Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
AbartH
Nov uporabnik

A kdo pozna ta avto

Napisal/-a AbartH To jun 13, 2006 11:22 am

Brez zamere, ker odpiram novo temo za to vprašanje. Ne najdem tiste teme, kjer naj bi se taka in podobna vprašanja zbirala.. :?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=855179

Zanima me tudi, če ma kdo kake izkušnje s temi avti, kako je s porabo, kaj najbolj pogosto crkuje. Audi 80 je meni sicer zelo poznana zadeva, ampak vrjanta TDI, kako je z bencinarji, pa nimam pojma... Kar se tiče selenov, in rok nasploh so vrjetno težave iste.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: A kdo pozna ta avto

Napisal/-a Mojster Miha To jun 13, 2006 12:02 pm

AbartH je napisal/-a:Brez zamere, ker odpiram novo temo za to vprašanje. Ne najdem tiste teme, kjer naj bi se taka in podobna vprašanja zbirala.. :?

Zanima me tudi, če ma kdo kake izkušnje s temi avti, kako je s porabo, kaj najbolj pogosto crkuje. Audi 80 je meni sicer zelo poznana zadeva, ampak vrjanta TDI, kako je z bencinarji, pa nimam pojma... Kar se tiče selenov, in rok nasploh so vrjetno težave iste.

LP

Sicer nekoliko off topic - glede na sedanje (verjetno pozitivne) izkušnje s TDI-jem ti svetujem, da si pogledaš različice z TDI motorji - v Nemčji začnejo cene okrog 6000 eur, za nekaj več dobiš tudi klimo, bolje ohranjene, opremljene
2,6 l agregat je sicer odličen - omogoča tako lenarjenje s prestavljanjem (zaloga navora) kot zelo dinamično vožnjo, je pa neugoden glede porabe (posebno proti TDI-ju), pa tudi stroški registracije so neugodni (nad 2,5 l). Osebno bi v primeru, da bi izbiral bencinski agregat izbiral ali 2,3 l agregat (ugodnejša registracija) ali 2,8 - enaki stroški registracije (kot 2,6 l), vendar na splošno boljši.

LP

Uporabniški avatar
AbartH
Nov uporabnik

Napisal/-a AbartH To jun 13, 2006 7:25 pm

Hvala za dober nasvet!
Ko sem zračunal kolk je registracija, sem se na srečo premislil.... :)

LP

jony
Novinec

Napisal/-a jony To jun 13, 2006 10:02 pm

kolega je mel 100 - ko s takim motorjem in je pil povprečno 12 l

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Sr jun 14, 2006 2:45 pm

Od kolega bivsi avto je tole, uradno 2x razbit, solidno popravljen, pa tale gajba je tezka 1.8t, tko da je bl tank kot raketa, sam bab ti pa ne bo nkol manjkalo :D

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr jun 14, 2006 3:20 pm

To je vredn ene 800k dons, s tem da ni bil razbit... tko da, ne vem zakaj bi to kupoval. Tist k misl pičkice na 10-let star audi dons lovit je pa preklet optimist :)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Napisal/-a AXioN Sr jun 14, 2006 10:55 pm

ice je napisal/-a:To je vredn ene 800k dons, s tem da ni bil razbit... tko da, ne vem zakaj bi to kupoval. Tist k misl pičkice na 10-let star audi dons lovit je pa preklet optimist :)

Si se kdaj peljal s tem avtom poleti pocasi skozi mesto z odprto streho? Najbrz ne, in ne govori na pamet, sploh pa bi bil lahko kot admin bolj vzoren do drugih s svojimi odgovori.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če jun 15, 2006 6:00 am

Vrjem, da se tudi s kakšnim boljšim kabrioletom vozim kdaj "skozi mesto" :) en sorodnik ima zelo podoben avtomobil, sedaj gleda za zamenjavo (12mio+), res pa da mu je dobro služil več kot 10 let.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Napisal/-a AXioN Če jun 15, 2006 9:17 am

Sicer ze malce dolgovezim, ampak audi znak, ki ima na cesti malce vec spostovanja kot kaksen pezot cc, crne barve(dobr no temno zelene :P ), usnjeni sportni sedezi, box na zadnjih sedezih, zvok 6zylindrca, ki ti postavi pokonc kaksno kocino vec, kot pa odprt remus na 1.1 motorju, pa verjemi, da ti ob temtakem tud kksna "starejsa" mladenka pomaha, ne samo maloljetnice.. :D

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Če jun 15, 2006 10:01 am

in ti mislš da bejbe padajo na v6 motor? Če bi dal na izbiro eni ženski tega tvojga pa micro cc za kaj mislš da bi se odločla....Sicer pa takšne ženske itak niso vredne kozarca hladne vode....

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jun 15, 2006 10:42 am

AbartH je napisal/-a:Hvala za dober nasvet!
Ko sem zračunal kolk je registracija, sem se na srečo premislil.... :)

LP

Malenkost ! ;)

"Vidim", da te je "zgrabila" želja po cabrioletu - mogoče nasvet dva pri nakupu takega vozila.
Osebno cabrio brez klime ne bi kupil, dalje zelo pomembno je (poleg seveda splošno dobrega stanja vozila) stanje strehe + tesnil. Slednje enostavno preveriš tako, da streho "zapreš", potem pa z vodnim curkom močiš na "kritičnih" mestih (streha, spoji, tesnila... ) - v primeru recimo temu puščanja ali zahtevaj ustrezen popust (menjava strehe + tesnil), če prodajalec ne pristane beži stran.
AUDI cabrio je sicer luštna zadeva, ampak za 800 tisočakov pri nas ne boš dobil dober primerek. Za takšnega boš odštel približno 2x vsoto omenjene.
Zdej če "proračun" ne dovoli bi osebno raje vzel kakšen P 306, OPEL ASTRO, VW GOLF-a (oz karkoli od ostale ponudbe) ... cabrio različico za okrog milijona - sicer niso tako zmogljivi, markantni .... kot AUDI, ampak za "vetrnjaštvo" oz vožnjo pri odprti strehi je "konjenice" čisto dovolj, ker užitki s tem povezani se največkrat "odvijajo" pri razmeroma nizkih hitrostih.

LP

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Če jun 15, 2006 11:51 am

jst osebno mam raj to k pa ksnga pezoja in podobno....glej kok je staro pa kaok majo ceno....me zanima ce bo meu pezo in podobno takrt tako ceno....

sam je pa res da uzdrzevanje tega audija ni pocen..... (dele se da dobit z raznih odpadov) sam ostalo ni najbol ugodno za usako denarnco
Slika

Uporabniški avatar
zeleni dirkač
Nov uporabnik

Kraj: nm

Napisal/-a zeleni dirkač Če jun 15, 2006 12:49 pm

Jaz osebno bi mev raje tegale audija, kot pa novga 206cc.
Drugače se pa splača tak avto iskat v nemčijo.
mare

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če jun 15, 2006 2:09 pm

jaz prodam opel kadetta cabrio za 30k sit, če koga zanima. je letnik '92. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
AbartH
Nov uporabnik

Napisal/-a AbartH Ne jun 18, 2006 12:40 am

@Mojster Miha: Še enkrat hvala!

Kar se pa tiče avta o katerem govorimo: Res je že malo v "letih", a tako kot ste rekli nekateri: Audi je pač Audi ;)

Ne gre se mi tukaj za pičke hvatat :) Jst svojo mam, tko da drugih ne rabim. Pač, kot je rekel Mojster Miha, se je v meni porodila želja po cabriu. Ker sem pristaš Audija, sem najprej malo pogledal za takimi avti, čeprav sem se zanimal tudi že za Barchetto.
Ta avto bi že skoraj vzel, a ko sem zračunal, da me pride registracija blizu 200k, sem se raj premislu :P

Bomo že kej najdl, da bo ql :-P

LP

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: A kdo pozna ta avto

Napisal/-a sonček Ne jun 18, 2006 10:00 am

AbartH je napisal/-a:Brez zamere, ker odpiram novo temo za to vprašanje. Ne najdem tiste teme, kjer naj bi se taka in podobna vprašanja zbirala.. :?

LP

Mislm da so teli audi-ji kar dobri glede motorja tako da se ti ni treba sekirat glede okvar...lep avto :shock:

audi80
Nov uporabnik

Napisal/-a audi80 Ne jun 18, 2006 10:25 am

Poglej se malo za drugimi . Audijev Cabrioletov je kar nekaj na avto.netu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Clancy in 15 gostov