Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe jun 09, 2006 8:26 am

Strokovnjak je napisal/-a:Policija ti ne pove prav nič. Sem jih ene 4 leta nazaj poklical direkt na postajo (ne na 113) in lepo prosil, če mi lahko povedo samo ali je avto za katerega sem imel čisto vse podatke (od lastnika, tablice in številke šasije) ukraden ali ne. Samo DA ali NE odgovor sem potreboval. Pa ni bilo kruha iz te moke. Da ne smejo, ker se vsak vpogled v bazo podatkov evidentira in bla bla bla.

Kaj naj ti pa povejo?

Če imaš prometno, tablice itd pa če se ve lastnik, oziroma če ga lastnik prodaja? Po številki šasije ti ne morejo nič pametnega povedat.

Problem je če so številke šasije na drugem avtu, ki pa je morda bil ukraden.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Kako veš da avto ni ukraden?

Napisal/-a sonček So jun 10, 2006 10:29 pm

jerry2000 je napisal/-a:Mene pa anima kako pri trgovcu, ki je avto uvozil iz tujine (Italija, Avstrija) le ta ni ukraden, če ti da vse potreben dokumente, homologacijo, odjavo v tujini itd... Kako preveriti, da so dokumenti pristni in avto ni ukraden? Po ključih, če sta dva? Kako preveriti da so ključi originali, ne kopije?

Hvala in lep pozdrav

Ma dej tok vsi komplicirate da se ne da ugotovit ali je avto bil ukraden ali ne....da se sam moraš mal potrplenja met zlasti pa se mora strinjat prodajalec ki ga prodaja.......mal pokličeš na okrog pa se pozanimaš za informacije.....sam zdele se ne spomen kaku je bilo takrat pri men je pa sam povedala da je bil prodajalec hendler sam tage nisem vedel ker mi je avto prodal na domu.......zdej če si 2 lastnik si zmagu ker rabš sam prodajalca poleg in ti bodo zdali vse potrebne informacije......nekje v lj se ta poslovalnica nahaja......če pas si 5 lastnik je pa precej težje...itak vodjo evidence
lp

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To jun 13, 2006 7:06 pm

Pero je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:Policija ti ne pove prav nič. Sem jih ene 4 leta nazaj poklical direkt na postajo (ne na 113) in lepo prosil, če mi lahko povedo samo ali je avto za katerega sem imel čisto vse podatke (od lastnika, tablice in številke šasije) ukraden ali ne. Samo DA ali NE odgovor sem potreboval. Pa ni bilo kruha iz te moke. Da ne smejo, ker se vsak vpogled v bazo podatkov evidentira in bla bla bla.

Kaj naj ti pa povejo?

Če imaš prometno, tablice itd pa če se ve lastnik, oziroma če ga lastnik prodaja? Po številki šasije ti ne morejo nič pametnega povedat.

Problem je če so številke šasije na drugem avtu, ki pa je morda bil ukraden.

A je nemogoče, da so tablice ukradene in prometno dovoljene ponarejeno?

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr jun 14, 2006 8:24 am

:jao:

Ja vse je možno, možno je tudi da ti nekdo prodaja ukraden avto in ti reče da je brez papirjev in tablic.... :roll:

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Sr jun 14, 2006 8:42 am

Sh3bO je napisal/-a:Če je bil avto ukraden se te zve po številki šasije. Da je bil pa ukraden greš lahko na policijo in tam preverijo številko. Ampak potrebuješ pa številko šasije.

Ta seznam je tudi na netu, na strani policije. Ko sem kupoval rabljen avto sem imel ta seznam s sabo in preveril št. šasije s tistim seznamom. Nikoli se ne ve. :?

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr jun 14, 2006 9:18 am

Mah ne vem zakaj policija ne bi povedala. Jaz sem prišel s številkami na postajo osebno, prosil če lahko pogledajo, so rekli da naj jim dam 15 min, sem prišel nazaj in dobil odgovor "ne, ni ukraden, lastnik je res kot ste navedli".
Zdej pa če so šli čez pooblastila al ne, pa ne vem.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov