Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

proteus
Nov uporabnik

Mercedes G 270/400CDI ali LandRover Discovery 3 td6

Napisal/-a proteus Po jun 19, 2006 5:52 pm

Lep pozdrav,

kupujem nov avto, v ozji izbor pa sta prisla MB in LR . Avto se bo uporabljal 30% po mestu, 40% na relacijah ter 30% na terenu (vikend).

Bolj se nagibam k G saj sem si ga ze od nekdaj zelel v garazi, pa tudi nekaj manjsi je od LR. Zanima me vase mnenje o motorju 270cdi, je dovol mocan za premikanje cca 2,5ton? Od avta ne pricakujem performancev, ker zato imam drugega :lol: .
Primer
PRIMER
V primeru LR pa se bi najbrz odlocil za novega.

Zanimajo me vasa mnenja, predvsem glede motorja v G ter vzdrzevalnih stroskov obeh terencev.

Hvala za pomoc!
Zadnjič spremenil proteus, dne Po jun 19, 2006 6:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po jun 19, 2006 5:57 pm

Mislim da boš tukaj dobil bolj malo informacij iz prve roke (vsaj kar se vzdrževanja tiče). G 400 je osmak, ogromno navora in moči, ter seveda višja cena ter dražje vzdrževanje. 270 je pa že kar lepo utečen stroj v mercedesih in mislim da ni bilo nikoli večjih problemov s tem motorjev (upam da se ne motim). Drugače pa če si vedno želiš Gja, potem kar v nakup. Osebno bi raje kupil G 400 (V8 je le V8 :D ), seveda če bi ti dopuščale finance.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Po jun 19, 2006 6:17 pm

Mislim da G nima konkurence 8)

Za motor pa nevem, bil sm samo v G500 pa G55 (Celje :P ), ta dva pa nista nikakor podhranjena.
Jst bi vzel G 270 pa je :tomidelej:
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Mercedes G 270/400CDI ali LandRover Discovery 3 td6

Napisal/-a Mojster Miha Po jun 19, 2006 6:27 pm

proteus je napisal/-a:Lep pozdrav,

kupujem nov avto, v ozji izbor pa sta prisla MB in LR . Avto se bo uporabljal 30% po mestu, 40% na relacijah ter 30% na terenu (vikend).

Bolj se nagibam k G saj sem si ga ze od nekdaj zelel v garazi, pa tudi nekaj manjsi je od LR. Zanima me vase mnenje o motorju 270cdi, je dovol mocan za premikanje cca 2,5ton? Od avta ne pricakujem performancev, ker zato imam drugega :lol: .
Primer
PRIMER
V primeru LR pa se bi najbrz odlocil za novega.

Zanimajo me vasa mnenja, predvsem glede motorja v G ter vzdrzevalnih stroskov obeh terencev.

Hvala za pomoc!

Brez veliko razmišljanja G 400 CDI - seveda ti morajo najprej bit všeč take sorte terenci. Meni so na kratko zakon - posebno proti trenutno zelo modnim SUV-jem.

Na drugi strani LR ni napačen, zmore več (bi si upal trditi veliko več) kot si lastniki (posebno če gre za novo oz "mlajše" vozilo) upajo, dodaten plus je, kot si rekel novo vozlo. Je pa dovolj drugačen od MB - G, tako, da tu odloča oseben okus in pričakovanja.

Kot rečeno - moj glas gre G 400 CDI

LP

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Po jun 19, 2006 6:35 pm

Men LR ni najbolj všeč, če je res da se tak kvari kot se govori. Enga znanca je Freelander res odpiku :?

Aja, pa v Celju na off-road poligonu je un inštruktor s kerim sm govoru reku da je G številka 1, pol pa vse drugo.

proteus
Nov uporabnik

Napisal/-a proteus Po jun 19, 2006 6:44 pm

Glede LR sem se malo pozanimal in se baje novi modeli ne kvarijo toliko kot so se stari, naj pa bi bile pri nas težave z slabimi servisi.

Tudi meni je bolj ušec 400cdi, al pa še raje g55. Samo stvar je taka da bo to moj drugi avto, s katerim nebi imel rad "preveč" stroškov. Kakšno imate pa mnenje o tem chip tuningu, je možen na 270cdi, .....o tem nevem dosti!

LP

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po jun 19, 2006 6:54 pm

Vse se da ;)

O čip tuningu je bilo že veliko napisanega. Drugače pa samo za orientacijo http://www.rsrmotorsport.com/optimiranje/mercedes.php
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Po jun 19, 2006 7:34 pm

Motor v G 270 CDi je preverjen stroj s 170 ali 177 konji, ki deluje v skoraj vseh MB-jevih vozilih ( C, E, CLK, ML, G,. ).
Motor je imel na začetku nekaj porodnih težav, tako da se izogibaj prvih modelov s tem motorjem. Po prenovi ( moč se je malenkostno dvignila na 177 konj ) so problematiko rešili.
Motor je soliden; zmoti le nekoliko tovornjaški zvok ob zagonu in morda rahlo nemiren tek po zagonu. Ko se motor ogreje, postane tišji in bolj uglajen.
Rahlo glasnost in neuglajenost gre pripisati 5 cilindrski zasnovi, ki povzroča več vibracij. Zaradi tega so lani nadomestili 270 z 280 CDi, ki je imel višjo prostornino in 6 valjev, a enako moč.

Od letos je 280 CDi še dodatno posodobljen in zmore 190 konj.

lp
Let there be rock!

proteus
Nov uporabnik

Napisal/-a proteus Po jun 19, 2006 7:46 pm

Motor 270 CDI ima v MB G samo 115 kW oziroma 156 konjev, ve kdo kaj vec o tem motorju?

Malo brskam po mobile.de pa me zanima kako je kaj s cenami, osebno menim da bi se dalo ceno tem MB G-jem se mocno zbiti- imate kaksne izkusnje s tem?

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov