Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So jun 10, 2006 1:29 pm

Napisal si 4 avtomobile, ki spadajo v 3 različne razrede.

MX-3 je kul, če hočeš malega športnika
Polo, če rabiš bolj mestni avto
Civic in 323F, če hočeš kompakten družinski avto

Med slednjima bi se jaz odločil za 323F, če je letnik 94-98 (torej una verzija z ozkimi lučmi), sicer pa za Civic HB šeste generacije (Bingo).

Z neko odlično varnostjo ne bo postregel nobeden od naštetih.

Najprej se moraš pa odločit, kakšen tip avta bi sploh rad.

Btw., si pomislil na Golf 3 1.6, če se že oziraš po nemcih? Osebno bi sicer raje kaj od zgoraj napisanega, je pa tud varianta. Kaj pa korejci in francozi?

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So jun 10, 2006 1:54 pm

napisani avtomobili so si res čisto drugačni, za 800k SIT pa imaš tudi veliko izbiro. če gledaš kako hondo ali mazdo letnik '95 še poglej za kakšnim audijem a4 za tak denar (nekaj si govoril o nemških avtomobilih). ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So jun 10, 2006 1:58 pm

audi a4 za 800 tisoč, ful mora bit vzdrževan pa ohranjen ja :P

three6
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a three6 So jun 10, 2006 1:59 pm

tha_man je napisal/-a:Btw., si pomislil na Golf 3 1.6, če se že oziraš po nemcih? Osebno bi sicer raje kaj od zgoraj napisanega, je pa tud varianta. Kaj pa korejci in francozi?

Korejec npr: keri ?
edino ke se mi dopade od korejcev je hyundai kupe, sam ni motora pod 80kw, kar me spet vrže v drug razred zavarovanja, ker zavarovalnici pa tud ne mislid tak tok denarja

francozi pa še niso naredli avta, ker z 1.0 50 PS se ne mislim vozit, trenutno imam avto z 60PS in to ne gre nikamor

lp
......................................................................................

three6
Novinec

Napisal/-a three6 So jun 10, 2006 2:05 pm

Fabrizio je napisal/-a:napisani avtomobili so si res čisto drugačni, za 800k SIT pa imaš tudi veliko izbiro. če gledaš kako hondo ali mazdo letnik '95 še poglej za kakšnim audijem a4 za tak denar (nekaj si govoril o nemških avtomobilih). ;)

audi je itaq ql, sam sn že toolk krat omeno, da ima preveč PS in nene mislim dat toolk za zavarovanje, tak je to, ko morš vse sam plačat :cry:

kot drugo pa se mi a4 ne dopade, ker je kuferam ločen od kabine, kar ni vredu za muzko v avtu ;) z bandpass kišto pa se nene mislim zajebavat, zato mora bit vse skupno kot so civic, polo itd

lp
......................................................................................

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So jun 10, 2006 2:51 pm

Od korejcev recimo kak Accent ali pa Lanos (4-vratnega Lanosa imamo mi in je kul):
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=776395
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=788391
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=856692
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=815505

Od francozov maš pa P306, Xsara, Megane in kup manjših... no, če jih ne maraš, pač odpade.

Mah, kupi Civica pa mir :lol:

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown So jun 10, 2006 3:15 pm

Jaz ti tudi svetujem roverja. Za tak denar boš dobil veliko.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne jun 11, 2006 11:42 am

three6 je napisal/-a:
Fabrizio je napisal/-a:napisani avtomobili so si res čisto drugačni, za 800k SIT pa imaš tudi veliko izbiro. če gledaš kako hondo ali mazdo letnik '95 še poglej za kakšnim audijem a4 za tak denar (nekaj si govoril o nemških avtomobilih). ;)

audi je itaq ql, sam sn že toolk krat omeno, da ima preveč PS in nene mislim dat toolk za zavarovanje, tak je to, ko morš vse sam plačat :cry:

kot drugo pa se mi a4 ne dopade, ker je kuferam ločen od kabine, kar ni vredu za muzko v avtu ;) z bandpass kišto pa se nene mislim zajebavat, zato mora bit vse skupno kot so civic, polo itd

lp

če se ti gre za zavarovanje, potem pa vzami cliota.

@savinjčan: no comment :roll:
[OO-(||||)(||||)-OO]

three6
Novinec

Napisal/-a three6 Ne jun 11, 2006 12:49 pm

Fabrizio je napisal/-a:če se ti gre za zavarovanje, potem pa vzami cliota.

mam vseeno rajši to kar sem na začetku napiso

lp

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne jun 11, 2006 1:00 pm

three6 je napisal/-a:
Fabrizio je napisal/-a:če se ti gre za zavarovanje, potem pa vzami cliota.

mam vseeno rajši to kar sem na začetku napiso

lp

hehe, saj vem, clio je za ženske (razen RS). :twisted: :P
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To jun 13, 2006 10:27 am

Se pa res težko sprijaznite, da je za ta denar honda ena najboljših kompromisov. Fant je lepo napisal, da še 1,5 honde noče zaradi prevelikih stroškov registracije. Pač fant ve, koliko hoče na leto za avto dat. Vi pa mu mečete neke avtomobile, pri katerih je registracija 2x do 3x večja kot pri hondi 1,4. Nekateri si preračunamo stroške zato da nam avto ne požre vsega denarja, ki ga imamo ali pa še več...

Nekdo je napisal da želi dva razloga, zakaj honda:
- Ker je kvalitetno narejen avto. OK, še marsikateri drug se ne bo kvaril, oziroma tudi honda se lahko pokvari, ampak je verjetnost za to pač manjša.
- Ker ga lahko registriraš s 75KM, voziš se pa s 86KM in še ti so zelo živahni. logično, ne moreš je primerjati z močnejšimi avtomobili, če pa vzameš registracijski razred v katerem je, pa ne vem če ima konkurenta...

Kaj so minusi:
- dosti visoka nabavna cena vozila
- visoke cene rezervnih delov

Pa še par opazk. Kdor je napisal, da bingo kuri 8l je blago rečeno konj, ali pa ne zna vozit. Moja povprečna poraba je zadnjih par tankov okoli 6,2, pozimi se dvigne na 7,0. 50% mesto, 50% odprta cesta

je pa absolutno logično, da nekomu honda ne paše in vidi drugje kaj boljšega. Nekaterim avto preprosto ni všeč in ga ne bi imeli za noben denar. Jaz za sebe vem, da sem cincal med podobnimi avtomobili kot on in na koncu izbral civica. POrabo sem že povedal, v dveh letih sem poleg štirih oljnih servisov (olje&filtre&svečke menjam sam) zamenjal še termostat in manšeto na polosi (oboje skupaj 10k), zadnji lonec(15k ponaredek) ter diske in ploščice (cca 24k, menjal doma). Proti renaultu 19 (ki je bil sicer drugače odličen avto, da ne bo pomote) je to blagodejno za mojo denarnico, da verjeti ne morete...

Ah, saj ne vem, zakaj se sploh trudim, nabijajte dalje :lol: Če te pa zanimajo kake konkretne informacije o bingotu pa vprašaj tukaj ali na PM...

Lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Mirando
Novinec

Kraj: ...ja ka pa te ti tu delaš...

Napisal/-a Mirando Sr jun 14, 2006 9:25 am

Jaz bi vzel P 306!

...preizkušeno je avto dober v vseh ozirih.....
....Vemo marsikaj, pa še se učimo.....

Uporabniški avatar
zeleni dirkač
Nov uporabnik

Kraj: nm

Napisal/-a zeleni dirkač Sr jun 14, 2006 10:22 am

Jaz osebno bi ti priporočal polota 1.4 16v.
Mam polota l.95, 1.3 55ps, dela ko urca.Tud potegne presenetljivo dobro za tako majhno mašino (navora je kr velik). Vzdrževanje in registracija je pocen. 100konjski polo mora it ko raketa.

P.S.: Nevem zakaj je v črnih kronikah skor vsak dan kakšna razbita honda? :shock:
mare

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Sr jun 14, 2006 10:48 am

Fabrizio je napisal/-a:
hehe, saj vem, clio je za ženske (razen RS). :twisted: :P

:ppppp
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma