatrjevali, da je vse v redu in da gre za huda naključja.
Po mojem mnenje pa so vsi enaki lupje, ki držijo eden z drugim in nategujejo povprečnega kupca.

Seveda me boste popljuvali, da sem pač hud naivec, ki so ga nategnili vsi po vrsti. Razmislite pa ali s tem ne potrjujete, da je stanje, kjer je normalno, da amaterskega kupca nategnejo uradni prodajalci, kjer lahko kupiš samo še nov avto ali pa takšnega, ki ga poznaš od prvega kilometra, kjer uradni serviserji eden drugemu držijo štango in prikrivajo svinjarije na škodo ljudi, ki jih plačujemo. MENI TO NI NORMALNO. IN SE MI TUDI NIKOLI NE BO.

Pa veliko sreče pri kupovanju rabljenih avtomobilov iz tujine.

aaandrej
Nov uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a aaandrej Če jan 26, 2006 10:45 am

Pozdrav!
Mene pa zanima nakup starejšega avtomobila iz nemčije. Zanimam se za Golf II GTD 1990-1991 z veliko dodatne opreme. Kupil ga bi sicer v SLO ampak ni kake hude izbire, pa še cene za ohranjen avto so bistveno večje. Ko sem preletel stran autoscout.de, so se cene takega avomobila gibale od 1000EUR do 1500EUR. Zanima me, ali se da uvozit tudi tako star avto in ali se to splača. Občutek sem dobil, kot da imajo nemci zelo čedne golf II. Kakšen komentar? Na koga bi se lahko obrnil za pomoč? Kakšna izkušnja z nemškimi preprodajalci?

Hvala.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Če jan 26, 2006 11:17 am

aaandrej je napisal/-a:Pozdrav!
Mene pa zanima nakup starejšega avtomobila iz nemčije. Zanimam se za Golf II GTD 1990-1991 z veliko dodatne opreme. Kupil ga bi sicer v SLO ampak ni kake hude izbire, pa še cene za ohranjen avto so bistveno večje. Ko sem preletel stran autoscout.de, so se cene takega avomobila gibale od 1000EUR do 1500EUR. Zanima me, ali se da uvozit tudi tako star avto in ali se to splača. Občutek sem dobil, kot da imajo nemci zelo čedne golf II. Kakšen komentar? Na koga bi se lahko obrnil za pomoč? Kakšna izkušnja z nemškimi preprodajalci?

Hvala.

uvoziš ga lahko, registrirat g ne morš, ker verjetno ne izpounjuje euro norm
podpis

aaandrej
Nov uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a aaandrej To jan 31, 2006 5:43 pm

nekaj sem spraševal okoli (tud na LPP), kjer so mi rekli da se to da. avto je treba kupit v dveh kosih, sepravi ena faktura za motor in ena faktura za karoserio. Potem pa v SLO kupiš stolčen avto s papirji. pa še ena problematika s številkami, potem homologacija in to naj bi bilo to..

turbogirl
Nov uporabnik

nakup rabljenega avta iz tujine?!

Napisal/-a turbogirl Ne jun 11, 2006 2:07 pm

ne vem v čem je tu problem...

če pr nas kupiš avto od posrednika, ki uvaza avte iz tujine...
ali pa od ene fizične osebe...pa da je rabljen...

mislim...js bi preverla avto v nulo....sj vemo kaj danes delajo...
sj se da preverit kilometre, obsajajo naprave za merjenje debeline laka...
pa če bi ga že kupla, bi ga peljala na servis, če ti ga oni ne opravijo...

ne pa da se pol hodjo kupci nazaj jokat, češ ti si mi prodal zjeban avto,
pa se mi je to ..pa to pokvarl..., pa nategnu si me

ljudje, kok se lahk vozite z rabljenim avtom, ne veš kaj se je prej dogajal z njim,
ga ne pelješ na servis...mislim

js pravim:
isti stos je al kupiš avto tle, al pa v tujini...
vseposod je enako, no sam da pr nas je že res uničena "cena" avtomobila...
so mal prepoceni - tu pa je ze sumljivo...a ne...

oki upam da kapirate...

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne jun 11, 2006 2:57 pm

Odprla si pol leta staro temo... ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

turbogirl
Nov uporabnik

Napisal/-a turbogirl Ne jun 11, 2006 3:05 pm

jah...vem

mogla sm pa povedat...
:twisted:

mejte se...

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne jun 11, 2006 5:14 pm

Sh3bO je napisal/-a:Odprla si pol leta staro temo... ;)

s tem ni nič narobe, pa tudi pravila velevajo tako. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
silikon
Nov uporabnik

Napisal/-a silikon To jun 13, 2006 9:06 am

Kako pa je z avti uvoženimi iz avstrije??
Ima kdo izkušnje?

Lp

turbogirl
Nov uporabnik

Napisal/-a turbogirl To jun 13, 2006 11:10 am

raje pejd na novejšo temo! ali odpri novo!

:-P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov